gay-rom-guide-2017

Gay Rom · Byguide

Planlægger du en tur til Rom? Så er vores homoseksuelle Rom-guide side noget for dig.

gay-rom-guide-2017

Rom | Roma

Rom er Italiens hovedstad og største by med en befolkning på omkring 2.6 millioner (4.2 millioner i hovedstadsområdet). Kendt som 'den evige stad' er Rom et af verdens mest besøgte turistmål. Dens historiske bymidte er på UNESCOs verdensarvsliste fyldt med berømte vartegn, store paladser, gamle kirker, ruiner, statuer og springvand.

Rom er også anerkendt som et af verdens hovedstæder med et voksende natteliv og et stort udvalg af butikker, restauranter, barer og caféer.

Byen er opdelt i flere distrikter. Nøgleområder inkluderer det moderne centrum (Trevifontænen, Piazza della Repubblica), det gamle Rom (Piazza Navona, Campo de Fiori), Vatikanstaten, Colosseo, Nordcenter (Villa Borghese, den Spanske Trappe) og Trastevere.

coliseum-in-romColosseum

Homoseksuelle rettigheder i Italien

Siden indførelsen af ​​den første straffelov i 1890 har der ikke været nogen love mod private, voksne og homoseksuelle relationer i Italien. Samtidsalderen er 14 år (eller 16, hvis den anden person har en eller anden indflydelse på den anden).

Selvom seksuel aktivitet af samme køn er lovlig, er homoseksuelles rettigheder fortsat et omstridt spørgsmål. Mange af de juridiske beskyttelse mod forskelsbehandling, der er blevet vedtaget i andre vesteuropæiske lande, eksisterer endnu ikke i Italien.

Der sker dog nogle fremskridt, om end langsomt. Efter en afgørelse i 2015 fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol blev en civil unionslov vedtaget af Italiens senat, som trådte i kraft fra juni 2016.

En meningsmåling i februar 2016 viste et lille flertal for homoseksuelt ægteskab, men under 40% er for homoseksuel forældre. Homoseksuelle mænd er ikke forbudt fra militærtjeneste, men fordomme eksisterer stadig, og folk har tendens til at skjule deres seksuelle orientering.

Homoseksuel scene i Rom

Homoscenen i Rom er endnu ikke så 'ude i det fri' som i andre europæiske hovedstæder, blandt andet på grund af den katolske kirkes indflydelse. Tiderne ændrer sig dog, og som i mange andre europæiske lande er der opstået en ny generation af homoseksuelle mænd, som ikke er parate til at gemme sig i buskene!

Når det kommer til maskulin hengivenhed, er der få hæmninger. Italienerne holder sig ikke tilbage, når det kommer til offentlig visning af kærlighed eller nogen anden form for følelser.

Homoseksuelle spillesteder er spredt over hele byen, selvom der er en klynge omkring metrostationen Colosseum og Termini. Den lille gade ved siden af ​​Colosseum er hjemsted for nogle få Bøssebarer.

Romerne har en tendens til at nyde en aften i deres lokale krydstogtbar og sauna mere end en aften på en almindelig homoseksuel bar. Vi foreslår, at du omhyggeligt planlægger dine rejser for at kombinere både sightseeing og besøg i Gay sauna, Krydstogtsklub, bar or Danseklub.

Populære homoseksuelle begivenheder i Rom inkluderer den årlige udendørs sommerfestival Gay Village, Stolthed og nogle andre homoseksuelle festligheder.

For at komme ind på mange voksne bøssesteder (krydstogtklubber, saunaer osv.) I Italien skal du have et ANDDOS-klubkort. Du kan købe et kort fra ethvert deltagende sted for € 8 (gælder kun på det sted, du har tilmeldt dig). Du skal bruge et foto-id, der viser din fødselsdato for at købe et kort, der er gyldigt i tre måneder.

Trevi-fontænen i RomTrevi-fontænen

Kommer til Rom

Rom har to internationale lufthavne. Leonardo da Vinci / Fiumicino Internationale Lufthavn (FCO) er den største lufthavn med offentlige transportforbindelser til byens centrum. Ciampino Internationale Lufthavn (CIA), der ligger sydøst for Rom, betjenes af lavprisselskaber. Denne lille lufthavn er tættere på centrum end Fiumicino, men har ingen direkte togforbindelse.

Fra Leonardo da Vinci / Fiumicino lufthavn er der flere måder at komme dig ind i Rom:

Leonardo Express tog afgår hvert 30. minut til hovedbanegården Termini (en 35-minutters tur). Pas på, at disse tog ankommer til en platform, der ligger 400 m fra hovedbanegården. Når du har købt en billet, skal du stemple den i en gul valideringsmaskine lige før du bruger den. Billetten udløber 90 minutter efter validering. Billetter koster 14 euro (2017)

SIT Bus Service  er sandsynligvis den nemmeste og billigste forbindelse mellem enten Fiumicino eller Ciampino lufthavne og Rom centrum. Du kan booke online eller køb billetterne i lufthavnen. Det koster €6 fra Fiumicino og €5 fra Ciampino. Busser afgår nær Fiumicinos Terminal 3 (perron 1) og ankommer til Termini-stationen (det samme gælder for den omvendte rute). Fra Ciampino afgår busserne fra ankomstområdet.

Regelmæssig busforbindelse fra begge lufthavne til byen drives af COTRAL/Schiaffini med andre selskaber, der opererer i hver lufthavn. Tjek hver enkelt busudbyders hjemmesider for at finde den bedste billetpris og køreplan, der passer til dig. Glem ikke at markere din billet, når du er kommet på bussen.

