Homoseksuelle par i Dubai

At være homoseksuel i Dubai og Abu Dhabi

Fakta eller frygt: Hvordan det er at bo i et land, hvor det er ulovligt at være homoseksuel.

At leve som homoseksuel mand i Dubai eller Abu Dhabi kan være udfordrende. Luksusrejser udstråler glitter og glamour gennem enhver ekstravagant overflade, når et nyt højdepunkt i De Forenede Arabiske Emirater. Fra de svimlende højder af den ultramoderne arkitektur til den overdådige shopping i gyldne gader, er der en række grunde til at forelske sig med hovedet først. Men det hele er ikke perfekt - dets notorisk strenge love om homoseksualitet og forhold mellem ugifte par gør det til et emne for kontroverser. Men hvor meget er fakta, og hvor meget er frygt? Hvad er virkeligheden i livet der for en person, der afkrydser disse felter?

UKs udstationerede advokat Matthew har oplevet førstehånds liv som en homoseksuel mand i De Forenede Arabiske Emirater i to år og har tilbragt seks måneder i Dubai og 18 måneder i Abu Dhabi.

"Efter at have været ude i Storbritannien i årevis både hjemme og på arbejde, tænkte jeg faktisk aldrig for meget på livet som homoseksuel mand, før jeg flyttede ud til UAE. Før jeg kom, var jeg for det meste usikker på, hvordan det ville være, og hvor nemt det ville være i forhold til at bo i Emiraterne som en åbent homoseksuel mand. Det er ikke så let bare at være åben her, som det er i Storbritannien."

"Med hensyn til arbejdet er jeg ikke så åben omkring min seksualitet, som jeg ville være i Storbritannien. Hvis nogen skulle spørge, ville jeg fortælle dem det, men da vi har mange lokale kunder, ville jeg ikke nødvendigvis fortælle dem andet. For eksempel, hvis en kollega eller klient spørger mig, om jeg er gift, ville jeg nok ikke springe ud for at rette dem, at jeg er homoseksuel. Men alle mine venner her ved, at jeg er homoseksuel, og som de fleste af dem er andre ex-pats, der er overhovedet ikke et problem med det. Jeg har en blanding af hetero og homoseksuelle venner her."

Ligesom den erklæring er overraskende og i modstrid med, hvad vi mener om De Forenede Arabiske Emirater, er virkeligheden på homoscenen endnu mere opløftende at høre. "De homoseksuelle nætter er rigtig sjove!" Matthew er begejstret og giver eksempler på forbløffende livlige aftener, hvor han hurtigt bryder tanken om frygt og ikke sjov.

Gay Dubai natteliv

"I Dubai er der et par nætter i ugen kendt for at have mange homoseksuelle gæster: Jeg så DWV (en drag queen popgruppe) for nylig, og der var et 20 fod regnbueflag på væggen. Stemningen er fantastisk - jeg don Jeg tror ikke, folk er bevidste om, at det er homoseksuel, og de er bekymrede for, at politiet kan razzia stedet."

Hvis der ikke er nogen 'officielle' homoseksuelle klubber, hvordan bliver disse nætter så kendte? "De er normalt kendt gennem sociale medier eller mund til mund, selvom de aldrig bliver annonceret [som homoseksuelle klubber]. Sociale medier overvåges her, så klubben ville være lukket ellers." Selvfølgelig er det ikke alle virksomheder, der har succes med at undgå lukning:

"I Abu Dhabi var der førhen et velkendt homo-sted, som var meget populært blandt de lokale, da der er masser af lokale på homoscenen, som bare ikke er åbenlyst ude. Det lukkede for et år siden, og siden da har været et par forsøg på at komme et andet sted op at køre, men uden held."

Med en klub, der aktivt er vært for en dragpop-gruppe, og et lokalt spillested er lukket, kan det virke som om, der er en forskel. Matthew er dog hurtig til at påpege, at der er en gyldig grund. "Der er forskelle mellem Dubai og Abu Dhabi udelukkende på grund af det faktum, at Dubai har flere expats. Emirates-besætningen udgør mange af befolkningen, og masser af homoseksuelle kommer til landet på denne måde."

Gay Dubai

Nogle tip til at være i sikkerhed kan let findes online for dem i et homoseksuelt eller ugift par, der ønsker at rejse til lande, der har så stærke love som De Forenede Arabiske Emirater, hvor de fleste involverer råd om, hvordan man undgår mistanke, såsom at bestille værelser med separat senge på hoteller. Matthew forklarer imidlertid, at dette unødigt kan tilskrives paranoia, når det simpelthen skal betragtes som en respektfuld foranstaltning for en anden kultur.

"Selvom det er nemmere at reservere et dobbeltværelse, er det i virkeligheden bare at tage hensyn til det sted, du er i. Emiraterne er meget private, og respekten for privatlivets fred er altafgørende - derfor vil folk ikke lirke ind i dit personlige rum/forretning , men PDA (public displays of affection) er bestemt ikke tilladt, uanset om du er hetero eller homoseksuel."

Så mange måder som der er til at dyrke et blomstrende liv som homoseksuel i Emiraterne, er det altid værd at huske på, at konsekvenserne kan være reelle og barske. "Den maksimale straf er ti års fængsel, efterfulgt af udvisning, hvis du er en ex-pat. Personligt bekymrer jeg mig ikke om dette eller tror, ​​det ville blive håndhævet, men du skal være opmærksom bare for at respektere kulturen, " advarer Matthew.

Læs mere: Gay Cabin Crew Secrets fra Mellemøsten, Gay rejser i Dubai.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Dubai

Gennemse et udvalg af ture i Dubai fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Dubai til din rejseFå din guide