Süleymaniye Moske

Ting at gøre i Istanbul

Istanbul er en af ​​verdens mest historisk betydningsfulde byer

Istanbul er en vidtstrakt by, der forbinder Europa og Asien og er en af ​​verdens mest livlige og interessante destinationer. Istanbul er verdens femte mest populære turistdestination, og byder hvert år velkommen til op mod 12 millioner udenlandske besøgende og kan prale af en kulturelt og religiøs mangfoldig befolkning.

Byen har også en livlig homoseksuel scene med et antal homoseksuelle barer, klubber og caféer spredt gennem sine gader. Selv om Tyrkiet er et socialt konservativt land, er Istanbul et tilflugtssted for LGBT + -individer fra mange af dets nabolande og en stadig mere populær destination for homoseksuelle rejsende. Når det er sagt, har homoseksuelle rettigheder vendt det værste i de senere år. Men at være homoseksuel i Istanbul er langt mere at foretrække end de fleste muslimske lande.

Fyldt med turistattraktioner, religiøse og historiske skatte, gode shoppingmuligheder, mad og hamam samt et pulserende natteliv og homoseksuel scene giver byen en fantastisk homoseksuel rejsedestination.

Hagia Sophia

Udforsk den massive og smukke Hagia Sophia

Hagia Sophia startede livet som en kristen kirke, før den blev omdannet til en moske efter den osmanniske erobring. Moskeen blev derefter omdannet til et museum i meget af det 20. århundrede, før en tyrkisk domstol besluttede det ulovligt, at bygningen blev brugt til andet end et sted for tilbedelse, og Hagia Sophias moskestatus blev genindført i 2021.

Moskeen er et rum med mammutskala, der er unik i sin blanding af både islamiske og kristne kunstværker og statuer. Mens Hagia Sophia er en fuldt fungerende moske, er gæsterne velkomne til at besøge og vil finde et antal officielle rejseguider i indgangshaven. Disse ture har tendens til at være billige og kan tilbyde rejsende et mere dybtgående kig på historien og den moderne brug af denne ikoniske religiøse destination.

Basilika Cistern

Udforsk det underjordiske Istanbul i Basilica Cistern

Et af Istanbuls største underjordiske rum, Basilica Cistern blev bygget i 532 og er den ældste overlevende cisterne i Istanbul. Støttet af 336 søjler er rummet et hjemsøgt, men alligevel smukt netværk af gamle dampvandveje og reservoirer designet til at holde fangsten og holde byens regnvand.

Basilica Cistern blev omhyggeligt renoveret i 1985 af den tyrkiske regering og er nu en af ​​Istanbuls mest populære turistattraktioner. Besøgende kan gå gennem det hule rum på træpromenader, mens de nyder den underjordiske køling, som kan give en velkommen flugt fra byens svimlende varme. Besøgende bør være særligt opmærksomme for at se de to Medusa-hoveder skåret i søjler i cisternen.

Galata Tower

Nyd den betagende udsigt fra Galata Tower

Galata Tower er et af de højeste og ældste tårne ​​i Istanbul. Fra det 60 meter høje observationsdæk kan besøgende nyde panoramaudsigten over byen. Tårnet blev bygget i det 14. århundrede som en del af den defensive arkitektur, der omgav Istanbul.

Efter omfattende restaurering blev Galata Tower åbnet for offentligheden i 1967 og er nu hjemsted for en imponerende restaurant på øverste etage. For rejsende, der er ivrige efter at nå toppen af ​​strukturen og nyde udsigten, er der en elevator, der når halvvejs op i tårnet - gæster skal trodse trinene for at nå observationsområdet.

Dyk ned i Istanbuls homoseksuelle scene

Størstedelen af ​​spillesteder inden for Istanbuls homoseksuelle scene findes i og omkring Taksim-pladsen. Området er et knudepunkt for underholdning og natteliv i byen og har en energisk og livlig atmosfære på weekendaftener. Området er hjemsted for et antal homoseksuelle og transseksuelle barer, hvoraf mange fungerer som caféer og caféer i løbet af dagen.

Eksempler på Istanbuls homoseksuelle scene, Chianti bar er en afslappet og imødekommende bar og cafe på Taksim-pladsen, der har tendens til at blive travlere og livligere omkring kl. Baren har også regelmæssige karaoke-nætter og temabegivenheder. Tek Yön er den største og mest populære bøssedansklub i Istanbul og er åben hver aften og tiltrækker konsekvent store skarer af lokale og turister. Klubben har et stort dansegulv og er vært for live drag-forestillinger i weekenden.

Bosphorus-strædet

Se Istanbul fra Bosporus-strædet

Bosporustrædet adskiller det europæiske og asiatiske Istanbul og er en bred vandvej, der løber gennem Istanbul centrum og adskiller de to kontinenter. Bosporusstrædet er en travl skibsfart og kommerciel sejlpassage, og dens bredder er nogle af de livligste og mest travle områder i byen, fulde af liv og aktivitet.

En af de bedste måder for rejsende at nyde Bosporus-strædet er med en af ​​de mange færge-krydstogter og fritidsture, der er tilgængelige fra Istanbuls bredder. Når de er ombord, vil rejsende være i stand til at sætte pris på Istanbuls travle bybillede fra vandet og nyde nyheden ved at sejle mellem de to kontinenter.

Færgerne har tendens til at være komfortable og velindrettede og sejler normalt tæt på kysten, hvilket betyder, at der er masser af gode fotomuligheder. Fra vandet vil rejsende også kunne sætte pris på Jomfrutårnet, en gammel stenbygning midt i sundet.

Süleymaniye Moske

Oplev osmannisk overflod i Süleymaniye-moskeen

Süleymaniye-moskeen, som sidder på toppen af ​​en af ​​Istanbuls syv bakker, er et vartegn på byens skyline og er en af ​​de største og smukkeste osmanniske moskeer, der findes. Bygget af Süleyman I, kendt som 'den storslåede', var moskeen den fjerde af sin slags, der blev bygget i Istanbul, og dens 10 balkoner repræsenterer Süleymans position som den tiende kejser af det osmanniske imperium.

Det indre af Süleymaniye-moskeen er enormt og kavernøst, men også simpelt i design og kunst. Under opførelsen instruerede Süleyman bygherrer om at inkludere et suppekøkken, hospital og tyrkisk bad i moskekomplekset, og disse faciliteter kan stadig udforskes i dag.

Moskeen er åben dagligt for besøgende, men den lukker under bønnetider. Süleymans grav ligger tæt på moskeen, som også er et besøg værd.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Istanbul

Gennemse et udvalg af ture i Istanbul fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Istanbul til din rejseFå din guide