Santorini · Øguide

Santorini · Øguide

Første gang i Santorini? Så er vores Santorini øguide for homoseksuelle rejsende noget for dig.

Santorini - En introduktion

En forbløffende smuk græsk ø beliggende i det sydlige Ægæiske Hav, syd for Mykonos.

Øens unikke geologi er resultatet af et af de største vulkanudbrud i den registrerede historie for omkring 3,600 år siden.

Midten af ​​en meget større ø faldt 300 meter under havets overflade for at danne en kæmpe lagune, kendt som “Calderaen”.

Calderaen er 12 kilometer bred og omgivet af enorme 300 meter høje klipper. I midten af ​​calderaen er en aktiv vulkansk kegle, der har dannet en lille, varm og stadigt skiftende ø.

I dag klæber byerne Fira, Imerovigli og Oia sig bogstaveligt talt til toppen af ​​klipperne med udsigt over calderaen. Synspunkterne er nogle af de mest dramatiske i verden.

santorini

"Skal gøre" på Santorini

  • Udforsk kanten af ​​calderaen og dens forbløffende udsigt.
  • Besøg det gamle Thira. Udforsk rester af templer, offentlige bygninger, boliger og veje fra 11th århundrede f.Kr. Placeret på toppen af ​​Mesa Vouno, en bakke, der var toppen af ​​den oprindelige ø, inden vulkanen først dukkede op.
  • Besøg det arkæologiske område Akrotiri, en fantastisk velbevaret minoisk by fra 3,500 f.Kr., der blev begravet af faldende vulkansk aske.
  • Udforsk Oia og dets netværk af smukke smalle hvidkalkede gangbroer fyldt med butikker og fremragende restauranter.
  • Prøv middag på en af ​​restauranterne skjult under Oia i Amoudi Bay havn.
  • Tag en bådtur ud til Nea Kahenh, den vulkanske kegle i centrum af calderaen og svøm i bad som varmt vand.
  • Udforsk Fira. Tag svævebanen ned til kajen og få en æselkørsel op igen.
  • Nyd frokost på promenaden ved Kamari og tag en dukkert i Det Ægæiske Hav.

At komme til Santorini

Flyvning er den bedste mulighed. Der er fly fra Athen hele året rundt. Fra maj til slutningen af ​​oktober er der direkte fly fra de fleste større europæiske byer (Easyjet, Air Berlin, Condor, Germanwings, Norwegian, SAS, ThomasCook osv.).

En taxa fra lufthavnen til Fira kan koste alt fra omkring €20 euro, men afhængigt af sæsonen kan du blive flået af i lufthavnen. Det anbefales at bestille på forhånd for at få det bedste tilbud. Der er også busforbindelse til Fira. Det tager omkring 20 minutter og koster €2.20 euro.

En hurtigbådtjeneste kører mellem Santorini og Piræus (Athen).

Sådan kommer du rundt i Santorini

Vi anbefaler kraftigt at leje en bil. Dette giver dig fuld fleksibilitet til at udforske øen i dit eget tempo.

Taxier er dyre og mangler.

Busforbindelser er ikke særlig pålidelige, og øen er for kuperet til cykling.

De fleste hoteller opkræver høje gebyrer for lufthavnstransport, hvilket delvist modregner omkostningerne ved biludlejning. Det tager cirka en time at køre fra top til bund af øen.

Gay barer på Santorini

Santorini har ingen bøssesteder. Under vores besøg fandt vi imidlertid, at øen var så homoseksuel som den bliver.

Øen tiltrækker mange homoseksuelle turister, der er der for at nyde det fantastiske vejr og fantastiske seværdigheder. Alligevel, da vi tjekkede, var der masser af fyre på Grindr, der ledte efter hookups.

Mykonos og Santorini - en perfekt kombination

Disse to øer giver en næsten perfekt feriekombination. Mykonos for sin fantastiske homoseksuelle strand og natteliv og Santorini for den kæbende udsigt, smukke byer og fantastiske historie.

Det er meget let at kombinere disse to destinationer til en fabelagtig græsk ferie.

Fra maj til oktober er der en daglig hurtigjetfærge mellem Mykonos og Santorini, der drives af SeaJets. Rejsetiden er omkring 3 timer.

Alternativt kan du flyve med Aegean Airlines, via Athen. Den korteste rejsetid er omkring 3 timer, men du skal give meget mere tid til at tjekke ind i starten af ​​din rejse.

Strande på Santorini

Santorini har adskillige strande på sin østlige og sydlige kyst. De fleste består af groft grus eller småsten. De vigtigste strande er velorganiserede med liggestole og parasoller til leje og trægange til vandkanten.

Der er to homo-populære nudiststrande. Du skal bruge en bil for at komme til Koloumbos strand, 8.5 km fra hovedstaden Fira. Følg skiltet til Baxedes og fortsæt sydpå mod tavernaen Soulis. Når du når stranden, skal du gå 100 m længere til venstre for at nå den homo-populære sektion.

En nemmere nudiststrand at komme til er Vlychada. Dette nås enten fra feriestedet Perivolos til fods eller med bus. Da det er nemt at få adgang til, er det mere lige. Alligevel gør "schweizerostklipperne" bagved oplevelsen umagen værd.

Hvis du ikke er interesseret i nudiststrande, så tror vi, at det bedste sted at solbade er på terrassen på et hotel med udsigt over calderaen.

Læs mere: De bedste homoseksuelle strande i Grækenland.

Hvor skal man bo i Santorini

bedste hoteller i Santorini er placeret langs kanten af ​​calderaen. Der er nogle seriøst dyre og luksuriøse valg for dig der, inklusive hoteller, der har deres egne grottebassiner, der udgør en del af dit værelse.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.