Dublin hotelguide til homoseksuelle rejsende

En gay guide til Dublin

Dublin er en historisk by med en moderne, kosmopolitisk stemning

Dublin var engang den anden by i det britiske imperium, og beviser for byens mangfoldige og multikulturelle fortid kan stadig observeres i dag. Den homoseksuelle hovedstad og Irlands største by er et knudepunkt for kosmopolitisk levende og liberale holdninger i, hvad der i nogle henseender stadig kan være et socialt konservativt land.

Med en lang og etableret forbindelse med drikke og natunderholdning er byen en global destination for rejsende, der søger en ubekymret og befriende storbyferie. Fans af "de sorte ting" strømmer hvert år til byen for at prøve Guinness fra sin kilde på det ikoniske Guinness Storehouse, en elsket og værdsat institution i denne sjovt elskende by.

Efter at være blevet beskrevet som en fortropp for homoseksuelle rettigheder, har de seneste skridt i fremme af LGBT + -rettigheder i Irland set ligestillingen mellem homoseksuelle i byen øges, og Dublin er nu en af ​​de største homoseksuelle rejsedestinationer i Europa. Og med stadig mere liberale sociale holdninger til LGBT + -folk kommer en stadig mere levende og indlysende homoseksuel scene.

Dublin

Homoseksuelle barer og klubber i Dublin

Dublin er drikkens hjem. Fra sit ikoniske Guinness-lager og den høje hjortkultur til det imponerende forhold mellem pub og person, tilbyder Dublin nogle af de bedste drikkeoplevelser i Europa, og dets homoseksuelle nattelivssteder skuffer bestemt ikke.

Efter at have åbnet sine døre i 1985, George har leveret hjem til Irlands homoseksuelle samfund siden før homoseksualitet blev legaliseret i landet. Klubben har været juvelen i Dublins homoseksuelle nattelivs krone i årtier og fortsætter med at tilbyde et sikkert, inkluderende og dømmefrit sted for LGBT + -folk af alle identiteter. Klubben er det perfekte sted at give slip på dine hæmninger og danse med to rummelige dansegulve og en ung homoseksuel skare.

Fans af drag og cabaret skal ikke se længere end PantiBar når du besøger Dublin. Dette ikoniske sted anses ofte for at have nogle af de bedste live homoseksuelle underholdninger i Europa, og med sine nattlige trækoptrædener er det ingen overraskelse. Klubben drives af Panti Bliss, en draglegende, der udfører shows hver lørdag på mødestedet. Panti er kendt for deres arbejde med LGBT + rettighedsorganisationer, og der er ofte velgørende begivenheder i klubben.

Et populært hangout for byens LGBT + -samfund, Gade 66 er det perfekte sted for dem, der ønsker at mødes og oprette forbindelse til lokale homoseksuelle fyre under deres ophold i Dublin. Den intime og hyggelige stemning kan føles som om du befinder dig i et livligt hus i modsætning til en bar, og den venlige atmosfære uden holdning føjer kun til oplevelsen. Baren er populær for homoseksuelle, og mens publikum kan blandes, er der stadig en udbredt LGBT + -mængde. Street 66 er kendt overalt i byen for at have nogle af de bedste cocktails, der tilbydes.

Homoseksuelle hoteller i Dublin

Med sine udsatte murvægge, moderne værelser og finurlig bar, er Temple Bar Kro er det perfekte valg for indkvartering for rejsende, der søger et trendy og elegant ophold tæt på byens livligste barer og klubber. Hotellet har en swimmingpool, bar, restaurant på stedet og endda adgang til et af Dublins mest populære fitnesscentre - Crunch. Gæsterne på Temple Bar Inn er bekvemt beliggende kun 10 minutter fra de fleste af byens bedste nattelivssteder.

Homoseksuelle rejsende, der søger den ultimative luksusoplevelse, bør overveje Westbury Hotel, et af Dublins mest anerkendte og respekterede 5-stjernede hoteller. Gæsterne kan nyde de korte gåture til mange af byens største turistattraktioner og natteliv samt den stilfulde cocktailbar og valg af to restauranter. Værelserne er dekoreret med en overdådig og overdådig stil, hvilket giver det perfekte miljø at slappe af efter en lang dag med at udforske byen.

Det ultimative eksempel på prisbillig, men alligevel innovativ indkvartering, Generator Hostel Dublin tilbyder en række enkelt-, dobbelt-, familie- og fællesværelser placeret inde i et nedlagt kraftværk. Hotellets genbrugte skal giver et trendy og friskt miljø, der typisk tiltrækker et yngre gæstepublikum. Vandrerhjemmet er hjemsted for en 24-timers lounge og bar, hvor gæsterne kan socialisere, se film og slappe af under deres ophold.

Oscar Wilde-statuen

Oplev Oscar Wilde

Den berømte digter og dramatiker er uden tvivl den mest kendte og indflydelsesrige LGBT + -figur i litteraturhistorien. Hans værker spændte over to årtier og så ham skrive flere værker, der berørte hans seksualitet og urolige personlige liv. Wilde blev født i Dublin og hentede meget af sin inspiration fra hans minder om byen som ung mand.

I dag er der adskillige monumenter og mindesmærker dedikeret til Wildes arv i hele byen, og den mest berømte ligger i Merrion Square. Afdækket i 1997 viser skulpturen, at Wilde sad på en stor klippe, og kunstneren, der er ansvarlig for installationen, anses for at have fejret et individ, hvis opgang og fald fra nåde er universelt relatabel.

Mange af byens andre hyldest til Oscar Wilde kan opleves som en del af en af ​​Dublins ikoniske Walk on the Wilde Side Tours, hvor lokale guider tager besøgende med på en rejse i den indflydelsesrige forfatteres hjemby.

Dublin

Homoseksuel stolthed i Dublin

Dublin LGBTQ + Pride Festival er en årlig fest for byens LGBT + befolkning og den største stolthed i Irland. Spredt over ti dage kulminerer festivalen med en stor pride-parade den sidste lørdag i juni hvert år.

Hvert års fest tager et unikt tema, og begivenhedernes store marshall vælges i tråd med værdierne og målene i Dublin Pride. En række kulturelle og politiske begivenheder finder sted under den 10-dages festival samt en lang række fester og klubaftener med fokus på LGBT + -samfundet.

Begivenheden begyndte først i 1970'erne som en lille gruppe af LGBT + -personer, der mødtes på Merrion Square for en picnic og diskussion, og har over tid udviklet sig til en af ​​Europas mest omfattende og populære stolthændelser.

Homoseksuelle rettigheder i Dublin

Irland oplevede en hurtig og dramatisk transformation i den måde, hvorpå det behandlede sit LGBT + -samfund mellem 2000'erne og 2021'erne. Landet bevægede sig langsomt fra en defineret af sin stærke konservative katolske identitet til en defineret af dets respekt og medmenneskelighed over for LGBT + -individer. I 2015 blev Irland det første land, der nationalt legaliserede ægteskab af samme køn ved folkeafstemning, og i 2017 blev Leo Varadkar, lederen af ​​den irske regering, verdens fjerde åbent homoseksuelle statsoverhoved.

I 2015 blev der vedtaget lovgivning, der tillod transpersoner at gennemgå kønsbekræftelsesoperationer og ændre deres køn på alle juridiske myndighedsdokumenter uden krav om langvarig og invasiv psykologisk evaluering.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Dublin

Gennemse et udvalg af ture i Dublin fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Dublin til din rejseFå din guide