Thailand-Krabi

Gay Thailand · Landsguide

Planlægger du en rejse til Thailand? Vores homoseksuelle landsguideside for Thailand hjælper dig med at få mest muligt ud af dit besøg.

Thailand-Krabi

Vi har detaljerede rejsetips til destinationer inden for Thailand, herunder BangkokChiang Mai, Koh SamuiPattaya og Phuket.

 

Homoseksuelle rettigheder i Thailand

Thailand er et af de mest tolerante og LGBT-indbydende lande i Asien.

Thailands officielle turistmyndighed har kørt markedsføringskampagner for at promovere Thailand som destination for LGBT-rejsende.

Den nyligt vedtagne ligestillingslov (2015) kriminaliserer de fleste former for forskelsbehandling på grund af seksuel orientering.

Samtidsalderen er 16 for alle. Seksuel aktivitet af samme køn er lovlig. Ægteskaber af samme køn, civilunion eller indenlandske partnerskaber anerkendes ikke ved lov. Adoption af homoseksuelle par er ikke tilladt.

Thai homoseksuelle par er bredt accepteret i samfundet, især i byområder som Bangkok Pattaya or Phuket.

 

Thailand Regioner

Thailand er opdelt i fire hovedregioner: Nord, Nordøst (også kendt som "Isaan"), Central og Syd.

Bangkok ligger i det centrale Thailand.

Populære turistmål i Nord inkluderer Chiang Mai og Chiang Rai.

Det sydlige Thailand kan prale af berømte stranddestinationer som f.eks Phuket, Krabi og Phi Phi i Andamanhavet og Koh Samui.

Andre øer, der er værd at besøge, er Koh Samet og Koh Chang i øst og Koh Tao og Koh Pha Ngan.

 

Homoseksuel scene i Thailand

Bangkok er Thailands eneste rigtig store by, med en befolkning på omkring 8 millioner. Bangkok har den største homoseksuelle scene i landet med en god valg af homoseksuelle barer, et par homoseksuelle danseklubber, et stort antal af homoseksuelle saunaer og massage kurbade.

Store homo-dansefester afholdes omkring nytår og SongKran, som tiltrækker tusinder fra hele Asien og videre. Væk fra den vigtigste homoseksuelle scene er et relativt lille "kommercielt" red light district.

hvid fest Bangkok homoseksuel dansefestWhite Party, Bangkok

Uden for Bangkok er der etablerede homoseksuelle scener i Chiang Mai, Phuket og Pattaya, Koh Samui og Hua Hin.

 

Vejr

November til februar betragtes lokalt som "den kølige sæson". Meget behagelige temperaturer varierer fra 25°C til 32°C i Bangkok og det sydlige Thailand. Temperaturerne kan være lavere i det nordlige Thailand (Chiang Mai osv.), især om natten.

Februar til april er meget varmt og tørt med temperaturer omkring 30 ° C til 34 ° C, men ofte højere og toppede i april.

Maj til oktober er varmt, fugtigt og vådt, især i juli og august. Imidlertid har tropiske storme en tendens til at dumpe deres belastning og bevæge sig hurtigt, så mange dage vil se masser af solskin.

wat-rong-khun-chiang-raiWat Rong Khun (det hvide tempel), Chiang Rai

Hvornår skal Besøg

Turistsæsonen løber fra november til efter SongKran (thailandsk nytår - midten af ​​april). Højsæsonen er fra december til februar.

For homoseksuelle rejsende er nytårsaften og SongKran fremragende tidspunkter til at besøge Thailand, især Bangkok. Forvent vilde fester, masser af fester og homoscenen, der er på sit bedste.

Thailands strande og øer er bedst at besøge lidt uden for højsæsonen, uden for skoleferierne. Gayscenen i Bangkok (og byen) er travl og populær hele året.

 

Pas og visa

De fleste turister kan komme ind i Kongeriget i op til 30 dage uden visum (Klik her for en liste over lande).

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter din ankomst til Thailand, og du har brug for bevis for videre rejse (f.eks. En bekræftet flybillet).

Kontakt din lokale thailandske ambassade, inden du rejser, hvis du planlægger at blive længere, arbejde eller besøge mere end tre gange i en seks måneders periode.

Hvis du overskrider dit tilladte ophold, får du en bøde på 10,000 baht pr. Dag ved afrejse og kan muligvis forbydes at vende tilbage.

I henhold til loven skal du altid have dit pas med dig. Meget få turister gør dette og foretrækker at holde deres pas låst inde i deres hotel. Det er dog en god ide at opbevare en fotokopi i din tegnebog (især hvis du handler, da du har brug for detaljerne for at kræve moms).

Grand Palace i Bangkok ThailandGrand Palace, Bangkok

Hvad skal jeg tage på

Dagstøj - shorts, jeans, T-shirts, poloer kombineret med sneakers, behagelige sko eller sandaler. En kasket eller hat til at dække dit hoved er afgørende, ligesom solbriller.

Forretningstøj - smarte bukser, formel skjorte. Slips og jakke er kun påkrævet i et meget formelt miljø.

Tempel slid - du skal have tøj på, der dækker dine ben ned forbi dine knæ, dine skuldre, overarme og alt derimellem!

Klubbeklædning - shorts eller jeans, T-shirts eller tanktops, sneakers eller lignende. Mange natklubber (inklusive DJ Station og GOD) og nogle eksklusive spillesteder vil nægte adgang, hvis du har sandaler eller klipklapper på.

Sauna slid - saunaer giver håndklæder, men det er en god idé at tage dine egne gummiflip-flops.

