gay-munich-guide-2017

Gay München City Guide

Planlægger du at besøge München? Så er vores gay München byguide-side noget for dig

 

gay-munich-guide-2017

München | München

München er hovedstaden og den største by i den tyske delstat Bayern. Det er også den tredje største by i Tyskland (bag Berlin og Hamborg).

Omkring 1.4 millioner mennesker bor inden for bygrænserne og mere end 5 millioner inden for dens hovedstadsområde.

München er berømt for sin fantastiske arkitektur, fine kultur og den årlige to-ugers Oktoberfest-ølfest, når 6 millioner besøgende spiser mere end 7 millioner liter øl.

 

Homoseksuel scene

München har en omfattende homoscene bestående af barer, klubber, saunaer og krydstogtklubber. De fleste af byens homoseksuelle spillesteder er placeret i centrum af byen Glockenbachviertel (også kendt som GBV), nær metrostationen Sendlinger Tor.

Gayscenen i denne mere konservative forbundsstatshovedstad er måske mindre i størrelse end i Berlin eller Köln – men den vil ikke skuffe.

Årlige højdepunkter for homoseksuelle inkluderer læder- og fetishmødet på Starkbierfest i marts, flere gademesser om sommeren (juni til august), Christopher Street Day Parade (Gay Pride Weekend) i juli Verzaubert Queer Film Weekend og den homoseksuelle søndag på den verdensberømte Oktoberfest i september.

 

munich-christopher-street-day-parade-2016CSD (Christopher Street Day) / Gay Pride Weekend i München 2016

 

 

At komme til München

München International Airport (MUC) er den næst travleste lufthavn i Tyskland og den syvende i Europa. Lufthavnen, der ligger 35 km nordøst for München, har to terminaler og er et vigtigt knudepunkt for Lufthansa, dets partnerflyselskaber samt andre internationale luftfartsselskaber. I 2011 vandt München Lufthavn prisen "Bedste lufthavn i Europa" for tredje år i træk.

Lufthavnen forbinder til det centrale München med det ultraeffektive S-Bahn (forstadstog) på S1- og S8-linjen. Togene kører hvert 5. - 20. minut og tager omkring 40 minutter at nå hovedbanegården (Hauptbahnhof). Lufthavn-City-Day-billetten koster €12.80, men er en god investering, da den giver dig uhindret transport i hele München.

Der er også Lufthansa lufthavn bus, der afgår hvert 20. minut mellem 6:20 og 9:40 pm koster € 10.50 for en enkeltbillet.

Taxaer tager cirka 40 minutter og koster omkring € 50.

Med tog

Münchens hovedbanegård (Hauptbahnhof) er bekvemt placeret i centrum af München. Hovedbanegården er godt forbundet til byens tætte offentlige transportnet.

Med bil

München er godt forbundet via det tyske Autobahn-netværk med andre byer i Tyskland og Østrig. Trafikken i byen kan være en udfordring i myldretiden. På grund af mangel på parkering i byens centrum, anbefales det at efterlade bilen på en Park & ​​Ride parkeringsplads i en af ​​Münchens forstæder tæt på en S-Bahn-station og bruge offentlig transport i byen.

München-operahus

At komme rundt i München

Offentlig transport

Den bedste måde at rejse rundt i München er ved hjælp af det offentlige transportsystem bestående af Sporvogn (gadebil), busser, S-Bahn (forstæder tog) og U-Bahn (underjordiske tog). Der er et integreret billetsystem kaldet MVV. Dette giver dig mulighed for at bruge al offentlig transport ved hjælp af den samme billet. Dagsbilletter starter fra € 6.60.

Af særlig opmærksomhed er Queer City-passet, som ikke kun fungerer som en dagsbillet, men tilbyder rabatter og særlige tilbud i over 60 LGBT-virksomheder i München. Priserne starter fra € 11.90.

På cykel

München har over 200 km cykelstier, hvilket gør cykling til en af ​​de bedste måder at udforske byen på. Guidede ture er tilgængelige, og kort kan fås ved hovedbanegården (Hauptbahnhof) og andre områder af byen.

Med taxa

Målte taxaer kan findes på taxaer i hele byen, på togstationer og i lufthavnen. Du kan også stoppe en taxa (hvis den ikke er optaget) eller ringe til et af de mange taxiselskaber i München.

Med bil

Det er ikke tilrådeligt at udforske München i bil Trafikken er tung, især i myldretiden, og parkering er næsten umulig og dyr. Derudover er der mange seværdigheder og turistattraktioner i den indre by, som delvis er lukket for biltrafik.

 

Hvor skal man bo i München

Populære områder for homoseksuelle turister er omkring Glockenbachviertel (GBV) og nær hovedbanegården (Hauptbahnhof).

For vores liste over anbefalede München -hoteller til homoseksuelle rejsende, besøg Homoseksuelle München Hoteller og Gay Luksus hoteller i München sider.

 

Ting at se og gøre

Gamle Pinakothek - museum, der indeholder byens mest berømte kunstværker inklusive internationale værker fra det 14.-18. århundrede.

Asams kirke (Asamkirche) - Rokokokirke bygget i midten af ​​1700-tallet.

Marienplatz - største offentlige plads i München med klokker, der ringer, og figurerne danser kl. 11 og 5.

Tysk museum - et af verdens største videnskabsmuseer.

Engelsk have - populær naturskøn park med et græsk tempel, kinesisk pagode og japansk tehus.

Bayerische Staatsoper operahus - bedste sted at se opera og ballet.

Peterskirken (Peterkirche) - smuk kirke med fantastisk udsigt og shopping rundt i området.

München Botanischer Garten - botanisk have med dejlige omgivelser.

Residenz Royal Palace - tidligere residens for de bayerske Wittelsbach-konger og nu et museum, åbent for offentligheden.

Nymphenburg-paladset - Historisk palads, der omfatter den berømte Nymphenburg Porcelænsfabrik, haver og storslåede offentlige rum.

Theresienwiese - kæmpe park, der er vært for den populære Oktoberfest.

München Zoo - stor zoo med museer og meget at se.

 

Penge

Tyskland er en del af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt (og mange steder foretrækkes).

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.