Taxa er den mest bekvemme løsning og omkostningseffektiv, hvis du er tre. Fra Ciampino bør priserne til byens centrum komme til omkring € 35, hvor dette fra Fiumicino kan stige til ca. € 55. Taxier skal opkræve en fast pris på € 60 for turen ind til byen om natten fra Fiumicino, men de prøver ofte at opkræve mere.

At komme rundt i Rom

Roma pass

Hvis du opholder dig i Rom i 3 dage eller længere, kan du overveje at købe Roma Pass (€ 38.50), som giver dig gratis adgang til de to første museer og / eller steder, du besøger, fuld adgang til det offentlige transportsystem, rabatter på ethvert andet følgende museer og steder samt musikbegivenheder, forestillinger, udstillinger og alle andre turisttjenester.

Sørg for at kontrollere udløbsdatoen bag på Roma Pass-kortet.

Taxa

Taxaer er den dyreste måde at komme rundt i Rom på, men er hastigheden og bekvemmeligheden værd. Sørg altid for, at føreren tænder måleren. Taxaer henter dig normalt kun på en taxaholdeplads i hele byen eller ved at ringe efter en telefonisk. Det er muligt at markere en taxa, men sjældent.

Bus

Busser i Rom er pålidelige, men overfyldte. Bortset fra at gå, er de den billigste måde at komme rundt i byen, omend langsom på grund af trafikpropper. Gratis kort over bussystemet er tilgængelige eller kan købes på Termini station. Enkeltbilletter til bus, tog, sporvogne og metroer i Rom koster € 1.50 for 100 minutters rejse.

Hop på / hop af bus

Et populært alternativ til bybusser er hop-on / hop-off (Ho-Ho) open-top dobbeltdækkere. En god tilgang for førstegangsbesøgende er at køre en komplet Ho-Ho-løkke og lave notater om, hvad der interesserer dig. Fortsæt derefter, indtil du ankommer til hvert punkt, du ønsker at besøge.

Sporvogn

Der er sporvognsstop, der er bekvemme for Vatikanet, Colosseum og Trastevere-området. Sporvogn nummer 8 kører ind i Largo Argentina, ikke langt fra Pantheon.

Metro

Metroen er den mest punktlige form for offentlig transport i Rom, men den kan blive super overfyldt i myldretiden. Der er to store linjer, der krydser på Termini-stationen: Linje A (rød linje) løber nordvest forbi Vatikanet og sydøst, og linje B (blå linje) løber sydvest forbi Colosseum og nordøst i én retning, men deler sig også ved "Bologna" "station for at gå nordpå.

Bil

Kørsel i Rom undgås bedst. Trafikken er kaotisk, vejene er ikke logiske, og skiltene er få.

Til fods

Hvis du allerede er i centrum, er det bedst at gå. Når du krydser gaderne, skal du passe på knallerterne.

pantheon-romPantheon

Hvor skal man bo i Rom

Rom har et fremragende udvalg af indkvarteringer, der passer til enhver budget og smag. For vores liste over nogle af de bedste hoteller til homoseksuelle rejsende, besøg Homoseksuelle Rom Hoteller , Gay Rom luksushoteller sider.

Ting at se og gøre i Rom

 • Forum Romanum - et fascinerende historisk sted.
 • Colosseum - et af Roms mest berømte vartegn; engang stedet for gladiatorkampe og andre lovfæstelser.
 • Pantheon - Matematisk perfekt er det den største uarmerede betonkuppel i verden.
 • Vatikanet - en indlandsstat i Rom og verdens mindste uafhængige stat efter område og befolkning.
 • Trevi-fontænen - den mest berømte springvand i Rom. Legenden siger, at den, der kaster en mønt i dammen, vil vende tilbage til Rom.
 • Galleria Borghese - indeholder udsøgte skulpturer. Forhåndsreservationer påkrævet.
 • Piazza Navona - det mest enestående torv i barokperioden i Rom med Berninis Fountain of Rivers.
 • Trastevere - livligt italiensk kvarter med folk, der shopper, drikker kaffe og går i gang med deres daglige gøremål.
 • Storico Center - et virvar af smalle gader, der tilbyder nogle af de fineste eksempler på romersk klassisk og barok arkitektur og stil.
 • Palazzo Massimo alle Terme - Bygget på ruinerne af Domitian-teatret, har dette palads smukke mosaikker og romerske statuer
 • Basilica di San Clemente - tre kirker bygget over hinanden, med ruiner fra den tidligste kristne tid.
 • Capitoline Museum - fremragende bakketop museum med fantastisk udsigt.

Læs mere: Ting at gøre i Rom.

Hvornår skal Besøg

Det bedste tidspunkt at besøge Rom er om foråret og sommeren, da vejret er varmt og generelt solrigt. I et godt år kan det milde vejr fortsætte til december med lejlighedsvis kold vind.

I et dårligt år kan der være kraftig regn i oktober. Juli og august er normalt meget varme.

Penge

Italien er medlem af euroområdet. Pengeautomater (kendt i Italien som 'bancomat') er bredt tilgængelige i Rom, og de fleste vil acceptere Visa og MasterCard. Du kan veksle dine penge i banker, på posthuse eller på et 'cambio' (vekselkontor).

Der er bytteboder ved Termini station og i Fiumicino og Ciampino lufthavne.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.