 

Khao Sok Nationalpark, Surat Thani

Kultur og told

Det er en kriminel handling at komme med ærekrænkende kommentarer til kongen eller andre medlemmer af den thailandske kongefamilie. Thailændere har en enorm respekt for deres konge. Kritik, selv privat, kan sandsynligvis forårsage krænkelse.

De fleste thailændere lægger stor vægt på at undgå konfrontation eller forlegenhed. At hæve din stemme eller handle på en aggressiv måde (for eksempel mod en tjener i en restaurant) vil blive betragtet af din ledsager som uhøfligt og pinligt. Under alle omstændigheder vil en sådan tilgang sandsynligvis ikke løse de problemer, du måtte have.

Offentlige udstillinger af kærlighed, homoseksuelle eller lige, er generelt utilfredse. Forsøg på at holde tungen ned i din nye thailandske venes hals på et offentligt sted (inklusive en homoseksuel bar eller klub) vil sandsynligvis få ham til at kvæle af forlegenhed.

 

Sprog

Det nationale sprog er Thai. De fleste homoseksuelle thailændere, du møder på scenen, vil være veluddannede og tale meget godt engelsk. Engelsk er udbredt i turistmål, alle hoteller, restauranter og store butikker.

Longtail båd nær Railay Beach, Krabi

Penge

Thailands valuta er thailandske baht (THB). Pengeautomater er bredt tilgængelige og accepterer udenlandske VISA- og MasterCard-kort. Kredit-, debet- og AmericanExpress-kort accepteres bredt i butikker, restauranter og hoteller. Du kan blive bedt om billed-id.

Valutakurser i Thailand er meget konkurrencedygtige, især for amerikanske dollars, euro, britiske pund, Singapore dollar, australske dollar osv. Medbring så mange kontanter, som du har det godt med at bære og veksle til Thai baht i Thailand. Større pålydende pengesedler får lidt bedre satser.

Der er vekslingsstande i alle Thailands internationale lufthavne, hvor du kan veksle nogle kontanter for at betale for en taxa osv., men priserne vil være mere konkurrencedygtige i byen.

Der er valutaboder og banker overalt i Bangkok og andre turistdestinationer. Veksl ikke penge på dit hotel, da de tilbudte priser vil være dårlige.

Prøv at opbevare en rimelig mængde på 20 eller 50 baht-sedler i din tegnebog til deponering.

At spise frisk, autentisk thailandsk mad er et højdepunkt i enhver ferie

Tipping

Restauranter - Mange restauranter tilføjer et servicegebyr på 10 % til regningen, i hvilket tilfælde der ikke forventes yderligere drikkepenge. Ellers tip op til 10%.

Barer og klubber - At efterlade et lille drikkepenge, måske 20 baht per bestilt drink, er en god idé.

Hotelbagage dreng - drikkepenge 50 eller 100 baht.

Taxa - At runde prisen op til nærmeste 20 baht er en god idé (20 baht er den mindste seddel - omkring 50 amerikanske cent)

Massage - Drikkepenge udgør det meste af din massørs indkomst. Et generøst tip forventes og normalt fortjent. Forvent at give mindst 200 baht for en times fodmassage. Mange spas vil vise et skilt, der viser minimumsdip. Er du i tvivl, så spørg receptionisten.

 

Skat refusion

Udlændinge kan kræve 7% moms på større køb fra butikker og stormagasiner, der driver skatterefusionstjenesten. Du skal bruge dine pasoplysninger på købstidspunktet.

I lufthavnen, inden du checker din bagage ind, skal du gå til tælleren for tilbagebetaling af skat for at få dine køb kontrolleret. Efter indvandring skal du gå til skatterefusionskontoret for at få en kontant refusion.

Prøv elefantkørsel i det nordlige Thailand

 

Rejseforsikring

Vigtigt for alle rejsende. Du forventes at betale for al medicinsk behandling, du modtager.

 

Drikkevand

Postevand er ikke drikkeligt, selv på luksushoteller. De fleste butikker giver hygiejnisk indpakkede sugerør, når de køber en flaske vand eller dåsedrik. Drik ikke direkte fra en flaske eller dåse.

 

Elektricitet

220 volt over hele landet. To-stikket (flade og runde) stik bruges.

 

Kondomer / smøremiddel / poppere

Kondomer og smøremiddel er bredt tilgængelige, selvom det bedste råd er at medbringe dit eget.

Poppers er ulovlige i Thailand.

 

HIV

Vær opmærksom på, at Thailand, som mange andre lande i Sydøstasien, har en utrolig høj grad af hiv-infektioner inden for homoseksuelle.

Pas på...

Leje en motorcykel

Undgå. Svimlende 12,000 mennesker bliver dræbt på Thailands veje hvert år. Langt de fleste er motorcyklister. Hundredtusinder er såret. Ud over de fysiske risici er du mere tilbøjelig til at blive trukket over af politiet end en lokal. Tredjepartsforsikring er meget sjældent inkluderet i lejebeløbet.

Det er rimeligt sikkert at hoppe på en taxacykel på en kort rejse, så længe du har hjelm på.

Jetski, paragliding og bådture med bananer

Operatører er uregulerede og er sandsynligvis ikke forsikrede. Den mindste bump eller ridse til en jetski kan resultere i høje ekstra gebyrer.

Narkotika

Thailand har hårde straf for dem, der findes med eller bruger stoffer. Der er mange udlændinge i thailandske fængsler, som troede, de ikke ville blive fanget. Du er blevet advaret!

Nødkontakter

De fleste besøg i Thailand er helt problemfri. Hvis du får problemer, skal du kontakte:

Turistpoliti 1133

Police 191

Brand 199

Medicinsk nødsituation 1555

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.