oslo-rådhus-milepæl-tårne ​​med udsigt over oplyst havn

Homoseksuel byguide

Planlægger du en tur til Oslo? Så er vores homoseksuelle Oslo byguide noget for dig.

 

oslo-rådhus-milepæl-tårne ​​med udsigt over oplyst havn

Oslo

Hovedstaden i Norge er kendt for sine smukke naturlige omgivelser, den høje livskvalitet og afslappede homoscene.

Med en befolkning på 650,000 er Oslo Norges største by og den tredjestørste i Skandinavien. Nordmænd nyder en af ​​de højeste levestandarder i Europa, selvom byen også er en af ​​de dyreste i verden.

Byen ligger i den nordligste ende af Oslofjorden og er omgivet af skove, bjerge og vand og er en fantastisk base, hvorfra man kan udforske dette fantastiske land. Ligesom resten af ​​Norge har Oslo en fremragende infrastruktur og et godt offentligt transportsystem.

 

Homoseksuelle rettigheder i Norge

Norge var det andet land i verden, der legaliserede partnerskaber af samme køn, og i 2009 indrømmede det ægteskab ligestilling til par af samme køn. Som andre steder i Skandinavien har nordmænd en indbydende holdning til homoseksuelle.

I 2016 blev Norge det fjerde land i Europa, der vedtog en lov, der tillader ændring af juridisk køn udelukkende baseret på selvbestemmelse

 

Homoseksuel scene

Den homoseksuelle scene i Oslo er lille sammenlignet med andre europæiske hovedstæder, men der er noget for enhver homoseksuel besøgende - det være sig en bar, danseklub, sauna eller krydstogtklub.

De homoseksuelle spillesteder er alle placeret i byens centrum.

 

At komme til Oslo

Oslo har tre lufthavne. Nogle lavprisflyselskaber markedsfører fly til "Oslo", men du ender måske ved Sandefjord, som ligger næsten 120 km fra byen, så tjek det grundigt.

Oslo Lufthavn (Gardermoen) - OSL

Oslo Lufthavn er den største lufthavn i Norge og betjenes af mere end 30 flyselskaber. Der er direkte fly til Oslo fra de fleste europæiske hovedstæder og adskillige andre interkontinentale destinationer.

Lufthavnen ligger 47 km fra byen. Flytoget er en højhastighedstog fra Oslo Lufthavn til Oslo Hovedbanegård. Togene afgår hvert 10. minut, og rejsetiden er omkring 20 minutter og koster 180 NOK. NSB er en billigere togforbindelse (92 NOK), der afgår to gange i timen og tager 23 minutter. Flybussen driver busforbindelser til byens centrum. Bustransport tager omkring 45 minutter og koster 150 NOK. Taxaer er også tilgængelige, og prisen afhænger af tidspunktet på dagen, antallet af passagerer og hvor i Oslo du rejser til. Gennemsnitspriserne kommer tæt på 700 NOK.

Moss Lufthavn (Rygge) - RYG

Moss Lufthavn ligger 70 km fra Oslo. Det bruges af lavprisselskabet Ryanair som sit regionale knudepunkt. Bustransport fra Moss Lufthavn til Oslo tager omkring 1 time og koster 180 NOK. Togforbindelser kører fra den nærliggende Rygge togstation med en standardpris på 164 NOK. En gratis shuttleservice er tilgængelig fra lufthavnen til stationen.

Sandefjord Lufthavn (Torp) - TRF 

Sandelfjord Lufthavn Torp ligger 118 km fra Oslo! Budgetflyselskaber bruger denne lufthavn, men medregner omkostningerne og ulejligheden ved at komme fra og til lufthavnen til Oslo, når man sammenligner flyrejser. Busforbindelser fra lufthavnen til Oslo tager omkring 1 time og 45 minutter og koster 260 NOK. Der er en NSB-togforbindelse fra lufthavnen til Oslo Hovedbanegård, der kommer til 266 NOK. Taxaer er tilgængelige, men meget dyre.

 

At komme rundt i Oslo

Byen har et fremragende offentligt transportnetværk af busser, et metrosystem (T-bane), sporvogne og tog. Hovedknudepunktet for systemet er Oslo Hovedbanegård, hvorigennem alle T-banelinjer passerer.

Netværket har et integreret billetsystem baseret på zoner. Du simpelthen køb en billet til rejsezoner. Efter først at have brugt billetten har du 1 times gratis rejse inden for de valgte zoner med priser, der starter fra 32 NOK. Du kan købe en 24-timers eller 7-dages billet Travelcard. Det er 18 NOK dyrere at købe billetter om bord.

Turister kan også købe en Oslo pass. Dette inkluderer gratis adgang til mere end 30 museer og attraktioner, ubegrænset offentlig transport i de centrale zoner, gratis parkeringsplads på kommunale parkeringspladser og forskellige rabatter på restauranter og butikker. Priserne starter ved 395 NOK for en dag.

 

Hvor skal man bo i Oslo

Byens centrum i Oslo har et glimrende udvalg af hoteller, der passer til alle budgetter. Vores liste over anbefalede Oslo -hoteller til homoseksuelle rejsende findes på Oslo Hotels-side.

 

Hvornår skal Besøg

På grund af sin nordlige breddegrad varierer dagslyset i Oslo meget. I løbet af sommeren (juli-september) nyder byen milde temperaturer, lange solskinsdage og op til 18 timers solskin om dagen.

Om vinteren falder temperaturen til omkring -7 ° C (19 ° F) til -1 ° C (30 ° F) med masser af sne.

 

Visa

Norge er IKKE en del af Den Europæiske Union. Enhver, der ankommer til Norge, er underlagt indvandring og toldkontrol. Norge er dog en del af Schengen-zonen.

EU-, EØS- og schweiziske statsborgere sammen med ikke-EU-borgere fra lande, der er fritaget for visum (USA, Canada, Australien, New Zealand, Japan osv.) Behøver kun at vise et pas, der er gyldigt i deres planlagte opholdsperiode. Andre statsborgere skal have et Schengen-visum.

Vær opmærksom på, at fortoldning sker ved dit ankomststed i Norge. Hvis du flyver til Oslo og har en tilslutningsflyvning til en anden destination i Norge, skal du afhente din bagage, rydde tolden og derefter tjekke ind igen, før du fortsætter med din rejse.

Giv ekstra tid til at gennemføre denne ret frustrerende proces. Det er tilladt at medbringe op til 200 cigaretter plus 1 liter spiritus og 1.5 liter vin. Forskrifter håndhæves strengt.

 

Valuta

Norges valuta er den norske krone (kr). Valutaen består af 1, 5, 10 og 20 kr mønter og 50, 100, 200 og 500 kr sedler. Kredit- og betalingskort accepteres bredt, selvom billed-id kan blive anmodet om. Pengeautomater omtales som "minibanker".

 

Koste

Norge er et meget dyrt land. Selv hverdagskøb som en kop kaffe, en dåse cola eller fastfood kan være dobbelt så meget, som du ville forvente at betale andre steder i Europa.

Det er sandsynligvis en god idé at budgettere for at bruge mindst det dobbelte af, hvad du ville have i en anden europæisk by.

 

Drikkevand

Vand fra hanen i Norge er noget af det reneste, der findes overalt i verden. At drikke flaskevand er bare spild af penge.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.