Gay Valencia City Guide

Gay Valencia City Guide

Planlægger du at besøge Valencia? Så er vores byguideside for homoseksuelle Valencia noget for dig

 

Valencia

Hovedstaden i sin egen autonome region og Spaniens tredjestørste by, Valencia er en blomstrende metropol med omkring en million mennesker. Det er den største havn på Middelhavets vestkyst

Valencias historie, som blev grundlagt i romertiden, er blevet formet af alt fra middelalderen og de mauriske korstog op til den spanske borgerkrig.

Valencia har rystet sit ry som havneby af sig og er nu anerkendt som et vigtigt kunstnerisk og kulturelt knudepunkt. Det er berømt for sin imponerende arkitektur, nærhed til havet og at være fødestedet for Paella.

Homoseksuel scene

Selvom Valencia ikke har ramt homoturismens radar så meget som Madrid eller Barcelona, ​​er den homoseksuelle scene her ekstremt levende. Der er Bøssebarer, Gay danseklubber, Homoseksuelle saunaer og Gay Cruise klubber spredt over hele byen.

Byen betragtes af nogle som endnu mere liberal end Madrid og Barcelona og var kendt for at have en valgt lesbisk borgmester fra 1991-2015. Byen er vært for en populær Gay Pride-parade i juni.

 

Mariapladsen og katedralen i Valencia

 

At komme til Valencia

Med fly

Valencia Lufthavn (VLC), også kendt som Manises Lufthavn, ligger omkring 8 km fra byens centrum. Det er Spaniens tiendes største lufthavn og har gode forbindelser til destinationer i hele Europa, med et par stop i Mellemøsten og Nordafrika med flag- og budgetselskaber.

Metrolinje 3 og 5 forbinder lufthavnen med byen. Enkeltbilletter koster 3.90 € og tager 25 minutter. Tjenester kører fra omkring 5 til halv tolv midnat mandag til fredag ​​med reducerede åbningstider i weekender og helligdage.

Et billigere alternativ er at tage buslinje 150 ind til byen for 1.45 €. Turen tager 45 minutter. Det kører mandag til lørdag fra 5:30 til 10:XNUMX med reduceret service om lørdagen. Den kører ikke på søndage eller helligdage.

En taxaholdeplads kører fra lufthavnen, og rejser til byens centrum skal koste omkring € 20-mærket. Enhver rejse til og fra lufthavnen har et automatisk tillæg på € 5.40.

Med færge

Valencia har rutefart til og fra De Baleariske Øer og Algeriet. Det er også et populært rejsemål for nogle krydstogter. Metrolinjer 4, 5 og 6 giver jernbaneadgang til havnen.

Med tog

Estació del Nord tilbyder gode forbindelser til destinationer på det spanske fastland. En højhastighedsforbindelse kører regelmæssigt til både Valencia og Madrid. I modsætning til andre europæiske byer er der ingen direkte internationale forbindelser.

At komme rundt i Valencia

Til fods

Den bedste måde at nyde seværdighederne på er til fods. At krydse byen i en lige linje bør ikke tage mere end 45 minutter, afhængigt af hvilket tempo du tager. Du skal kun tage transport, hvis du rejser længere væk.

Med metro og sporvogn

FGV driver Valencias moderne metroer og sporvogne. De kører fra 5:30 til 11:6 mandag til fredag ​​og fra 11:30 til 1.50:7.20 i weekenden. Singler starter ved XNUMX €, og ti rejsekort koster XNUMX € afhængigt af rejseområdet.

Med bus

Busser er en god måde at komme ind i byen på. Billetter starter ved € 1.50. Tjenesterne starter kl. 4 og slutter kl. 10 mandag til torsdag med en nattjeneste, der varer til kl. 30 (2 fredag ​​og lørdag). Busser kører ikke om søndagen.

Med taxa

Taxaholdepladser er almindelige, og du kan hilse en taxa fra siden af ​​vejen. Officielle taxabilselskaber er hvide med grønne lys på toppen. Der findes private taxivirksomheder, men bemærk, at målere starter, så snart chaufføren besvarer opkaldet.

 

 

El Cabanyal og La Malvarrosa Beach

 

Hvor skal man bo i Valencia

Valencia har et fremragende udvalg af hoteller, der passer til alle budgetter. For nogle af de bedste Valencia -hoteller til homoseksuelle rejsende, besøg vores Gay-hoteller i Valencia .

Ting at se og gøre i Valencia

 

 

  • By for kunst og videnskab – en imponerende modernistisk bygning af den kendte arkitekt Santiago Calatrava. Her finder du et planetarium, et videnskabsmuseum, en IMAX-biograf og meget mere. Du kan tage på vandreture her.
  • Valencia-katedralen (Seu) - imponerende gotisk katedral, der også har samlet renæssance-, barok- og neoklassiske arkitektoniske stilarter gennem århundrederne. Du kan tage en tur op ad Micalet Tower for at få udsigt over byen.
  • Silkebørsen –En imponerende eksempel på den Valencia-gotiske arkitekturstil. Dette er et fascinerende indblik i Valencias økonomiske historie.
  • Mercat Central - Modernistisk bygning og et perfekt sted at hente friske ingredienser, især hvis du vil lave den valencianske klassiker Paella.
  • Playa de Malvarossa - den mest populære af Valencias bystrande. Her kan du finde strandbarer, caféer og hoteller at slappe af og slappe af på.
  • Costa Del Azahar - Nord for Valencia ligger denne smukke kyststrækning, der er mindre udviklet end resten af ​​Costas. Værd at udvide dit ophold rent for at udforske de smukke landsbyer spredt op og ned ad kysten.

 

 

Læs mere: Aktiviteter i Valencia.

Hvornår skal Besøg

Valencia har et behageligt middelhavskystklima. April og maj er det bedste tidspunkt at besøge, da temperaturen er varm, og folkemængderne ikke er så store. Vintrene er behagelige og mere støjsvage, men nogle attraktioner har reduceret åbningstiden.

I marts er byen vært for Fallas, hvor store papirmachemodeller, normalt satiriske, er bygget og vises i byblokke. Fyrværkeri er næsten uophørligt, og en generel feststemning hersker. Der er også en stolthedsfestival i juni.

Penge

Spanien er et land i euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Hoteller, banker og nogle lokale virksomheder driver også valutaborde.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.