tokyo-japan-shinjuku-krydsning

Gay Tokyo · Byguide

Planlægger du en tur til Tokyo? Så er vores homoseksuelle Tokyo byguide side noget for dig.

tokyo-japan-shinjuku-krydsning

Tokyo 東京

Tokyo er hovedstaden og det største storbyområde i Japan. Med en befolkning på 13 millioner er byen sammen med New York og London blevet beskrevet som et af de tre "kommandocentre" for verdensøkonomien.

Byen er også kendt for sit ekstraordinære udvalg af fremragende restauranter, og Michelin-guiden tildeler Tokyo langt flere Michelin-stjerner fra andre byer i verden.

 

Homoseksuelle rettigheder i Japan

I øjeblikket er der i øjeblikket ingen love homoseksualitet, men der er ingen juridisk anerkendelse af forhold af samme køn. Den japanske kultur har ikke en fjendtlig historie over for LGBT-personer.

Samtykkealderen er 13 år. Imidlertid har alle kommuner deres egne love, som kan forbyde voksne at have sex med unge under 17 år. Sex blandt samtykkende voksne privat er lovligt i henhold til japansk lov, uanset seksuel orientering og / eller køn.

toyko-rainbrow-broTokyo Rainbow Bridge

 

Homoseksuel scene

En by med store modsætninger, Tokyos homoseksuelle scene er både behersket og blomstrende.

Tokyo er opdelt i forskellige afdelinger, hvor Shinjuku er den mest kendte og mest overfyldte. Det homoseksuelle samfund vokser konstant inden for rammerne af kvarteret Shinjuku Ni-chome (område 2). Tilsyneladende lige om dagen bliver Ni-chome homoseksuel om natten.

Ni-chome menes at have den højeste koncentration af homoseksuelle barer overalt i verden på grund af dets lille, tætte område - et par små blokke flettet ind i Shinjukus travle forretnings-, shopping- og nattelivscenter. Selvom de fleste barer byder ikke-japanske gæster velkommen, henvender scenen sig primært til sine japanske stamgæster.

Mange homoseksuelle mænd føler sig stadig tilbageholdt af Japans strenge, men uudtalte krav om social konformitet, som først nu begynder at blive blødere, når det kommer til forhold mellem personer af samme køn. I en kultur, hvor homoseksualitet ignoreres mere end accepteret, og hvor folk forventes at gifte sig ind i traditionelle ægteskaber, vælger mange homoseksuelle mænd anonymt at udtrykke deres seksualitet kl. Homoseksuelle barer i Shinjuku Ni-chome.

Tokyos homoseksuelle scene er dog ikke begrænset til Ni-chome. En række andre områder har flere homobarer. Sådan information kan findes på Otoko-machi-kortet (drengens bykort), en landsdækkende guide til japanske homoseksuelle institutioner.

 

At komme til Tokyo

Tokyos vigtigste internationale lufthavn, Narita, ligger 66 km øst for Tokyo. Undgå at tage en taxa fra og til lufthavnen, da prisen er ublu.

Lufthavn Limousine Bus er normalt den mest bekvemme måde at komme til byens centrum på. Billetbordet er placeret lige foran dig, når du ankommer til ankomster, og busstoppestederne er lige uden for hver terminalbygning. Busser kører til Tokyo station, Shinjuku station, Disneyland og større hoteller. Busser kører hvert 15. minut. En enkeltbillet koster 3000 yen. Den forventede rejsetid er cirka en og en halv time.

JR Narita eksprestog (N-EX) afgår hvert 3300. minut og betjener JR Shinjuku Station, JR Tokyo Station, JR Ikebukero Station, JR Shinagawa og JR Yokohama Station. Følg skiltene inde fra terminalbygningerne. En enkeltbillet (afhængigt af destination) koster omkring 50 yen. Det tager cirka XNUMX minutter at nå Tokyo station fra Narita.

 

At komme rundt i Tokyo

Tog

Tog og undergrundsbaner er normalt den mest bekvemme form for transport i Tokyo. Metroen er altid overfyldt, men tjenesten er punktlig, hurtig og effektiv.

Togbilletter kan købes fra automater. Hver virksomhed har sin egen, så sørg for at bruge den rigtige (JR-maskiner er normalt grønne). De fleste maskiner dispenserer automatisk ændringer.

Du behøver ikke at finde ud af prisen på din billet - køb den billigste billet, og efter endt rejse fylder du den op til det korrekte beløb ved at indsætte den i den gule "Tilpasning af billetten" maskine, der er placeret nær udgangsdørene . Togforbindelsen starter omkring kl. 5 og stopper omkring midnat på de fleste strækninger.

Bus

Busser er ret nemme at bruge. Destinationer er tydeligt mærket på forsiden af ​​de fleste busser, og busstoppesteder er også tydeligt markeret. Den faste takst på 200 yen betales normalt ved boarding - post pengene i automaten ved siden af ​​chaufføren.

En-dags kombinationsbillet til Tokyo kan bruges på busser såvel som metro- og JR-jernbanelinjer. Der er ingen natbusser. Tjenesten stopper normalt omkring kl. Tidsplanen er tilgængelig fra busstationen.

