Gay Cambodja · Landsguide

Gay Cambodja · Landsguide

Planlægger du en tur til Cambodja? Så kan vores homoseksuelle landguide i Cambodja hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit besøg.

Cambodja ព្រះរាជាណាចក្រ កម្ពុជា

Kongeriget Cambodja, tidligere Kampuchea, er en sydøstasiatisk nation, der grænser op til Thailand, Laos, Vietnam og Thailands Golf. Hovedstaden er Phnom Penh.

Cambodja er over 181,000 kvadratkilometer i størrelse og er opdelt i 21 provinser. Meget af Cambodja er relativt fladt med store områder dedikeret til risproduktion. Andre områder i Cambodja er bjergrige, herunder bjergkæderne Dangrek, Cardomen og Elephant.

 

Homoseksuelle rettigheder i Cambodja

Der er ingen love mod homoseksualitet i Cambodja. Ægteskaber af samme køn er ikke tilladt, og udenlandske ægteskaber af samme køn anerkendes ikke lovligt. Homoseksuelle mennesker chikaneres ikke, og homoseksuelle spillesteder har lov til at operere frit uden for meget indblanding.

Ikke desto mindre er det stadig en vanskelig ting for mange asiatiske homoseksuelle mænd at komme ud til sin egen familie eller arbejdskolleger som værende homoseksuelle.

 

Homoseksuel scene

Homoscenen i Cambodja vokser hele tiden - selvom den stadig er relativt lille sammenlignet med andre asiatiske lande.

Der er mange homo-ejede og -administrerede hoteller, gæstehuse, barer, pubber, kurbade, saunaer og rejseselskaber, især fokuseret omkring Cambodjas to vigtigste turistområder Siam Reap og Phnom Penh. 

Klik her for at besøge vores Gay Siem Reap-side.

Klik her for at besøge vores Gay Phnom Penh side. 

 

At komme til Cambodja

Der er adgang til Cambodja via Phnom Penh International Airport og Siem Reap International Airport, som begge tilbyder fuld service til passagerer på internationale flyvninger, der drives af mange internationale flyselskaber.

 

Kom rundt i Cambodja

Tuk-tuks, motorcykler og taxaer er bredt tilgængelige i byer. Der er regelmæssige busser mellem alle større byer, og både er et populært transportmiddel langs floderne Tonlé Sap, Bassac og Mekong.

Der er regelmæssige flyvninger mellem de vigtigste turistmål i Siem Reap og Phnom Penh.

 

Vejr

Som det meste af Sydøstasien er Cambodjas klima varmt og varmt næsten hele året rundt. Klimaet er domineret af den årlige monsuncyklus af regnfulde og tørre årstider.

Regntiden varer fra maj til oktober og den tørre sæson fra november til april. December til januar er de koldeste måneder, mens den varmeste periode er i april. Den gennemsnitlige temperatur er omkring 27-28ºC.

 

Visa

De fleste turister er berettiget til at få et 30-dages 'visum ved ankomst'. Disse er tilgængelige i Phnom Penh International Airport, Siem Reap International Airport og International Border Checkpoints. Der opkræves et gebyr på US$20. ASEAN-statsborgere kræver ikke visum. Længerevarende visa kan også fås på Royal Cambodian Embassy eller Konsulat i udlandet. Visum kan forlænges i immigrationsafdelingen i Phnom Penh City.

Den kongelige regering i Cambodja har for nylig godkendt e-visa. Online ansøgningsskema er tilgængelig www.evisa.mfaic.gov.kh. Du skal betale med kreditkort online og uploade et nyligt pas i pasform i JPEG / PNG-format. Visumet godkendes inden for tre arbejdsdage. Et e-visum giver dig mulighed for at brise med en potentielt lang linje til et visum ved ankomsten.

 

Shopping

Shopping er måske den næstbedste ting at gøre i Cambodja udover sightseeing. Cambodianske fine silkestykker og tekstilmaterialer er verdenskendte, og mange butikker er skattekiste af skulpturer, udskæringer, sølvværk og malerier.

De fleste butikker i turistområderne er åbne fra kl. 8 til midnat, 7 dage om ugen.

 

Penge

Amerikanske dollars er bredt accepteret i Cambodja. Hvis du har brug for at veksle penge, er der banker i de fleste større byer. Banker tilbyder de sædvanlige banktjenester - kontantforskud på kreditkort (de fleste accepterer Visa kort), valutaveksling og kontant rejsechecks. ANZ Royal Banks, Canadian og SBC Banker tilbyde pengeautomater med international adgang.

De fleste banker har åbent fra 8 til 3-4, mandag til fredag. Nogle har åbent lørdag morgen til kl. 11. Hæveautomater er tilgængelige 30 timer i døgnet.

 

Elektricitet

Cambodja bruger elektriske stik A, C og G med en spænding på 220 V ved 50 Hz. Nogle forretninger tilbyder en kombination af type A og C. Type G-forretninger findes oftest på hoteller.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.

Bog A Travel Gay Godkendt hotel