Dublin

Ting at gøre i Dublin

Dublin er hovedstaden på Emerald Isle

Over for de kølige vinde fra Det Irske Hav og beliggende langs de fantastiske Wicklow-bjerge, er Dublin et kulturelt kraftcenter, og det er spækket med historie. Byen er kendt for sine venlige og udadvendte beboere, som værdsætter god craic frem for alt andet. Dublin har været en travl og livlig by, lige siden den blev udviklet som en vikingehandelsbebyggelse, og i dag er den fortsat et knudepunkt for forretning, politik og underholdning.

Muligvis byen med det stærkeste forhold til drikkekultur, er Dublin berømt over hele verden for sine pubber, barer og bryggerier, der producerer og leverer mange af verdens foretrukne øl og øl samt tiltrækker tusindvis af turister hvert år. Med mere end 50% af Dublins befolkning under 25 år, er byen en af ​​verdens mest ungdommelige byer, og som sådan er der en energisk og omsorgsfri atmosfære, der flyder gennem dens gader.

Dublin er førende inden for homoseksuelle rettigheder og er en af ​​de homoseksuelle byer i Europa og er en pioner i kampen for LGBT + lighed. Med nogle af de bedste homoseksuelle barer og klubber på kontinentet er det ingen overraskelse, at denne magiske by er en uundgåelig destination for enhver homoseksuel rejsende.

Gay Dublin · Hoteller

Guinness Storehouse

Guinness Storehouse ligger i hjertet af St James Gate, det traditionelle brygningscenter i byen, og var det originale gæringsanlæg til bryggeriet. Bygningen er nu en turistattraktion og museum dedikeret til at uddanne sine besøgende om historien om den ikoniske drink og den kultur, der omgiver "de sorte ting".

Efter at have besøgt det fascinerende og meget populære museum, kan besøgende på Storehouse komme op til Gravity Bar - en panoramisk glasbar med uovertruffen udsigt over Dublins skyline. Her kan en række originale og eksperimentelle Guinness-kreationer prøves af besøgende. Hver indgangsbillet kommer med en gratis pint Guinness, og du kan endda stoppe for en bid på Guinness Storehouse Restaurant.

Gå til Dublin

Homoseksuelle barer i Dublin

Dublin er verdens hovedstad for at drikke. Byen kan prale af et udvalg af de bedste nattelivsoplevelser, der kan opnås i Europa, og dens homoseksuelle steder skuffer bestemt ikke. Der er ikke noget særskilt homoseksuelt distrikt her, og mens homoseksuelle barer og klubber findes i hele byen, er epicentret for nattelivskulturen Temple Bar-området.

George åbnede sine døre i 1985 og tilbød Irlands homoseksuelle samfund et sikkert og inkluderende rum, før homoseksualitet blev legaliseret i landet. George anerkendt i hele Europa som et af kontinentets bedste homoseksuelle steder, og fortsætter med at være et levende og dømmefrit sted for LGBT + -folk af alle identiteter. Klubben skal være et uundgåeligt stop på enhver homoseksuel rejsendes rejseplan og lover uendelig og uforfalsket sjov.

Dublin er en lille by, og det er fantastisk, hvis du ønsker at prøve en række nattelivssteder, da de fleste ligger inden for hurtig gåafstand fra hinanden. Nogle af de bedste homoseksuelle barer og klubber i Dublin inkluderer Panti bar, Oscar, Gade 66 , Penny lane.

Læs mere: En gay guide til Dublin.

Dublin

Dublin Castle

En af de vigtigste bygninger i irsk historie og et værdsat træk ved byens skyline, Dublin Castle er en væsentlig del af den irske regerings officielle kompleks. Siden 1684 har bygningen været vært for forskellige nationale ledere og forsamlinger, og slottets statslejligheder bliver ofte stadig brugt til diplomatiske møder og ceremonier.

Besøgende kan besøge slottet som en del af en guidet eller selvstyret tur og vil være i stand til at observere det fantastiske udvalg af antikviteter og skatte, der er blevet samlet gennem århundrederne. Efter at Irland blev det første land, der nationalt legaliserede ægteskab af samme køn ved folkelig afstemning, tog byens beboere til slottspladsen for at fejre den vigtige præstation, hvilket gjorde det til et vigtigt sted i landets LGBT + -historie.

Temple Bar

Temple Bar ligger på den sydlige bred af floden Liffey i det centrale Dublin og betragtes som byens kulturelle og underholdningskvarter. Hjem til et stort antal kulturinstitutioner og gallerier, om natten forvandles området til et travlt og livligt centrum for klubber, fest og ikke-fordømmende sjov. Temple Bar er hvor du finder Dublins mest ikoniske nattesteder, herunder The Temple Bar, The George og The Foggy Dew.

Om sommeren bliver distriktet levende, da de mange udendørs rum vrimler med mennesker, der drikker og sludrer med venner. Temple Bar er også hjemsted for byens vigtigste modemarked - Cow's Lane Market. Temple Bar er et fashionabelt, edgy og finurligt distrikt, og det er her, du vil se mange af byens mest stilfulde og velklædte individer.

Dublin

Trinity College bibliotek

Trinity College er det ældste universitet i Irland og har været en prestigefyldt institution siden dets grundlæggelse i 1592. Med Oscar Wilde, Isaac Newton og Rajiv Gandhi blandt sine alumner er universitetet også hjemsted for nogle af de smukkeste og mest historiske bygninger i Dublin . Trinity College Library ligger i slutningen af ​​en charmerende brostensbelagt gade og er en stor og udsmykket struktur, der betragtes som en af ​​byens mest inspirerende bygninger.

Besøgende kan besøge biblioteket og endda nyde en udstilling af Book of Kells, et hellig og ubesvaret manuskript, der dateres tilbage til det 9. århundrede og inkluderer de fire evangelier i Det Nye Testamente. Biblioteket har været med som baggrund i utallige film og tv-shows, herunder Sally Rooney's Normal People og er også et af Dublins mest instagrammede steder.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Dublin

Gennemse et udvalg af ture i Dublin fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Dublin til din rejseFå din guide