Gay Newcastle · Byguide

Gay Newcastle · Byguide

Første gang i Newcastle Upon Tyne? Så vores homoseksuelle Newcastle byguide er noget for dig.

Newcastle Upon Tyne

Newcastle Upon Tyne er det økonomiske og kulturelle knudepunkt i det nordøstlige England og kernen i et byområde med tæt på en million mennesker, der bor der.

Hjem til Geordies og deres berygtede accent, Newcastle er kendt for sin varme og venlige velkomst. Selvom en af ​​Storbritanniens mindre hovedbyer er der mere end nok her til at interessere fans af arkitektur, kunst, shopping, kultur og historie.

Newcastle har en kompakt, men levende homoseksuel scene, ironisk nok kendt som den 'Pink Triangle', koncentreret relativt tæt på Central Station.

Homoseksuel scene

Newcastles homoseksuelle scene er relativt lille i forhold til andre nordlige byer som Liverpool og Manchester, men det er altid en god mulighed, hvis du vil have en sjov og useriøs aften i byen.

Centreret omkring Times Square (ganske vist intet som i New York) er der et godt udvalg af Bøssebarer, Homoseksuelle klubber og Homoseksuelle saunaer kun et kort hop væk fra togstationen.

Newcastle har også sin egen Pride festival, kendt som Northern Pride, holdt lige nord for byen på den ekspansive Town Moor. Forvent et karnevalstemning og en familievenlig atmosfære.

 

At komme til Newcastle

Med tog

Newcastle er jernbaneknudepunktet i det nordøstlige med direkte rejser til London, Edinburgh, Manchester, Birmingham, Liverpool og over britiske destinationer til rådighed hele dagen. Hovedbanegården ligger 5 minutters gang fra Newcastles homoseksuelle scene.

Med fly

En lille, men godt forbundet lufthavn betjener Newcastle, der tilbyder tilslutningsflyvninger til europæiske hubber af British Airways, Air France og KLM. De største budgetflyselskaber flyver alle til Newcastle og Emirates og giver links til fjerne kyster.

Den bedste måde at komme ind i Newcastle fra lufthavnen er med metroen. Billetter koster £ 3.30, og den 30 minutters rejse fører dig lige ind i byen Newcastle.

Alternativt, hvis du har meget bagage, kan du tage en taxa. Forudbestilte taxaer ville koste omkring £ 15-mærket, men forvent at betale mere, hvis du griber en på rang.

Ved havet

Newcastle ligger tæt på kysten, og DFDS driver en rutefart færgeforbindelse til Amsterdam. En direkte bus fra Hovedbanegården til færgehavnen koster 3.80 £ eller alternativt kan du tage metroen til Percy Main, hvor det er 5-10 minutters gang til terminalen (2.60 £).

 

At komme rundt i Newcastle

Byens centrum er relativt kompakt, så du kan gå fra de fleste dele af byen med relativ lethed. Det populære Quayside-område ligger dog i bunden af ​​en stejl bakke, så du vil måske tage en taxa, hvis du vil rejse til den anden side af byen.

Der er også et metrosystem, der betjener amtet Tyne and Wear, med 4 stop i byens centrum. Det er et værdifuldt værktøj, hvis du vil udforske kysten ved Tynemouth, den velhavende forstad Jesmond eller den nærliggende by Sunderland. Billetter starter ved £1.70.

 

Hvor skal man bo i Newcastle

Newcastle har et stort udvalg af indkvartering i og omkring byens centrum. Vores Homoseksuelle hoteller i Newcastle side fremhæver nogle af de bedst bedømte og mest populære hoteller i byen.

 

Ting at se og gøre

Newcastle har en kulturscene, der er næsten lige så levende som Manchester, men at være den halve størrelse betyder, at det er lettere at støde på noget nyt, hver gang du drejer om et hjørne.

Byen har en rig musikalsk arv med musikalske armaturer Sting, Bryan Ferry, Neil Tennant (af Pet Shop Boys berømmelse) og Jimi Hendrix, som alle hævder at have forbindelse til Tyneside. I dag er Newcastles vært for alt fra store arena-optagelser til intime pubakustiske sæt.

Grey's Street og monumentet - i hjertet af byen er monumentet til Charles Gray (tænk en formindsket version af Nelson's Column) og den smukke georgianske arkitektur i Gray Street (kåret som Storbritanniens bedste gade i 2010).

Teater Royal - storslået georgisk teater på Grey's Street. Hvert år er det vært for forestillinger af Royal Shakespeare Company sammen med et varieret program af begivenheder.

Kajen - naturskønt område ved floden med en bred vifte af restauranter og barer med fantastisk udsigt over Tyne og Newcastles mange broer. Der er et weekend håndværksmarked.

Østersøen - Teknisk set på den anden side af floden i Gateshead er denne ombyggede melmølle nu et museum for samtidskunst, der fremviser det bedste inden for ny kunst. Dens øverste etage har en fantastisk udsigtsplatform.

Vismanden - beliggende ved siden af ​​Østersøen i Gateshead. Denne imponerende Norman Foster-designede koncertsal er vært for optrædener fra musikere på tværs af alle genrer.

St James' Park - hjemsted for Newcastle United Football Club, St James' Park er en imponerende bygning på Newcastles skyline.

Ouseburn - en lille koncentration af uafhængige pubber, spillesteder og gallerier, der tiltrækker et alternativt publikum. Området er i fare for udvikling, så se det nu, før gentrificeringen slår til!

Jesmond Dene - smuk victoriansk anlagt park, der skærer sig gennem forstæderne Ouseburn og Gosforth. Et roligt tilflugtssted fra den travle bymidte.

Tynemouth og kysten - kun en kort metrotur tager dig til de victorianske badebyer Tynemouth, Whitley Bay og Cullercoats. Tynemouth har et weekendmarked, og alle byder på sandstrande.

Durham - en 15 minutters togrejse væk fra Newcastle er den smukke middelalderby Durham med dens dramatiske katedral og historiske slot. Perfekt til en dagstur.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.