En guide til Stockholm Pride

En guide til Stockholm Pride

 

Stockholm Pride 2024

 

I 1972 gjorde Sverige sit dramatiske indtog i queer-historiebøgerne, da det blev verdens første land, der tillod transkønnede at ændre deres juridiske køn og dermed styrkede sit ry som et indbydende mekka for LGBTQ+-personer. I årene efter fortsatte Sverige med at føre an med hensyn til LGBTQ+ rettigheder og lovgivning og er i dag rangeret som et af de bedste steder i verden at være homoseksuel.

Med sin første iteration, der fandt sted i 1998, i 2014, var Stockholm Pride vokset til at rumme hele 60,000 deltagere og 600,000 tilskuere og blev en af ​​kontinentets største Pride-begivenheder. Fejringen er kendt for at kombinere alsidig underholdning med en rungende følelse af aktivisme og radikal handling, med et væld af underbegivenheder dedikeret til at fremme LGBTQ+-personers rettigheder over hele kloden. Et af de unikke højdepunkter ved Stockholm Pride er medtagelsen af ​​et mindemærke for hvert billetkøb. Hvert år skaber en anerkendt queer designer et nyt bærbart ikon i anledning af Stockholm Pride.

Det er ingen hemmelighed, at Stockholm er et arnested for subversiv subkultur og kreativt fællesskab, men langt de mest nervøse, og også de queereste, kvarterer i byen er Södermalm-kvarteret og Gamla Stan. Disse områder er epicentre for LGBTQ+-samfundet i Stockholm, og hvor du finder den største koncentration af homoseksuelle barer og klubber.

Stockholm Pride afholdes i august 2024 og byder på et farverigt udvalg af workshops, parader, fester og forestillinger. Med begivenheder lige fra Pride Parade, som vil se 60 personer deltage i en 000 km march, til Pride Park, et familievenligt centrum for LGBTQ+ kultur, uanset hvordan din drømme Pride ser ud, kan du gøre det til virkelighed i det kosmopolitiske Stockholm.

 

Stockholm Pride Parade

 

Stockholm Pride parade er uden tvivl Skandinaviens største og tiltrækker titusindvis af deltagere og et væld af Pride-fokuserede arrangementer. En glad og farverig manifestation af kærlighed og menneskerettigheder.

Hvert år forenes Stockholm Pride-paraden i et officielt tema, og i 2023 blev deltagerne inviteret til at slutte sig til arrangørerne i deres tema 'Celebrate Diversity'. Temaet lover at gennemsyre hele paraden, og besøgende opfordres til at fortolke præmissen kreativt. Der opkræves ingen administrative gebyrer for vandregrupper, og ønsker man at gå i paraden som enkeltperson, kræves ingen tilmelding.

Stockholm Pride-paraderuten tager typisk omkring to timer at gå, og slanger sig gennem byens utroligt smukke centrale gader. Paraden kulminerer i Pride Park, et kæmpe festivalområde fyldt med sjov, inspiration og fest! Forvent titusindvis af glade mennesker, der nyder en række madboder, udstillinger, forestillinger og workshops.

 

Stockholm Pride-begivenheder

 

Stockholm er en af ​​Europas mest spændende byer, og en destination, der har oplevet et boom i popularitet de seneste år. På grund af byens højlydte og stolte LGBTQ+-fællesskab er Stockholm Pride konsekvent en af ​​kontinentets bedste, med en række Pride-fokuserede begivenheder. Der er ingen måde at gøre Pride på, og i Stockholm vil besøgende finde en bred vifte af aktiviteter lige fra familievenlige parader til den årlige Schlager-fest. Yderligere information om de begivenheder, der finder sted under Stockholm Pride, kan findes her.

Pride House, der er let identificerbart takket være en regnbue-makeover i ugerne op til Pride, er omdrejningspunktet for Stockholm Prides mere pragmatiske mission og vil være vært for en række diskussioner og workshops centreret omkring politik, repræsentation, erhvervsliv og LGBTQ+-rettigheder. På Pride House kan deltagerne udveksle ideer og deltage i gensidig undervisning omkring spørgsmål og udfordringer, som LGBTQ+-samfundet står over for. 

I Pride Park vil besøgende til Stockholm Pride finde et udvalg af verdenskendte kunstnere, udstillere og kunstnere samt en række madboder, restaurant-pop-ups og barer fra hele Stockholm. Byen er et arnested for kultur og kulinarisk innovation, og sælgerne i Pride Park lover at fremvise de fineste tilbud fra Stockholms eksplosive samtidskultur. 

Stockholm Pride er uden tvivl et familieanliggende, og Pride Youth henvender sig til børn og unge i alderen 13-25 år. Ved at tilbyde et sted for unge medlemmer af Queer-samfundet at mødes og forbinde sig, vil Pride Youth have en tilstedeværelse i Pride House og Pride Park.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Stockholm

Gennemse et udvalg af ture i Stockholm fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Stockholm til din rejseFå din guide