gay-københavn-guide-2017

Gay København · Byguide

Planlægger du at besøge København? Så er vores homoseksuelle Københavns byguide til siden noget for dig.

 

gay-københavn-guide-2017

København | København

København, Danmarks hovedstad, er en havneby med 500,000 indbyggere i selve byen og 1.2 millioner i hovedstadsområdet. Byen er præget af historiske promenader og vandfronter, med broer og tunneler, der gør det overalt let tilgængeligt.

Byen har en mærkbart afslappet fornemmelse. Københavnerne er kendt som fordomsfri, venlig og stærkt engageret i menneskerettighederne. Der er kulturelle begivenheder i løbet af sommermånederne. Fra Roskilde musikfestival (Europas største), en jazzfestival, til årlige sommermode, madlavning og vikingebegivenheder samt en årlig Gay Pride-uge.

Andre attraktioner inkluderer en hurtigt udviklende restaurant scene. Byen gennemgår en gastronomisk renæssance, der kan prale af mere end et dusin Michelin-stjerne vindere, med Noma valgt som den 3. bedste restaurant i verden.

Når det kommer til shopping, kan det allerbedste af Danmarks verdensberømte design findes i Københavns shoppinggader og markeder. Fra antikviteter til 1950'ernes klassiske dansk design, helt op til de mest moderne og fede danske designprodukter, København har dem alle.

 

Rosenborg Slot og tulipanRosenburgh Slot nær København

 

 

Homoseksuelle rettigheder i Danmark

Det faktum, at Danmark var det første land i verden, der indførte registrerede partnerskaber med samme køn - for en generation siden nu, i 1989, er sandsynligvis alt hvad du behøver at vide om homoseksuelle rettigheder i denne mest liberale af europæiske lande.

Registrerede homoseksuelle par har været i stand til at adoptere børn siden 2009, og med førende eksempel igen har homoseksuelle danskere været i stand til at gifte sig i kirken siden 2012.

Nationalforeningen for homofile og lesbiske (LGBT Denmark) er den ældste etablerede i verden, der blev grundlagt i 1948 af Axel Axgil.

 

Homoseksuel scene

Med et ry som en af ​​de mest homoseksuelle venlige byer i Europa sammen med en blomstrende homoseksuel scene i en kompakt, charmerende havnefront, er et besøg i København bestemt deroppe på den homoseksuelle rejseplan.

Københavns homoscene er koncentreret i den gamle bykerne - omkring Strøgets gågade. Det er hjemsted for nogle af de ældste homoseksuelle barer i Europa, såvel som nogle nyere spillesteder!

Byens højdepunkt er den årlige Copenhagen Gay Pride i august. København var også en stolt vært for World Out Games i 2009.

 

 

Tre fyre deltager i Copenhagen Pride 2016Copenhagen Gay Pride 2016

 

 

At komme til København

Med fly

Københavns Lufthavn ligger kun 8 km fra byens centrum og er den travleste i Scandanavia med direkte forbindelser til de fleste europæiske og større knudepunkter rundt om i verden. Lufthavnen har god forbindelse til byens centrum med metro, tog, bus og taxa.

Metrotjenesten er placeret over terminal 3. Rejsetiden er 15 minutter til Norreport Station (centrum i centrum) og koster DKK 36. Metroen kører 24 timer i døgnet med reduceret service om natten.

Du kan også tage en bus ind til byen med 5A, der kører hvert tiende minut indtil kl. 1 (reduceret service indtil kl. 5), som fører dig direkte til hovedbanegården omkring 30-35 minutter. Offentlig transport er integreret, så du ikke behøver at købe forskellige billetter til hver transportform.

Taxaer tager omkring 20-25 minutter og koster i området 250-300 kr.

Med tog og andet

Som et alternativ til at flyve kan du nemt rejse til København med tog fra andre større europæiske transportknudepunkter på Eurail.

Der er også færgemuligheder for videre rejse rundt i Skandinavien, og Øresundsbroen er en direkte vejforbindelse fra Danmark til Sverige. Malmø lufthavn tilbyder interne svenske flyvninger og forbindelser til Østeuropa via Wizz Air, hvilket kan være en billigere løsning (afhængigt af hvor du kommer fra).

 

Forlystelsespark i København DanmarkTivoli 

 

 

At komme rundt i København

Få dig et Copenhagen Card til ubegrænset offentlig transport i Stor-København samt gratis adgang til 70 attraktioner og museer sammen med rabatter inklusive restauranter og biludlejning. Eller du kan bare købe et City Pass.

Det er også værd at gøre som lokalbefolkningen og leje en cykel for at komme rundt i byens vartegn. Der er mange fremragende cykeludlejningsfirmaer i byens centrum og mange cykelstier også, så dette er virkelig en god mulighed.

 

Overnatning i København

København har et fremragende valg af hoteller, der passer til enhver budget og smag. Tjek vores liste over anbefalede Københavns hoteller for homoseksuelle rejsende.

 

Ting at se og gøre

Tivoli - en kombination af tema og ægte park (midten af ​​april til midten af ​​september).

National Museum - Nationalmuseet ligger i et imponerende palæ midt i bymidten og vil give dig en kortfattet Danmarkshistorie gennem tiderne.

Den lille Havfrue  - Synonymt med København finder du denne HC Anderson-inspirerede statue, der skuer ud over havnen. Et must-do fotostop for enhver besøgende!

Christiania - Officielt er den tredjestørste turistattraktion i Danmark, Christianias berømmelse, eller Staden, fordi det er hjemsted for 'Pusherstreet' - pushere er sælgere af alle tænkelige varianter af 'ukrudt', der findes overalt. Bare lad være med at fotografere pusherne – de kan ikke lide det! Besøg det nærliggende Sunshine Bakery, når alt det ukrudt gør dig sulten!

Nyhavn  - at oversætte som New Harbour, din skive chokoladeæske dansk søfartshistorie. Nyd en spadseretur forbi de farverige huse langs kanalen, dine perfekte rammer for udendørs spisning om sommeren.

Dansk Jødisk Museum - designet af Daniel Liebeskind, der dokumenterer danske jøders liv.

Botanisk Have  - stedet for at se det bedste af Danmarks flora og svampe, i 25 hektar med smukt anlagte haver.

Et par af de mange historiske seværdigheder, der er værd at besøge:

Frederiksborg Slot - omgivet af en fantastisk have.

Christiansborg Slot  - Folketingets hjemsted.

Amalienborg Slot - et godt eksempel på dansk rokokko-arkitektur fra 1700-tallet.

Rosenborg Slot - En dagstur hertil vil give dig en forsmag på danske kongelige, da det er en tidligere kongelig dansk residens.

Rundetårn - Dette observatorium er et af de ældste i verden (fra 1600-tallet) og tjener stadig sit oprindelige formål nu.

For nutidige kulturgribbe:

Arken Museum for Moderne Kunst - 20 km syd for byen, mellem havnen og stranden.

Louisiana - et cool galleri i kontakt med tidsånden i den moderne kunstverden (en dagstur fra byen).

 

Visa

Danmark er inden for Schengen-visumområdet. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

 

Penge

Danmark har ikke indført euroen. Den danske valuta er Kroner (DKK). En krone er opdelt i 100 malm.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.