Gay Vietnam · Landevejledning

Gay Vietnam · Landevejledning

Første besøg i Vietnam? Så er vores homoseksuelle Vietnamguide noget for dig.

HCMC Vietnams skyline

 

Vietnam

Den Socialistiske Republik Vietnam er det 8. mest befolkede land i Asien med over 90 millioner indbyggere. Dens nabolande er Kina, Laos og Cambodja.

Siden 1986 har den kommunistiske regering indført økonomiske og politiske reformer, der har givet international reintegration og en af ​​verdens højeste økonomiske vækstrater.

 

Homoseksuelle rettigheder i Vietnam

Der er ingen love mod homoseksualitet i Vietnam, men der er ingen love, der forhindrer forskelsbehandling. Ægteskaber af samme køn eller civile partnerskaber er ikke tilladt.

Oversøiske ægteskaber af samme køn anerkendes ikke. I dette socialt konservative land er det særligt svært at komme ud til sin egen familie eller arbejdskolleger som værende homoseksuel. Derfor 'kommer langt de fleste homoseksuelle mennesker aldrig ud'.

Der er dog velkomne tegn på en holdningsændring over for homoseksuelle med almindelige medier, der fremmer synspunktet om, at det at være homoseksuelt er normalt.

 

Større byer i Vietnam

Hanoi - Vietnams hovedstad

Ho Chi Minh - Vietnamesisk metropol med store butikker, vartegn

Hoi An - central kystby

Danang - kystby med nogle strande, restauranter og natteliv

Vung Tau - en havneby på en halvø i det sydlige Vietnam

 

Japansk bro i Hoi An, UNESCOs verdensarvsliste

Homoseksuel scene i Vietnam

Den homoseksuelle scene er meget lille sammenlignet med andre lande i Asien, og det er usandsynligt, at det er hovedfokus på din rejse til landet. Der er dog en række homoseksuelle barer og andre homoseksuelle virksomheder - selvom disse har en tendens til at holde en lav profil.

Onlinetjenester, websteder og apps som Grindr osv. er den bedste måde at 'møde de lokale' på, især uden for Hanoi eller Ho Chi Minh.

 

Vejr

Vietnams geografi betyder, at det har meget forskellige årstider. I det centrale Vietnam kan tropiske monsuner forekomme fra oktober til april. I nord og syd er monsun sæsonen maj til september.

Nord kan opleve kolde og fugtige vintre (december-februar), mens syd (Ho Chi Minh) samtidig kan opleve temperaturer op til 40 ° C. Det bedste råd er nøje at undersøge dine specifikke destinationer.

 

Visa

Singapore, Thailand, Malaysia, Filippinerne, Laos, Indonesien, Japan, Sydkorea, Sverige, Finland, Danmark og Norge kan indehavere af pas ind i Vietnam i en begrænset periode uden visum (i enten 15 eller 30 dage). Alle andre har brug for visum.

Vietnam har en 'visum ved ankomst'-ordning - dog skal du stadig indhente et godkendelsesbrev, før du rent faktisk ankommer til landet. Et godkendelsesbrev kan fås online hos forskellige agenter - mod betaling. Travel Gay Asien brugt https://www.myvietnamvisa.com/ på en nylig rejse (2012) og fandt, at tjenesten var hurtig og effektiv. Tjek deres websted for de mest opdaterede oplysninger.

Husk, at du har brug for et pas i pas i størrelse og 25 USD til at betale et yderligere gebyr ved ankomsten til Vietnam (ud over online servicegebyret).

 

Shopping

Forvent ikke at finde den slags mega indkøbscentre, der dominerer byer som Bangkok eller Hong Kong og blot nogle få større stormagasiner. Shopping er i meget mindre skala.

De fleste butikker i turistområdet accepterer Visa, MasterCard, Vietnamese Dong og amerikanske dollars.

Hanoi har et særligt imponerende antal boutique-kunstgallerier i og omkring kanten af ​​det gamle kvarter nær søen og sælger fabelagtig lakeret kunst, malerier og silkeværk.

Alle undtagen de største butikker forventer en eller anden form for forhandlinger over pris. For at få den bedste pris, tag kontanter.

 

Bank

Vi fandt ud af, at almindelige banker tilbød meget bedre valutakurser end turistudvekslingsboder. Andet end amerikanske dollars skal du tage store sedler (50 euro / £ 50).

Hæveautomater er bredt tilgængelige. Visa og MasterCard accepteres bredt i de fleste butikker. Større hoteller accepterer American Express.

 

Trafik

Alle rejsende til Hanoi eller Ho Chi Minh skal genlære, hvordan man krydser vejen. Mængden af ​​trafik, især motorcykler på vejene, er utroligt. For at krydse vejen skal du bare gå i et stabilt tempo og stole på, at bilerne og motorcyklerne ikke rammer dig.

Hvis du er i tvivl, find og følg en lokal. Denne time lapse video af Ho Chi Minh City illustrerer pointen!

Det er overflødigt at sige, at du har en tilstrækkelig rejseforsikring. Hospitalbehandling er ikke gratis.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.