# greenwich-landsby-chelsea

Leonard Fink: Fotografering af Christopher Street

Leonard Fink var en LGBT + -fotograf og den "uofficielle borgmester i Christopher Street".

Charley sidder oven på et poolbord, hans hår er pletfri plettet tilbage og hans stilling er målrettet afslappet. Han klemmer en øl i den ene hånd og i den anden en læderjakke. Lysstrålen, der kommer gennem vinduet, adskiller ham fra den overfyldte bar, og på trods af, hvor mødestedet er for den lige verden udenfor, er væggene dekoreret med erotisk kunst og læderinsignier. Spredte balloner hænger ned fra loftet, hvilket tyder på, at en fest enten lige er afsluttet eller er nært forestående. Dette er Charley inde i Ramrod; en af ​​de tusinder af fotografier, der er skudt af Christopher Street-indfødte Leonard Fink, der dokumenterer det daglige liv for de queer individer, der boede i New York i 1960'erne og 70'erne.

I ugerne og månederne efter Stonewall-optøjerne var Christopher Street en bikube af radikal aktivisme. Inspireret af begivenhederne den 28. juni 1969 var queer mennesker fra hele New York gået ud på gaden; organisering, kampagne og protester. I løbet af denne periode blev grupper som The Gay Liberation Front dannet, og græsrodsaktivisme blev mere og mere militant. Det var klart, Queer folk havde fået nok.

De, der krævede ligestilling, fik det på ingen måde med det samme, og razziaer på homoseksuelle barer og klubber i hele New York City fortsatte længe efter begivenhederne i stenmur kro. Men der skete en forandring, folk var opmærksomme, og dette gav plads til en mere åbenbar form for oprør; et år senere, på årsdagen for Stonewall-optøjerne, så New York den første gay pride-march i USAs historie.

På en tid, hvor politiets brutalitet, diskrimination på arbejdspladsen og mord nogensinde var til stede trusler for queer mennesker, viser mange af fotografierne, der dokumenterer denne periode, en hård, trist og vanskelig virkelighed for dem, der lever i samfundets margen.

The Stonewall Inn

Leonard Fink arbejdede for byens transitafdeling, han var en ivrig amatørfotograf og valgte at bruge meget af sin indkomst på fotograferingsforsyninger. Han boede i West Village og var en velkendt og levende karakter, ofte set iført rulleskøjter og afskårne shorts, altid med et kamera om halsen. Hans fotografering var imidlertid en privat lidenskab, Fink viste aldrig sine fotografier og gav kun en håndfuld udskrifter til en udvalgt gruppe venner.

Skønheden i Finks billeder kommer fra det faktum, at han ikke var en outsider. Hans hensigter var ikke at fotografere de "snuskede" og "salve", han var en del af samfundet i West Village og fik endda kaldenavnet "uofficiel borgmester i Christopher Street". Ægtheden af ​​Finks fotografier er slående klar. De viser mænd, der kysser, marcherer, solbader og danser. I modsætning til størstedelen af ​​kunst og fotografi, der fanger denne æra, er mændene i Leonard Finks billeder ikke undertrykte og kæmper.

Meget af Finks arbejde fokuserede på molerne på West Street, et populært cruising og socialt område for det queer samfund. De meget udsatte fotografier viser moler fulde af mandlige kroppe, der ligger og sidder i afslappet samtale. Andre skildrer de forsigtige individer, der forsøger at krydse midt i et klima af politiets fangenskab og chikane. Ved at være en del af samfundet, som han fotograferede, og ved at centrere sit arbejde omkring et område, der symboliserede hans egen post-stonewall queer-oplevelse, portrætterede Fink hverdagslivets dagligdag for dem i centrum for den homoseksuelle befrielsesbevægelse. Selv formår at fange øjeblikke af glæde og ekstase.

Fink døde i 1993 af AIDS-relaterede komplikationer, da han aldrig havde vist sine fotografier, og hans kunstneriske talent forblev stort set ukendt. I 2021 samlede lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede samfundscenter flere af hans værker sammen med information og kontekst omkring fotografierne til en onlineudstilling, der vil forevige Finks unikke og autentiske skildring af livet under den homoseksuelle befrielsesbevægelse. Fink fangede, hvad de fleste andre ikke gjorde. Hans position i centrum af en af ​​amerikansk histories hurtigste sociale forandringer har skabt en portefølje af billeder, der fortæller en dybere og mere menneskelig historie om de mennesker, der ville revolutionere kampen for LGBTQ+-rettigheder.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i New York City

Gennemse et udvalg af ture i New York City fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in New York til din rejseFå din guide