Tasmanien

Gay Tasmanien · Ø -guide

Rejser du til Tasmanien for første gang? Så er den homoseksuelle Tasmania-guide-side noget for dig.

Tasmanien

Tasmanien

Den mindste af Australiens seks stater og landets eneste østat. Øen er hjemsted for omkring 500,000 mennesker, med det meste af befolkningen på den sydøstlige og nordlige kyst. Hovedstaden er Hobart. Andre større byer omfatter Launceston, Burnie og Devonport.

Tasmanien er en populær destination for homoseksuelle rejsende og er kendt for sin venlighed, uanset hvor du vælger at bo, spise eller besøge. Staten har været førende inden for LGBT -rettigheder i mere end årtier.

 

Regioner

Sydlige Tasmanien - øens mest folkerige region; hjemsted for Hobart, Tasmaniens hovedstad

Nordlige Tasmanien - dækker Launceston, Tamar Valley, den bjergrige region Ben Lomond, Midlands og den nordøstlige region

Nordvestkysten - små kystbyer og byer med naturskønne indre områder

østkyst - hjemsted for fantastiske strande, herunder Bay Of Fires og Wine Glass Bay - kåret til nogle af de smukkeste strande i verden

West Coast - centrum for minedrift i Tasmanien; øens mindst folkerige region

Syd-Vest - Hele denne region er beskyttet inde i Southwest National Park

Bass Strait Islands - afsondrede øer i beliggende mellem Tasmanien og det australske fastland

 

Store byer

Hobart er Tasmaniens hovedstad og største by. Det er også den næstældste by i Australien. Hobart byder på nogle af de fineste kunstgallerier

Launceston, der ligger i det nordlige Tasmanien, er en turist-populær destination og en af ​​de få byer i verden, der er viklet rundt om en kløft.

 

Homoseksuel scene

Tasmanien har samme alder af samtykke og de mest omfattende love til bekæmpelse af forskelsbehandling og bekæmpelse af ødelæggelse set overalt i verden. Ligesom resten af ​​Australien er der en registreringsordning for forhold af samme køn og evnen til at have forholdsceremonier.

Tasmanien er meget imødekommende for LGBTQI-besøgende. Den vigtigste homoscene er placeret i hovedstaden Hobart. Andre homo-ejede og homoseksuelle opererede virksomheder kan findes overalt på øen.  Læs mere på Tasmanien Gay Scene side

TasPride, en veletableret LGBT Pride-begivenhed og festival, finder sted årligt i byen sammen med et væld af arrangementer for homoseksuelle.

 

TasPride

At komme til Tasmanien

Hobart og Launceston har direkte fly fra byerne Melbourne, Sydney, Canberra og Brisbane. Flyrejser til Burnie, Devonport King Island og Flinders Island er tilgængelige fra Melbourne.

Lokale og turister bruger også bilfærgen Spirit of Tasmania, der dagligt krydser mellem Australiens fastland (fra Melbourne) til den tasmanske by Devonport (nær Launceston).

 

Sådan kommer du rundt i Tasmanien

Den mest bekvemme måde at udforske Tasmanien på. Biler kan bringes fra fastlandet med Spirit of Tasmania færgen eller lejes ved ankomsten af ​​større operatører som Hertz, Avis eller Redspot.

Hvis du har meget tid at bruge, kan du komme rundt i Tasmanien med bus. Busforbindelser er sjældne her, så studer køreplanen nøje og planlæg fremad.

Cykel er også en populær måde at se Tasmanien på.

 

Ting at se og gøre

Tasmanien er fantastisk til opdagelsesrejsende. Øen har mere end 1,000 toppe, fire milde årstider, og mere end 40 procent af øen er beskyttet som nationalparker. Det er også hjemsted for nogle af verdens sjældneste dyr.

Ildbugten - populært tilflugtssted til camping, sejlsport, fiskeri, svømning, surfing og fuglekiggeri

Kataraktkløft - unik, naturlig formation "The Gorge", beliggende 15 minutters gang fra centrum af Launceston

Hastings huler: Dette - hjemsted for en række huler, herunder den største dolemit-turistgrotte i Australien

Museum for gammel og ny kunst (MONA) - Tasmaniens største turistattraktion, der indeholder et stort lager, beliggende i Hobarts nordlige distrikt

Den Nut - gammel vulkanstik og historisk landsby i Stanley på Tasmaniens nordvestkyst - fantastisk til camping, fiskeri og udforskning af skovene

Royal Tasmanian Botanical Gardens - meget stor have har været i Hobart siden 1818

Salamanca marked - populært gademarked i Hobart, afholdt hver lørdag på Salamanca Place, fyldt med kunst, kunsthåndværk, friske råvarer osv.

Tasmansk djævel - statens emblematiske dyr kan nydes gennem natturen ved Bonorong Wildlife Sanctuary (30 minutters kørsel nord for Hobart) en Devil Tracker-tur på Tasmanian Devil Unzoo

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.