Istanbul

Gay Istanbul · Byguide

Første gang i Istanbul? Så er vores homoseksuelle Istanbul byguide et godt sted at starte.

Istanbul

Istanbul, den mega spredte by, der forbinder Europa og Asien, er en af ​​verdens mest livlige og spændende bydestinationer. Det er en ægte smeltedigel af kulturer, traditioner og historie. Fyldt med turistattraktioner, religiøse og historiske skatte, gode shoppingmuligheder, mad og hamams samt et pulserende natteliv og homoseksuel scene, er byen en fantastisk destination.

Istanbul er verdens femte mest populære turistdestination og byder hvert år velkommen til op mod 12 millioner udenlandske besøgende. Byens historiske centrum er på UNESCOs verdensarvsliste på grund af dets kulturelle betydning, antikke arkitektur og religiøse monumenter.

Istanbul har en mere liberal holdning til LGBT + -individer sammenlignet med mange af sine nærliggende naboer, og som sådan er det et mekka for homoseksuel kultur og turisme i regionen, og selvom det ikke er på skalaen Sydney, Wien eller Bangkok, er der en mærkbar og livlig homoseksuel scene i byen.

Homoseksuelle rettigheder i Tyrkiet

Den grundlæggende lovlighed af forhold mellem samme køn er længe etableret i Tyrkiet (siden 1858), og der er en lige alder af samtykke (18), men det ser ud til, at lighed i praksis ikke går meget længere end dette.

Der er i øjeblikket ingen antidiskrimineringslove i landet og ingen bestemmelser om ægteskaber af samme køn, ingen officiel anerkendelse af par af samme køn eller juridiske rettigheder for homoseksuelle par til at adoptere børn. Der er en juridisk ret til at ændre køn, og du finder en åbenlyst homoseksuel kultur i Istanbul, hvis ikke i resten af ​​landet.

Der er aktive og høje LGBT-rettighedsorganisationer, der arbejder for lige rettigheder i Tyrkiet. Dette var det første muslimske majoritetsland, der tolererede fest for homoseksuel stolthed (i Istanbul og Ankara), men i 2015 og 2016 blev Pride-begivenheder brudt op af politiet.

Lige rettigheder for LGBT-samfundet diskuteres fortsat i det tyrkiske parlament, men endnu ikke med succes vedtaget.

Homoseksuel scene

Mens den er lille og koncentreret i forhold til den store kapacitet, som Istanbul er, er der en veletableret og synlig homoseksuel scene i byen.

Scenen er meget koncentreret i det vigtigste turistområde i Beyoglu, det historiske Pera-distrikt, med det meste af byen homoseksuelle barer og klubber ligger tæt på Taksim, som er det centrale kvarter i Beyoglu. En af de bedste homoseksuelle barer i Istanbul er Chianti bar, et venligt og afslappet sted, der er populært blandt det lokale homoseksuelle samfund. Chianti Bar er en café om dagen og en bar om natten, der har tendens til at blive travlest tidligt om aftenen.

Tegner store skarer i weekenden, Tek Yön er Istanbuls mest populære homo-danseklub. Spillestedet tiltrækker en blandet gruppe af lokale og turister, forvent et fyldt dansegulv. Klubben er åben hver aften og byder ofte på dragshows og har et privat udendørsområde.

Det er værd at bemærke, at mens mange hammam (traditionelle tyrkiske bade) har været diskrete mødesteder for tyrkiske fyre i mange år, er der store følsomheder omkring enhver promovering af disse som homoseksuelle spillesteder. Gå og udforsk på alle måder, vær bare opmærksom på følsomhederne og handle i overensstemmelse hermed.

Istanbul

Homoseksuelle hoteller i Istanbul

Det mest populære område for homoseksuelle rejsende at bo i Istanbul er Beyoglu-distriktet. Dette er det bankende hjerte i det moderne Istanbul og giver dem, der bor, nem adgang til mange af byens berømte seværdigheder og attraktioner. Området er også kendt for sit pulserende homoseksuelle natteliv med et godt udvalg af homoseksuelle barer og klubber.

Beliggende tæt på den homoseksuelle scene og den smukke Taksim Square, Grand Hyatt Istanbul er det ideelle sted for rejsende, der ønsker en luksuriøs og elegant base, hvorfra de kan udforske byen.

Istanbul kan prale af et imponerende udvalg af hoteller på tværs af en række budgetter. Mens byen er hjemsted for mange 5-stjernede, luksusdestinationer, er der også masser af muligheder for homoseksuelle rejsende på et mindre budget. Se vores liste over anbefalede hoteller i Istanbul for homoseksuelle rejsende Homoseksuel Istanbul-side.

Gay-saunaer i Istanbul

Mens tyrkiske offentlige ekshibitionismelove forhindrer saunaer og hamamer i at målrette mod et specifikt homoseksuelt klientel, er mange af spillestederne omkring byen diskrete mødesteder for homoseksuelle.

Traditionelle hamams er en del af Istanbuls unikke kultur, og disse steder kun for mænd kan tilbyde rejsende en autentisk og unik oplevelse, der er virkelig speciel.

Der er også en række mere moderne og vestlige-typiske saunaer i hele byen, og det er de steder, der generelt er mere populære blandt homoseksuelle rejsende.

Istanbul

Historie og kultur i Istanbul

Istanbul betragtes som "Europas kulturelle hovedstad", og med sin gamle og mangfoldige historie er det ingen overraskelse. Der er eksempler på byens rige arv spredt ud over dens charmerende gyder og gader, hvoraf meget er let tilgængeligt for omstrejfende besøgende.

