Gay Toulouse · Byguide

Gay Toulouse · Byguide

Første gang i Toulouse? Så er vores homoseksuelle Toulouse-byguide noget for dig.

Toulouse

Frankrigs 4. største by og hjemsted for en halv million mennesker, Toulouse er hjertet af et storbyområde med over en million mennesker. Toulouse er også hovedstaden i Occitanie-regionen, den største i hovedstadsområdet Frankrig.

Byen har romerske rødder og i det 5. århundrede var Toulouse hovedstad i det vestgotiske kongerige. I middelalderen blev Toulouse ramt af pest, religiøse konflikter og krige. I det 18. århundrede begyndte byen at blive moderniseret. Under Anden Verdenskrig spillede byen en vigtig rolle i den franske modstandsbevægelse.

Toulouse er kendt som Europas rumfartshub, hvor Airbus har deres hovedkvarter her. Det er også en vigtig uddannelsesby med over 100,000 studerende, der studerer her. I dag tiltrækkes turister her for sin gastronomi, terracotta-arkitektur, gode shoppingmuligheder og venlige homoseksuelle scene.

 

Homoseksuelle rettigheder i Frankrig

For information om homoseksuelle rettigheder i Frankrig, se vores Gay Paris Byguide .

Homoseksuel scene

Toulouse er kendt som Ville Rose (Pink City) på grund af sin falmede terracotta-arkitektur, og det er blevet en ironisk metafor for byens pulserende homoseksuelle scene. Her kan du finde et godt udvalg af Bøssebarer, Saunaer og en Danseklub der henvender sig til LGBT-miljøet.

Som det meste af Frankrig er Toulouse en meget accepterende by, og dette er hjulpet af dens store og ungdommelige studerende. Junis årlige Gay Pride-march er den største gadefest i byen.

 

At komme til Toulouse

Med fly

Toulouse-Blagnac Lufthavn (TLS) ligger omkring 7 km nordvest for byens centrum. Det er Frankrigs 6. travleste lufthavn, og dens forbindelse til Paris Orly er Europas travleste rute. Det serveres godt til destinationer i Europa, Nordafrika, Nordamerika og Frankrigs oversøiske departementer af budget- og flagselskaber.

En lufthavnsbus tager omkring 20 minutter at komme ind til byens centrum. Den afgår hvert 20. minut mellem 5:30 til 00:15. En enkelt rejse koster €8, og billetter kan købes i bussen eller i lufthavnen. Linje 30 er billig og giver dig mulighed for at overføre til metrostationen Andromede-Lycee, men tjenesterne er sjældne.

Du kan også tage sporvogn T2 til Arènes og skifte til den røde metrolinje. Denne ene koster €1.60 og er gyldig i en time. Billetter kan købes i billetkontoret eller i automat. Turen tager omkring 20 minutter til Arènes, men der er færre sporvogne i weekenden. T2 kører fra 5.57 til 11.57 (20 over midnat i weekenden).

Taxaer kan findes ved ankomstområdet mellem gate B3 og C1. Du kan forudbestille en taxa for at opnå en billigere pris. Rejser bør koste omkring €20 til €25 med rejsetider omkring 20 minutter.

For at spare omkostninger vælger nogle mennesker at flyve til Beziers og Carcassonne og overføre derfra. Selvom flyvningerne (mange med RyanAir) kan være billige, kan overførselsomkostningerne udgøre prisen på flyvningen, og det tilføjer ekstra tid til din rejse.

Med tog

Gare de Toulouse-Matabiau ligger i byens centrum og er forbundet med det offentlige transportnet. Det har direkte forbindelser til de fleste dele af Frankrig. Det tilbyder også direkte internationale forbindelser til Barcelona og Madrid.

At komme rundt i Toulouse

Til fods

Toulouse er en ret stor by, men den historiske bymidte er kompakt. Du kan nemt besøge de fleste steder i byens centrum til fods, og dette er den bedste måde at få en fornemmelse af byen på.

Med offentlig transport

Tisseo er operatør for Toulouses integrerede netværk af metrotog, sporvogne og busser. En enkelt rejse koster €1.60 for en times rejse, og dagskort er tilgængelige for €5.50. Du skal huske at validere din billet. En gratis shuttlebus kører rundt i det historiske centrum hver dag, men søndag.

De fleste buslinjer kører indtil mindst kl. 8, mens natbustjenester kører fra kl. 10 til midnat. Metroen kører fra kl. 5 til midnat i løbet af ugen, men kører til kl. 3 på fredage og lørdage. Sporvogne kører fra kl. 4.50 til omkring kl. 20 efter midnat med lidt senere mål fredag ​​og lørdag.

Med taxa

Capitole er det eneste licenserede taxaselskab i Toulouse og har et dårligt ry blandt lokalbefolkningen. Der er et par taxaholdepladser, men det bedste bud er at forudbestille din taxa på forhånd. Når det så er sagt, er det ikke ualmindeligt, at der er ventetider på mere end en time, når alle andre transportformer er holdt op med at køre.

 

Hvor skal man bo i Toulouse

Det er bedst at blive i byens centrum. Besøg vores for nogle gode hoteltilbud i Toulouse Gay Toulouse hoteller .

 

Ting at se og gøre

Airbus - du kan faktisk tage på guidede ture i Airbus-faciliteterne, men du skal bestille i god tid. Turen tager en time og inkluderer en rundvisning i A380 produktionslinjen. Fotografering er strengt forbudt, og du skal medbringe billedlegitimation.

Basilikaen Saint-Sernin - den største romanske kirke, der stadig står i Europa og et vigtigt sted på den historiske pilgrimsrute til Santiago de Compostela i Spanien. Kirken blev trofast renoveret i 1860.

Capitole - Toulouses rådhus og angiveligt stedet, hvor Sankt Saturnius blev martyrdød. Den neoklassiske facade stammer fra 1750, men meget af bygningsarbejdet her er fra en senere dato. Her ligger også Toulouses operahus, som har plads til 1156.

Pont-Neuf - et af de ikoniske billeder af Toulouse. Ligesom sin navnebror i Paris er "Neuf" i sit navn traditionel fransk for nyt og intet at gøre med tallet 9 (på trods af det dateres til det 16. århundrede).

Les slagterier - Les Abattoirs åbnede i 2000 og er et museum for moderne og moderne kunst, der er vært i et ombygget slagteri. Den oprindelige bygning er fra 1823.

Canal du Midi - Denne 241 km lange kanal, som er på UNESCOs verdensarvsliste, var historisk set et vigtigt middel til at rejse rundt i det sydlige Frankrig. I dag kan du tage på fredelige bådture fra Toulouse med længere flodbådsferier også på tilbud.

Hvornår skal Besøg

På grund af Toulouses beliggenhed bliver det ikke for varmt om sommeren eller for koldt om vinteren. Forår og sommer er de bedste tidspunkter at besøge, da vejret er behageligt, og byen kommer til live uden at blive sværmet. Vintrene er kølige affærer med temperaturer på omkring 8 og 12 grader.

En række festivaler og begivenheder finder sted i Toulouse hele året rundt. I februar fejrer byen violens blomstring, og i december byder Place de la Capitole velkommen til julemarkeder. Fra maj til august er der en række arrangementer for at holde dig underholdt, herunder pride i juni.

 

Penge

Frankrig er et land i euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Hoteller, banker og nogle lokale virksomheder driver også valutaborde.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.