Gay Venedig · Byguide

Gay Venedig · Byguide

Planlægger du en tur til Venedig? Så er vores Venedigs byguide noget for dig.

Venedig | Venezia

Hovedstaden i Italiens Veneto-region, Venedig, er en af ​​de mest besøgte byer i verden.

Intet forbereder dig på dit første billede af en by, der tilsyneladende flyder på vandet. Denne dramatiske arkitektoniske bedrift har inspireret utallige forfattere og romantikere gennem århundrederne.

Gå vild i de snoede baggader, tag en tur i en gondol, udforsk de historiske seværdigheder eller nyd vin i en af ​​Venedigs utallige caféer. Det er dit valg.

 

Homoseksuelle rettigheder i Italien

For information om homoseksuelle rettigheder i Italien, besøg vores Gay Rom Byguide .

 

Piazza San Marco (Markuspladsen)

 

Homoseksuel scene

På trods af at det er et meget populært turistmål, er der ikke specifikt homoseksuelle spillesteder i byens centrum. Faktisk har bymidten slet ikke meget natteliv.

Langt de fleste restauranter og barer lukker inden midnat. Venedig har en homoseksuel sauna (på fastlandet).

 

At komme til Venedig

Med fly

Venedig Marco Polo lufthavn (VCE) ligger på fastlandet, 4 km nord for byens centrum.

Der er tre muligheder for at komme fra lufthavnen til dit hotel - bus, vandbus og vandtaxi.

Venedigs gader er ikke bagagevenlige. Hvis du rejser med store kufferter, anbefaler vi en vandtaxi fra lufthavnen direkte til dit hotel.

Med bus

Aerobus linje 5 fører dig til Piazzale Roma, busafgangspunktet ved Venedig St Lucia togstation. Den 20 minutters rejse koster 8 € envejs eller 15 € retur.

Fra Piazzale Roma kan du tage en vandbus eller gå til dit hotel. Det tager 30-40 minutter at gå fra Piazzale Rom til et hotel nær Rialtobroen.

Med vandbus i lufthavnen  

Der er tre Alilaguna vandbusruter fra lufthavnen til Venedigs centrum.

De blå, orange og røde linjer har forskellige stop rundt om i byens centrum. Dette kan bringe dig meget tættere på dit hotel end vejbussen. Det er normalt kun en kort gåtur, når du står af båden.

Hvis du ikke er sikker på, hvilken linje du skal bruge eller stoppe for at komme af, skal du bare spørge i billetkontoret i lufthavnen.

Af watertaxi

Den hurtigste og dyreste måde at komme til dit hotel på.

Vandtaxi afgår fra en specialbygget dock ved siden af ​​lufthavnen. Overførsler til de fleste hoteller i det centrale Venedig tager mindre end 20 minutter. Priserne er omkring € 100 per båd, hvis de bookes online, eller op til € 140, hvis du betaler i lufthavnen. Dette er den bedste mulighed, hvis du har masser af bagage, eller i en gruppe eller er presset for tid.

Med tog

Venedig har to hovedstationer - Venice Mestra (på fastlandet) og Venedig Santa Lucia.

Medmindre du opholder dig på fastlandet, skal du tage et tog til Santa Lucia i Venedig. Stationen ligger ved siden af ​​Canal Grande. Afhængigt af placeringen af ​​dit hotel kan du enten gå eller tage en vandbus herfra.

Med krydstogtskib

Ud over at være et populært rejsemål for krydstogtskibe, er der færgeforbindelser til Slovenien, Kroatien og nogle græske øer.

 

Grand Canal Bridge VenedigRialto-broen på Canal Grande

 

At komme rundt i Venedig

Til fods

At gå er den bedste måde at udforske byen på, da de vigtigste seværdigheder er tæt på hinanden.

Gaderne er meget labyrintlignende og det er let at fare vild. Et gadekort er vigtigt og tilbydes normalt gratis på dit hotel. Google Maps er fantastisk, men det bruger meget roamingdata.

Med vandbussen

Venedigs vandbussystem (Vaporetto) er et 24-timers netværk, der dækker både det historiske centrum og øerne i den venetianske lagune. En enkeltrejse koster 7.50 € i 75 minutter. Dagsbilletter koster €20. Gåture kan slå vandbussen i byens centrum.

Af watertaxi

Ikke rigtig nødvendigt i byens centrum. Oftest brugt til at komme fra lufthavnen til dit hotel i byen.

Af gondol

En tur i en gondol er en turistoplevelse snarere end et middel til at komme overalt, når du ender tilbage på afgangsstedet.

I 2017 koster en 30 minutters tur 80 euro pr. Båd.

Vi foreslår at leje en båd nær Rialto Bridge. De nærliggende kanaler er mere støjsvage, og du får en chance for at se broen fra Canal Grande.

Undgå at leje en båd nær San Marco Plaza / Doge Place. Du ender i en lang række gondoler, der lige så godt kan bindes sammen og trækkes rundt på en kæde!

 

Shopping

Gaderne i Venedig er spækket med et uendeligt udvalg af butikker. Næsten alle tænkelige tøj- og modemærker er repræsenteret her. De fleste eksklusive butikker og kunstgallerier ligger i gaderne omkring Markuspladsen.

Ud over mode er hovedattraktionen glas. Lokalt fremstillet Murano-glas har et internationalt ry for kvalitet og en pris, der skal matches. Rabatter er altid tilgængelige, hvis du spørger.

Også værd at tjekke er de håndværksbutikker, der sælger forbløffende smukke venetianske masker.

 

Hvor skal man bo i Venedig

Venedig har mange fremragende hoteller, der passer til alle budgetter. For nogle hoteller i Venedig til homoseksuelle rejsende, besøg vores Homoseksuel Venedig Hoteller side.

Ting at se og gøre

Piazza San Marco/Markuspladsen - hjertet af Venedig.

St. Mark's Basilica - beliggende på Markuspladsen er denne storslåede kirke imponerende både inde og ude.

Dogepaladset - et betagende palads, der var den venetianske republiks administrative centrum og hjemsted for Doge (hertug) af Venedig.

Canal Grande og Rialtobroen - Venedigs hovedpulsåre og mest berømte naturskønne bro.

Scuola Grande di San Rocco - 16-tals kunstmuseum bag det imponerende Basilica dei Frari kirke

Ponte dell' Accademia - Endnu en scenebro mod den sydlige del af byens centrum.

Peggy Guggenheim Collection - Europæisk og amerikansk kunstmuseum fra det 20. århundrede.

væk fra byens centrum...

Lido - badeby at slappe af på. Der er en god koncentration af barer, restauranter og butikker til at slappe af væk fra de overfyldte gader i Venedig.

burano - roligere ø, hvor bygningerne er farvestrålende. Perfekt til en romantisk gåtur.

 

Hvornår skal Besøg

Vi mener, at det bedste tidspunkt at besøge er i foråret (april - maj) eller efteråret (slutningen af ​​september-oktober). Vejret i disse perioder er normalt behageligt. Men vigtigst af alt er der færre skarer af mennesker.

Undgå dog påske, da folkemængderne er næsten lige så mange som i august. Venedig bliver meget varmt om sommeren (juni til september) og lidt ildelugtende. Dette er højsæson, og gaderne vil være fyldt med horder af mennesker.

Vinteren kan være bittert kold, men tågen og sneen er meget atmosfærisk og tilføjer en ekstra dimension.

 

Penge

Italien er medlem af euroområdet. Hæveautomater (bancomat) er bredt tilgængelige rundt omkring i Venedig. Hvis du betaler kontant, så bed om en rabat (det forventes, og du bør få det).

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.