gay-dublin-essentiel-vejledning-2017

Gay Dublin · Byguide

Første gang i Dublin? Så er vores homoseksuelle Dublin byguideside for homoseksuelle rejsende noget for dig.

 

gay-dublin-essentiel-vejledning-2017

Dublin

Irlands hovedstad og den største by på den grønne ø Dublin har et verdensomspændende ry for at være en af ​​de bedste byer at bo og besøge.

Med en befolkning på næsten 2 millioner indbyggere er Dublin en livlig by, der består af forskellige kvarterer, herunder det historiske middelalderkvarter og det ultramoderne teknologikvarter.

Denne moderne, livlige og historiske by har meget at tilbyde, herunder antikke emporier, lækre spisesteder og en energisk festscene.

 

Homoseksuel scene

Berømt for sin mangfoldighed og hjemsted for den homoseksuelle forfatter Oscar Wilde, vil du opdage, at Dublin er vært for det irske homoseksuelle samfunds vigtigste knudepunkt. Området er blevet mere og mere populært, siden Irland stemte for at blive det første land i verden til at vedtage ægteskaber mellem personer af samme køn gennem en offentlig folkeafstemning i 2015.

Den homoseksuelle scene er placeret i byens centrum, primært placeret langs floden Liffey. Fremtrædende barer omfatter Panti Bar, hjemsted for 'Queen of Ireland' Panti Bliss. Der er flere dansefester , saunaer også som er et besøg værd.

Den årlige Dublin LGBTQ Pride-begivenhed, der løber over 10 dage, er en af ​​byens største festligheder og tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år.

 

 

dublin-spir

 

Dublin Spire

 

 

At komme til Dublin

Med fly

Dublin lufthavn, der ligger nord for byen og er et stort internationalt knudepunkt, der flyver til indenlandske, europæiske og internationale destinationer.

Der er i øjeblikket ingen direkte jernbaneforbindelse fra byen til lufthavnen, men flere busselskaber opererer til og fra byen, herunder Aircoach, Airlink og Dublin Bus. Priserne starter fra så lidt som € 6 envejs.

Taxaer er en anden mulighed, selvom disse er dyrere, da de oplader pr. Meter. Priserne er gennemsnitlige omkring € 25-mærket.

Med tog

Heuston og Connolly er de to vigtigste jernbanestationer, der betjener Dublin, med forbindelser over hele Irland og Nordirland til byer, herunder Cork, Belfast og Londonderry.

Med færge

Du kan også tage en bus uden for Dublin Connolly og rejse til Dublin Port for færgeforbindelser til Holyhead i Wales, hvor du kan hoppe på et tog til London og andre dele af Storbritannien. Forbindelser til Isle of Man med båd er også tilgængelige fra havnen.

 

At komme rundt i Dublin

Det er nemt at udforske Dublins forskellige kvarterer til fods. Tag på en af ​​byens talrige vandreture for at se de forskellige seværdigheder.

Hvis du ønsker at hvile benene, vil byens omfattende bussystem (Dublin Bus) få dig fra A til B. Bliv på bussen, hvis du ønsker at tjekke enten de indre eller ydre forstæder ud, eller hop på Luas, byens sporvognssystem, en oplevelse i sig selv. Singler på begge transportformer starter fra €2, men det anbefales at få et Leap-kort for at få de bedste besparelser, hvis du bliver et par dage.

Hop på DART-kysttoget for et eventyr langs havet for at besøge nogle af de smukke byer og landsbyer i udkanten af ​​byen.

En anden mulighed er at cykle, da Dublin er blevet kåret til en af ​​de 10 bedste cykelvenlige byer i verden med offentlige og private udlejningsfirmaer, der opererer over hele byen ..

 

Hvor skal man bo i Dublin

Tidligere er Dublin blevet mærket som en dyr by, men stigende hotelmuligheder har bidraget til lavere priser. Således har byen en række overnatningsmuligheder at tilbyde, fra søde B&B til eksklusive lejligheder.

For let adgang til homoseksuelle området, vælg et hotel i Temple Bar -regionen. Billigere muligheder er tilgængelige i udkanten af ​​byen. For vores komplette liste over de bedste hoteller i Dublin for homoseksuelle rejsende, kan du besøge Homoseksuel Dublin Hoteller-side.

