Berghain

Berghain: Sådan kommer du ind i Berlins legendariske natklub

En insidervejledning

 

Hvordan kommer jeg ind i Berghain?

 

Det er et spørgsmål mange turister stiller, når de ankommer til Berlin. Den mest berygtede natklub i Europa har en streng dørpolitik. Nogle har hævdet, at udsmiderne bruger en ukendelig logik til at afgøre, om de siger "Ja" eller "Nein". Man skal simpelthen stå i kø i kulden i timevis og håbe på det bedste. Virkeligheden er en helt anden. Berghain er en hule af hedonisme og hamrende elektromusik. Det begyndte som en fetichklub for mænd og tiltrak efterfølgende et blandet, men meget "alternativt" publikum. Snart bredte dets ry som et overskydende tempel sig vidt og bredt. Det blev hyldet som den mest dekadente klub i Europas mest dekadente by. Det blev med andre ord stedet at være, og flere begyndte at stå i den lange kø uden for døren. Folk, der tydeligvis ikke passede ind, ville blive afvist af humørfyldte udsmidere, og myten om Berghain blev født.

Forsøg på at komme ind i Berghain blev en turistattraktion i Berlin, der konkurrerede med at besøge Brandenburger Tor og spise currywurst med en plastgaffel. Det blev en * ting *. Åh min Gud, babyer, du kan bogstaveligt talt ikke komme ind! Berghain er den mest berygtede klub, der er opstået siden Studio 54's stigning og fald. Så er DU cool nok til Berghain?

Friedrichshain

Folk bliver afvist, når det er for travlt, og deres stil er for normcore. Mød dog ikke op i uhyrligt tøj, hvis du antager, at du kommer ind! Disse udsmidere kan få øje på en bedrager! Du ved, ligesom Nomi i Showgirls, da hun udtalte Versace "Versays". Vær dig, hvem det end måtte være. Hvis du antager, at du er lidt queer, du går i mørkt tøj og ser afslappet ud ved udsigten til en nat med bacchanalsk hedonisme, så skal du nok komme ind. Det hjælper også - meget! - hvis du taler tysk. Nogle gange, hvis udsmideren ikke kan beslutte, om du vil bestå, vil du blive stillet et spørgsmål. Det bliver nok noget i retning af "Hvem er du kommet for at se?". Som i hvilken DJ. Så kender du din Honey Dijon fra din Fidelity Kastrow? Hvis ikke, så undskyld, du er ikke sej nok. Det er en trist historie, når udsmideren fortæller dig "Undskyld, vi er fyldte" og derefter fortsætter med at lukke fem personer ind. Var de på en slags liste, eller var de bare sejere end dig?

Berghain er beliggende i en nedslidt industriel ejendom i Friedrichshain i udkanten af ​​Østberlin. Du går ned ad mørke, øde gader på din vej og antager sandsynligvis, at du har taget en forkert drejning. Men så, se og se, du vil se disco dukker gå målrettet gennem mørket. Følg dem, og snart vil du se Berghains snusede facade og en lang kø af mennesker.

Insider-tip: Hvis du møder op efter kl. 4, bliver køerne meget kortere. Åh, og dukker ikke af himlens skyld op for berusede!

Nogle berghianere vil rulle op midt om natten, feste i et par timer, gå hjem for en lur og derefter vende tilbage til en ny runde. Det har et magnetisk træk.

Berghain

 

Hvad sker der, hvis jeg ikke kommer ind i Berghain?

 

Du har stået i kø i over en time i den kolde krig Berlin-mørke. Udsenderen skar knap engang et blik på dig og mumlede et lakonisk ”Nein”. Du har lige set en flok mennesker, der ikke engang ser så seje ud i spadsereturen. Hvad har de, som du ikke har? Måske ved du aldrig. Med en synkende følelse vender du tilbage til civilisationen og modstår trangen til at springe ud i floden Spree.

Men vent…

Der er faktisk en klub rundt om hjørnet fra Berghain Laboratorium. Det er kun for mænd, og det får Berghain til at virke som søndag eftermiddag i Bettys Tearoom. Du kan altid prøve lykken derinde, hun! Men vær advaret... bare, vær advaret, okay?

Hvis det ikke lykkes, hop ind i en taxa og gå til SchwuZ i Neukölln. Det er en livlig homoklub, der legemliggør hedonismen fra nattelivet i Berlin, kun på en mere tilgængelig måde, og det er meget nemmere at komme ind. Du vil have det så sjovt - selvom du ikke er cool nok til Berghain.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Berlin

Gennemse et udvalg af ture i Berlin fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Berlin til din rejseFå din guide