gay-stockholm-guide-2017

Gay Stockholm · Byguide

Planlægger du en tur til Stockholm? Vores homoseksuelle Stockholm-guide kan hjælpe dig med at komme i gang.

gay-stockholm-guide-2017

Stockholm

Sveriges hovedstad og den mest folkerige af de nordiske byer. Denne farverige, kosmopolitiske by er en international favorit for feriegæster og homoseksuelle turister.

Området er spredt over 14 øer og er gennemsyret af historie, hvor de første bosættere ankommer i stenalderen. Det er det kulturelle, politiske og økonomiske centrum i Sverige, hjemsted for det svenske monarki og kendt for at være vært for den årlige Nobelprisuddeling.

Hvad mere er, som hjemsted for ABBA, Skandinaviens største pride-festival og vært for flere Eurovision Song Contests, er Stockholm uden tvivl en af ​​de mest homovenlige byer i Europa.

stockholm-pride-paradeStockholm Pride

Homoseksuelle rettigheder i Sverige

Sverige er verdens førende inden for LGBT-rettigheder. Diskrimination fra virksomheder og regeringer var forbudt i 1987. En lov om samliv blev vedtaget i 1988, og lov om registreret partnerskab trådte i kraft i 1995.

En forfatningsmæssig ændring forbød hadefuld tale baseret på seksuel orientering i 2003. Transgenderidentitet blev inkluderet i anti-diskrimineringsloven i 2009, og kønsneutral ægteskabslov trådte i kraft i 2011.

 

Homoseksuel scene

Stockholm er uden tvivl en af ​​de mest liberale, fordomsfrie byer i Europa, hvor tolerance over for LGBT-personer er internationalt anerkendt. Dens kærlighed til ABBA og Eurovision er blot to påmindelser om dens farverige lejrhistorie.

Selvom homoområdet er mindre end byer som London og Berlin, gør den varme og kærlige attitude hos de fleste svenskere Stockholm til en favorit blandt homoseksuelle besøgende. Gaybarer og klubaftener er meget populære her og tiltrækker et blandet publikum; unge og gamle, mænd og kvinder.

Den årlige Stockholm Gay Pride er måske det bedste tidspunkt at besøge, som finder sted i juli og august, det er en festival for kærlighed og håb, der er blevet en af ​​de største begivenheder i Stockholm, og som regelmæssigt tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år.

I 2018 er Stockholm vært for EuroPride mellem 27. juli og 5. august.

 

At komme til Stockholm

Med fly

Stockholm Arlanda lufthavn, der ligger 37 kilometer fra Stockholm, håndterer over 22 millioner passagerer om året. Lufthavnen har fire terminaler (nummereret 2 til 5). De fleste internationale fly ankommer eller afgår fra terminal 2 og 5.

Arlande eksprestog kører til og fra byens centrum til lufthavnen. Rejsetiden er omkring 20 minutter og koster 280 SEK. Tjenesten starter omkring kl. En taxa fra lufthavnen til centrum koster omkring SEK 5. Der er også billigere busforbindelser fra lufthavnen med Flygbussarna-service, der koster SEK 500 for en enkeltvej.

Der er også tre andre lufthavne, der betjener internationale og indenlandske ruter; Bromma lufthavn, Skavsta lufthavn og Västerås lufthavn.

Med båd

Der er regelmæssige færgeforbindelser mellem europæiske lande, herunder Polen, Finland og de baltiske stater.

Krydstogtskibe er et andet populært transportvalg for rejsende, der håber at udforske Stockholm og videre.

 

Stockholms gamle bydel (Gamla Stan)

 

Kom rundt i Stockholm

Stockholms offentlige transportsystem er sikkert, effektivt og rent og fungerer til de tidlige nattetimer, hvilket gør det til et nemt system at navigere, selv efter et par drinks!

SL, Stockholm Public Transport, driver alle busser, metrolinjer, pendlertog, sporvogne og nogle færgelinjer i byen. Hvis du køber et forudbetalt billetkort (som Londons Oyster-kort) og fylder dette op, kan du spare penge.

Du kan også købe 24, 72-timers og 7-dages billetter fra SEK 115. Billetmaskiner, boder og de fleste aviskiosker sælger billetter.

Fra centralstationen kan du gå til de fleste steder, men for attraktioner længere væk kan du opføre dig som en lokal og hoppe på en cykel! Cykelstier er placeret overalt, hvilket gør dette til en cykelvenlig by. Der er flere lejemuligheder til rådighed.

 

Hvor skal man bo i Stockholm

Hoteller er spredt ud over byen. For homoseksuelle rejsende skal du bo tæt på hovedbanegården for at få den bedste adgang til attraktioner og det homoseksuelle natteliv. Billigere muligheder findes længere væk fra den historiske del.

For vores liste over anbefalede hoteller til homoseksuelle rejsende, besøg vores Homoseksuel Stockholm Hoteller side.

 

Ting at se og gøre

Det kongelige palads - den officielle residens for Hans Majestæt Kongen af ​​Sverige, dette imponerende palads er et af de største i Europa, med mere end 600 værelser.

En billet til paladset giver gæster adgang til fem museer. Værelserne er udsøgte, med overdådige kunstværker, ornamenter og design udstillet. Gå ikke glip af det daglige vagtskifte for en autentisk, rystende oplevelse.

Gama Stan - Den gamle bydel er et af de største middelaldercentre i Europa, med brostensbelagte gader, søde bygninger og små gavebutikker, der gør dette til en favorit blandt lokale og turister.

Du finder også nogle af Stockholms bedste homobarer her.

ABBA Museum & Swedish Music Hall of Fame - hvordan kunne du modstå lokket fra denne lejr, livlige udstilling til et af de største bands i musikhistorien? Syng med til Waterloo, og støv dine bevægelser af til Dancing Queen, og nyd en af ​​de bedste attraktioner i Stockholm.

Book før for at undgå de massive køer.

Nordiska museet - Endnu en publikumsbehager, dette er Sveriges største museum af kulturel betydning, med udstillinger om mode, møbler, smykker og svensk liv.

Stokloster Slot - fans af barok vil elske dette fantastiske slot fra det 17. århundrede, en påmindelse om det svenske imperiums tid. De naturlige omgivelser og omgivelserne er også perfekte til en picnic!

Det Kongelige Dramatiske Teater - denne smukke bygning beliggende nær Nybroviken-bugten er et af de bedste eksempler på svensk arkitektur, og som hjemsted for Sveriges nationalteater er der masser af koncerter og forestillinger hver måned.

Thiel-galleriet - en stor kunstsamling af nordiske malerier fra slutningen af ​​det 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Meget unik.

 

Hvornår skal Besøg

Mellem maj og september oplever Stockholm gennemsnitstemperaturer omkring 25C, hvilket er grunden til, at du vil finde byens centrum proppet i sommermånederne. Især juli er meget travl, når Pride Festival og Stockholm Music and Arts Festival finder sted.

Snefald har en tendens til at falde mellem december og marts, så hold dig varm, hvis du opholder dig om vinteren. Hotelpriserne er normalt billigere i denne periode.

 

Visa

Stockholm er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

 

Penge

Den lokale valuta er svenske kroner (SEK). Det er en ret dyr by, så sørg for, at du har nok økonomi til hele din rejse. Hæveautomater og valutaveksling er tilgængelige, og de fleste steder accepterer kreditkortbetaling.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.