Taipei

De bedste kunstgallerier i Taipei

Taipei har et stort udvalg af kunstgallerier at udforske

Taipei er kendt for at være en af ​​Asiens mest liberale og mangfoldige byer, og dette afspejles bestemt i den pulserende og stadigt voksende kunstscene. Med sit ry som en af ​​kontinentets kulturelle hovedstæder er byen hjemsted for mange af regionens mest indflydelsesrige kunstnere.

Som en af ​​Asiens mest homovenlige byer byder nogle af gallerierne på værker, der viser det lokale LGBT+-samfund og kultur. Der plejer at være flere begivenheder med fokus på queer-mennesker under byens pride-festivaler.

Meget af det mest fremviste værk i Taipei er moderne, og kunstscenen i byen har en tendens til at lægge vægt på moderne værker. Værter for adskillige kunstmesser og rundtursudstillinger, der er mange fantastiske gallerier i hele Taipei, som alle er et besøg værd.

Læs mere: Top ti ting at lave i Taipei.

Taipei

Aki Galleri

Aki Gallery blev grundlagt i 2002 og har specialiseret sig i at fremvise talenter og værker fra nye og innovative samtidskunstnere. Galleriet arbejder sammen med både taiwanske og internationale kunstnere for at skabe samlinger af den mest spændende samtidskunst i alle medier og former.

Museets engagement i kommende kunstnere betyder, at det er højst usandsynligt at se berømte kunstværker i Aki Gallery, men det er vært for omrejsende udstillinger og installationer. Siden flytte til nye lokaler i 2008, er Aki Gallery nu placeret tæt på Taipei Fine Art Museum, hvilket betyder, at det er perfekt beliggende for rejsende at kombinere de to til én dag med kulturel udforskning.

Moderne galleri

Med den arbejdende mission at promovere Taiwans imponerende forhold til fotografi og fotografisk kunst fremviser Contemporary Gallery en række kunstnere, hvis fotografier både kan ses og købes i galleributikken.

Udvalgte kunstnere omfatter Olivial Parker, Ansel Adams og Maeda Shingzo samt en række mindre kendte personer. The Contemporary Gallery er ofte hjemsted for kunstmesser og internationale udstillinger, så rejsende bør tjekke, hvad der er på galleriet, før de besøger.

Galleriet er åbent mandag til fredag ​​og er gratis. Lokalerne har en café og butik og er let tilgængelige med byens offentlige transportnetværk, herunder MRT.

Angel Art Gallery

Angel Art Gallery blev bygget og åbnet i 1999 i kølvandet på et ødelæggende jordskælv, der rystede Taipei. Galleriet ligger i hjertet af Taipei, tæt på Daan Forest Park og er i gåafstand til mange af byens andre topattraktioner.

Institutionens mål er at levere kunst til befolkningen i Taipei på en måde, der er tilgængelig og uhøjtidelig. Siden åbningen er galleriet blevet et multifunktionelt rum, der viser kunst i verdensklasse og også vært for en række kulturelle begivenheder i løbet af året.

Angel Art Gallery er et samfundsdrevet og fokuseret rum, og det kan fornemmes, når man besøger galleriet. Galleriet er et populært tilholdssted for lokalbefolkningen, og det vrimler ofte med grupper af venner, der nyder udstillinger og skaber deres egen kunst.

Chi-Wen Galleri

En af Taipeis førende institutioner for samling af moderne kunst, Chi-Wen Gallery er et Art Basel tilknyttet galleri. Galleriet er hjemsted for værker af nogle af Taiwans mest genkendelige kunstnere og skabere, der især fokuserer på dem, der arbejder inden for video og fotografi.

Chi-Wen Gallery har været afgørende for at lancere karrieren for mange succesrige kunstnere, og besøgende har chancen for at være en lille del af denne mission ved at besøge og støtte galleriet.

Galleriet ligger ved siden af ​​Shuangxi Riverside Park - et af byens smukkeste grønne områder, der spænder over bredden af ​​Shuang-floden. Chi-Wen Gallery viser ofte installationer i parken, og rejsende opfordres til at udforske området under deres besøg.

Elsa Kunstgalleri

Elsa Gallery bringer en international samling til den til tider lokalt dominerede kunstscene og er et af de mest betroede og populære gallerier i Taipei. Elsa er populær blandt personer, der søger kunst at købe til deres egne personlige samlinger, men er også imødekommende og inkluderende for besøgende, der blot ønsker at observere de imponerende udstillinger.

Hvert kunstværk i galleriet er udvalgt af Elsa Kunstgalleris personale og er udvalgt for deres æstetiske og kulturelle værdi. Nogle af værkerne på permanent udstilling omfatter dem af Ah Lan, Wu Yian Yi og Ye Zi Qi, nogle af Taiwans mest berømte kunstnere.

Museum of Contemporary Art

Museum of Contemporary Art var Taiwans første galleri, der udelukkende var dedikeret til samtidskunst og er et af de mest besøgte gallerier i byen og staten. Indbygget i en bygning fra det 20. århundrede, er kunsten indeni en skarp kontrast til museets historiske ydre, med de mest banebrydende moderne værker udstillet.

Museum of Contemporary Art var for nylig vært for Asiens første LGBT+ kunstudstilling. Programmet indeholdt over 50 værker af 22 queer-kunstnere fra Taiwan, Hong Kong, Singapore og det kinesiske fastland. Showet blev betragtet som en "politisk sejr" og inspirerede til en række lignende begivenheder i hele Taiwan.

Besøgende på galleriet kan deltage i en række spændende og velledede enkeltstående kunstkurser og ugelange kunstlejre.

Læs mere: Taipei, Asiens hovedstad for homoseksuelle fester.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

De bedste ture i Taipei

Gennemse et udvalg af ture i Taipei fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Taipei til din rejseFå din guide