Taxa

For ikke-japansktalende kan taxier være en udfordring. Du skal have din destination skrevet ned på japansk. Taxaer er ret dyre. Om natten stiger satsen med 20 procent.

 

Hvor skal man bo i Tokyo

 

Uanset om du er i Tokyo for at sightsee, shoppe, spise, udforske homoscenen eller alt det ovenstående, er det altid en god idé at bo tæt på tog-/metrostationen.

Shinjuku, Shibuya og Akasaka / Roppongi distrikter anbefales til homoseksuelle besøgende, da der er et stort udvalg af overnatningssteder, der passer til de fleste budgetter.

Vores anbefalinger til budgethotellerMellemklassehoteller , Luksus Hoteller er gode til homoseksuelle og inden for nem adgang til stationer, butikker og attraktioner.

 

Ting at se og gøre

Shinjuku Gyoen NationalhaveShinjuku - en stor park med flotte anlagte haver.

Meiji JinguShibuya - en shinto-helligdom fra 1920 dedikeret til kejser Meiji og hans kone.

Tsukiji-markedetchuo - det største engrosmarked for fisk og skaldyr i verden og et af de største engrosmarkeder for fødevarer.

National Science MuseumTaito - fantastisk museum med spændende multimedier og udstillinger.

ChidorigafuchiChiyoda - smukt sted at besøge i Cherry Blossom sæsonen.

AsakusaTaito - populært Tokyo-kvarter fyldt med butikker, restauranter og det berømte Sensoji-tempel.

Sensoji-templetTaito - et af de mest berømte templer i Tokyo, beliggende i Asakusa

semsoji-tempel-i-tokyoSensoji-templet

 

Tokyo National MuseumTaito - berømt museum, der indeholder den største samling af japanske artefakter og kunstværker i verden.

Chinzanso Havebunkyo - gammel japansk have med historiske rester og artefakter.

Tokyo Metropolitan Government Office (TMG)Shinjuku - Også kendt som "Tokyo City Hall", TMG-bygningerne har panoramaudsigtsdæk, der er åbne for offentligheden gratis (hverdage indtil kl. 11) samt gavebutikker og caféer. Brug af kameraer er tilladt, men stativ er forbudt.

Ginzachuo - eksklusivt område med talrige stormagasiner, butikker, restauranter og kaffebarer; betragtes som et af de mest luksuriøse shoppingdistrikter i verden.

Shinjuku - Tokyos store kommercielle distrikt huser den travleste togstation i verden, samt adskillige butikker, restauranter, barer, natklubber, massagesaloner og underholdningssteder.

 

Hvornår skal Besøg

Tokyo er ved at blive en helårsdestination. Den mest populære sæson at besøge er sommeren, når det er varmt og fugtigt - et godt tidspunkt at udforske homoseksuelle liv i Tokyo.

I juni nyder filmbuffere Tokyo Lesbian & Gay Film Festival. I august møder tusinder op til den årlige Pride festival. Den mindst populære tid til at besøge Tokyo er i de koldere vintermåneder, som kan være kølige med en chance for sne.

Foråret er behageligt på grund af behageligt vejr og kirsebærblomster, der blomstrer i den sidste uge i marts til anden uge i april. Regntiden sker i juni og juli med mulighed for tyfoner.

 

Visa

Hvis du er statsborger i et af de over 50 lande, som Japan har en "generel visumfritagelsesordning med", behøver du kun et gyldigt pas for at komme ind i Japan som "midlertidig besøgende".

Ellers skal du få et visum inden du kommer ind i landet. Midlertidige besøgende fra de fleste lande har lov til at blive i op til 90 dage.

 

Penge

Japans officielle valuta er den japanske yen (¥; JPY). De fleste butikker tager kreditkort, selvom mange virksomheder og nogle mindre hoteller ikke gør det. Nogle har et minimumsgebyr samt et tillægsgebyr.

Næsten enhver større bank vil tilbyde udenlandsk valuta.

 

Tipping

Japan har ikke en tippekultur. Du forventes ikke at tipse en taxachauffør i en bar eller restaurant.

 

Drikkevand

Vand fra hanen i Japan er generelt sikkert at drikke.

 

Elektricitet

Spændingen i Japan er 100 volt, hvilket er forskelligt fra de fleste regioner i verden. Japanske elektriske stik har to ikke-polariserede ben.

 

Nyttige telefonnumre

De to vigtigste alarmnumre i Tokyo er 110 at tilkalde politiet og 119 til brandsager og ambulance. Disse kan ringes op fra telefonkabinerne ved vejsiderne, og der kræves ingen betaling, da du skal trykke på den røde knap foran telefonen. Hjælplinjenummeret i Japan er 0120 461 997.

Tokyo engelske livslinje: 03 5774 0992 (9-4, 7-11)

AIDS-hjælpelinje: 0120 048 840 (gratis opkald)

Info om hiv og menneskerettigheder til engelsktalende: 03 5259 0256 (Tokyo)

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.