 

Ting at se og gøre

Dublin Castle - beliggende i hjertet af Dublins historiske kvarter, byder slottet på mange hemmeligheder til Dublins rige og farverige fortid. Selve byen har fået sit navn fra den sorte pool, 'Dubh Linn', som engang lå på stedet for slottets nuværende have.

Stående på en vigtig højderyg mellem floden Liffey og dens biflod Poddle, sporer slottets rødder tilbage til gælisk tid, hvor stedet menes at have været hjemsted for et gælisk ringfort og senere en vikingefæstning. State Apartments, Medieval Undercroft og Chapel Royal er alle åbne for gæster, og der er også et lækkert teværelse på stedet.

National Museum of Ireland, Natural History - kort efter udgivelsen af ​​Charles Darwins mest berømte værk 'The Origin of Species' åbnede Irlands naturhistoriske museum i 1857. Berømt for sine victorianske vitrineskabe og samling af over 2 millioner arter, er dette værdsatte museum et af verdens fineste.

Frimurerhallen - en af ​​byens ikoniske victorianske bygninger, denne smukke hal er et besøg værd (og en selfie). Hvert værelse indeni er indrettet efter et andet tema, med rumstile, herunder gotisk og egyptisk. Ture er tilgængelige i sommermånederne for kun €2.

Dublin Zoo - baseret centralt i den smukke Phoenix Park, denne zoologiske have er Irlands mest populære familieturistattraktion med mere end 600 dyr fordelt på 70 acres. Løver, gorillaer og Sumatran-tigre er blot nogle af de stjernegæster, der dukker op her.

National Botanisk Have - med imponerende 15,000 plantearter er denne herlige park beliggende i Glasnevin, County Dublin et must-see, især de spektakulære væksthuse. Gratis adgang.

Skerries Mills - beliggende i den lille kystby Skerries, 30 km nord for Dublin og let tilgængelig med tog, er de to vindmøller og vandmøllen her et symbol på Irlands industrielle arv. Den lækre Windmill Cafe på stedet og den prisvindende håndværksbutik er også værd at tjekke ud.

Dublin Spire - Et 121 meter højt, stiftlignende monument i rustfrit stål placeret på O'Connell Street.

Kells Bog - Et af verdens mest berømte manuskripter skrevet tilbage omkring 800 e.Kr. Opstaldet i Trinity College.

Og endelig, for sprut fans glem ikke at tjekke den ikoniske Guinness Storehouse at prøve det autentiske irske bryg på St James's Gate Brewery. Andre turistmæssige højdepunkter omfatter National Gallery of Ireland , St Patrick's Cathedral.

 

Hvornår skal Besøg

Som de fleste europæiske byer er de varme sommermåneder maj, juni, juli og august populære tider for besøgende og er typisk de måneder, hvor hotelpriserne vil være dyrere. Dublin-festivalen i løbet af juli og august er en crowdpleaser. Det forbliver solrigt her indtil kl. 10, fantastisk til sightseeing langt ud på natten.

Temperaturerne falder til lave 7ºC i vintermånederne, så luk op varmt, hvis du planlægger et besøg. Priserne er normalt billigere om vinteren.

Den verdensberømte St Patrick's Day falder den 17. marts. Det er en national helligdag, så forvent at betale høje priser for overnatning, men bliv belønnet med en festivalstemning som ingen anden!

Andre populære tidspunkter at besøge inkluderer september (Dublin Fringe Festival) og oktober (Oktoberfest Dublin). Dublins LGBTQ Pride Festival finder sted i slutningen af ​​juni hvert år.

 

Visa

Irland er ikke en del af Schengen, men hvis du er EU-borger, behøver du ikke et visum for at rejse gennem Irland, eller hvis du er statsborger fra Norge, Island eller Liechtenstein.

Det irske kortvarige visumfritagelsesprogram er tilgængeligt for borgere fra 18 forskellige lande, der har visum til at rejse i Storbritannien og Nordirland og ønsker at besøge Irland. Tjek detaljer på din nærmeste irske ambassade.

 

Penge

Irland er medlem af euroområdet. Du kan finde pengeautomater spredt rundt i byen.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.