Nogle af de mest autentiske og bevarede tyrkiske kulturer kan observeres i Grand Bazaar og Spice Bazaar, hvor købmænd sælger deres egne dyrkede eller håndlavede varer på en traditionel måde. Byttehandel er standard på disse markeder, og shoppere kan normalt prutte prisen på en vare nede, og sådanne bytter forventes af båsejere.

Istanbul er også et centrum af religiøs betydning, især islam. Der er flere moskeer og andre steder af religiøs betydning i hele Istanbul, og rejsende bør være forsigtige med forventningerne og reglerne, når de besøger sådanne steder. Det er altid en god idé at tjekke påklædningskoder, adgangspraksis og andre respektfulde skikke, før du udforsker disse smukke steder.

At komme til Istanbul

Det største indgangssted er Atatürk Lufthavn, der ligger ca. 20 km vest for byens centrum. Byens metrosystem forbinder lufthavnen direkte til byens centrum og er relativt billigt kun ved 4TL (hvilket gælder busrejser), der er også en pålidelig ekspresbusforbindelse samt at tage en taxa. Taxaer koster i området 50TL.

Istanbul har også en anden lufthavn, Sabiha Gökçen Internationale Lufthavn, som ligger på den asiatiske side af byen. Der er ingen direkte jernbaneforbindelse til den europæiske bymidtside herfra, så den bedste mulighed er at tage en bus til Kadiköy (E10-linjen) og derefter en af ​​de mange færger fra Kadiköy til forskellige centrale punkter. Taxaer koster i området 80TL.

Der er også en pålidelig Havatas bus, der fører dig direkte til Taksim Square.

Gå til Istanbul

At komme rundt i Istanbul

Istanbul er enormt og trafikeret, så det er værd at få fat i det offentlige transportnet for at komme rundt så effektivt og billigt som muligt.

metro bus

Den hurtige transit metro bus har sine egne baner i hele Istanbul. Dette betyder, at det er en af ​​de mest effektive måder at rejse rundt i byen, da den er i stand til helt at omgå trafik og overbelastning. Metrobus kan dog blive meget travlt og til tider ekstremt trangt.

Metro

Istanbuls metrolinjer har udviklet sig massivt i de seneste år, og det er nu et yndet alternativ for både lokale og turister. Den europæiske halvdel af byen har specifikt et fantastisk og effektivt metronetværk.

Taxa

Taxaer er rigeligt i Istanbul, så du bør aldrig have problemer med at hylde en. De er den perfekte rejsemulighed for trætte rejsende, der ikke ønsker at beskæftige sig med den tætte metrobus. Sørg dog for, at du kun sætter dig ind i køretøjer med logoer på dørene for at sikre, at det er tilknyttet et velrenommeret taxaselskab.

Uanset hvilken transportmetode du vælger, skal du betale for din rejse på forhånd. Det gamle Akbil plastik og metal touch-tokens er ved at blive udfaset, men er stadig i almindelig brug, så det er bedst at anskaffe sig en ny Istanbulkart, som kan bruges på enhver form for offentlig transport. Du vil blive opkrævet et lille depositum (10TL) og derefter indlæse kortet baseret på det antal rejser, du forventer at bruge det til.

Oplevelser i Istanbul

Byen er fyldt med besøgende attraktioner og oplevelser - her er blot en kort smagsprøve på nogle af de mest populære steder:

  • Udforsk Hagia Sophia-moskeen
  • Besøg sultanernes hjem i Topkapi Palace
  • Se den fantastiske blå moske
  • Lær om osmannisk historie på Istanbul Arkæologiske Museer
  • Tour den nyligt restaurerede Suleymaniye-moske
  • Sæt pris på den tyrkiske tæppesamling på det tyrkiske og islamiske kunstmuseum
  • Oplev en betagende udsigt fra Galata Tower
  • Vandre tunnellerne i Basilica Cistern

Ofte Stillede Spørgsmål

Visa

Fra april 2014 har Tyrkiet indført en e-visumordning, der gør det muligt for statsborgere i flere lande at ansøge om deres visum på forhånd. Flere oplysninger kan findes link..

Statsborgere fra Bulgarien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Italien, Litauen, Luxembourg, Rumænien, Slovakiet, Slovenien og Sverige kan rejse ind i Tyrkiet uden visum i 90 dage inden for en 180-dages periode.

Penge

Den tyrkiske valuta er Lira (TL). Euro og US dollar accepteres også på større turiststeder og butikker. Selvom kort accepteres på mange af de mest populære turistmål og dyrere virksomheder i hele Istanbul, er kontanter stadig konge i byen, og der kan let findes pengeautomater. Brug af pengeautomater er sikker og effektiv i Istanbul, men det anbefales ikke at medbringe store mængder kontanter.

Hvornår skal du besøge

De bedste tidspunkter at besøge Istanbul er forår og efterår, hvor dagene er tørrere, længere og mere solrige, uden varmen fra højsommeren. Disse måneder plejer også at være gode for rejsende, der ønsker at undgå store mængder af turister og overbelastede gader. Sightseeing er også sværere om sommeren, da byens største attraktioner har tendens til at blive meget travlt. For rejsende, der søger den mest overkommelige rejse til Istanbul, har hotel- og flypriserne tendens til at falde om vinteren, når turismen er langsommere.

Sikkerhed

Millioner af turister besøger Istanbul hvert år. De fleste besøg er helt problemfri. Imidlertid led Tyrkiet en række større terrorangreb i de senere år, hvoraf nogle var rettet mod turister.

At rejse i Istanbul er generelt sikkert, men ture inden for 10 km fra grænsen til Syrien og til byen Diyarbakir bør undgås.

Hold dig opdateret med rejserådgivning fra officielle kilder (f.eks UK FCO-websted)

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.