Gay Montpellier · Byguide

Gay Montpellier · Byguide

Første gang i Montpellier? Så er vores homoseksuelle Montpellier byguide noget for dig.

Montpellier

Frankrigs 8. største by og dens tredjestørste by ved Middelhavet, Montpellier er hjemsted for omkring en kvart million mennesker.

Montpellier er en af ​​de få store byer i Frankrig uden nogen romersk arv og kom først virkelig frem som handelscenter i det 12. århundrede. Efter reformationen blev det en protestantisk højborg og blev belejret af kong Louis XIII. Under Louis XIV blev byen regional hovedstad med store bygninger bygget.

I dag er Montpellier et vigtigt uddannelsescenter, hvor omkring en tredjedel af befolkningen er studerende ved sine 3 universiteter og andre videregående uddannelsesinstitutioner. Turister tiltrækkes her for sin smukke arkitektur, afslappede cafékultur, fremragende shoppingmuligheder, behageligt sommervejr og beskeden homoseksuel scene.

Homoseksuelle rettigheder i Frankrig

For information om homoseksuelle rettigheder i Frankrig, se vores Gay Paris Byguide .

 

Homoseksuel scene

På grund af den store studerende befolkning er Montpellier fuld af unge åbensindede mennesker. Holdningerne her er så liberale, at der er nogle, der kalder Montpellier for Frankrigs anden homoseksuelle by efter Paris.

Montpellier er hjemsted for flere homoseksuelle spillesteder, hovedsagelig koncentreret i byens historiske centrum. Her finder du Bøssebarer, Gay danseklubber, Saunaer og en Krydstogtsklub catering til både lokale og besøgende. Der er en populær Pride-festival i juli.

 

At komme til Montpellier

Med fly

Montpellier – Méditerranée lufthavn (MPL) eller Fréjorgues lufthavn ligger 7 km sydøst for byens centrum. Det er den tiende travleste lufthavn i Frankrig med flagbærere og lavprisselskaber, der rejser til europæiske og nordafrikanske destinationer.

En shuttlebus (linje 120) tager dig fra lufthavnen til Place D'Europe, hvor du kan oprette forbindelse til det offentlige transportnet på 15 minutter. Den afgår mandag til søndag fra kl. 9 til kl. 11.15. Singler koster €1.60, men du kan få overførsler på det offentlige transportnetværk for endnu en euro. Billetter kan købes hos chaufføren.

En taxa til centrum tager 20 til 40 minutter afhængigt af trafikken. Rejser koster mellem € 26 og € 38 afhængigt af tidspunktet på dagen, antal passagerer og mængden af ​​bagage, da tillæg gælder for tasker. Det er bedst at booke på forhånd for at få den bedste pris.

Med tog

Gare de Montpellier-Saint-Roch er et af det sydlige Frankrigs største jernbaneknudepunkter. Det er godt forbundet med de fleste franske byer og tilbyder endda nogle forbindelser til Alperne. Det har internationale forbindelser til Barcelona, ​​Madrid og Genève.

Sådan kommer du rundt i Montpellier

Til fods

Montpellier er en relativt kompakt by, og det er en fornøjelse at udforske det til fods. Vejret er behageligt det meste af tiden, og de fleste steder er tæt på hinanden. Du behøver kun offentlig transport, hvis du rejser længere væk.

Med offentlig transport

Montpellier har et integreret offentlig transportsystem med busser og sporvogne, der fører dig fra A til B. Envejsbilletter koster € 1.40 og er gyldige i en time. En 24-timers rejsebillet koster € 3.80. Billetter kan købes fra maskiner ved stoppestederne eller fra buschaufførerne. Du skal huske at validere din billet.

Sporvognene kører indtil midnat (kl. 1 i weekenden) og i myldretiden kommer der altid 3 til 5 minutter. Dette forkortes til hvert 15. minut i roligere timer. Busforbindelser er regelmæssige i løbet af ugen, men mærkbart sjældne om søndagen. Der er en natbusforbindelse, L'Amigo, der tager dig til natklubberne i udkanten af ​​byens centrum.

Med taxa

Sammenlignet med andre byer er det ret svært at faktisk hylde en taxa fra siden af ​​vejen. Det er bedst at forudbestille en taxa på forhånd. De fleste restauranter, barer og hoteller bestiller gerne en taxa til dig. Diskuter altid prisen på rejsen, inden du tager afsted, og husk, at aftener, weekender og helligdage altid er dyrere.

 

Hvor skal man bo i Montpellier

Montpellier har et stort udvalg af hoteller, der passer til alle budgetter. For de seneste hoteltilbud i Montpellier, besøg vores Gay Montpellier-hoteller .

 

Ting at se og gøre

La Place Royale du Peyrou - en smuk træforet esplanade med en triumfbue som centrum. Bygget i 1692 fører guidede ture dig op ad de 103 trin til toppen af ​​buen. Ved solnedgang bades hele området i gylden sol.

Les Jardin des Plantes - oprindeligt etableret i 1593, er denne smukke have et perfekt sted for en romantisk eftermiddagstur. Det vedligeholdes af University of Montpellier og har en bred samling af planter, som amatørbotanikere kan beundre.

Montpellier katedral - imponerende romersk-katolske bygning bygget i gotisk stil. Det blev stærkt beskadiget i det 16. århundredes konflikter mellem katolikker og protestanter, før det blev genopbygget i det 15. århundrede.

Place de la Comédie - omdrejningspunktet for Montpellier. Her finder du operahuset, en smuk statue af de tre nåde og en overflod af caféer, barer og gadekunstnere. Det er et perfekt sted for folk at se på.

Musée Fabre - etableret i 1825, blev dette museum renoveret i flere millioner euro i 2003 og sluttede i 2007. Dette museum blev anset for af national betydning og viser vigtigt fransk og internationalt arbejde fra det 15. århundrede til det 20. århundrede.

Antigone - et kvarter lige øst for byens centrum og et fristed for arkitekter. Designet af den spanske arkitekt Ricardo Borfil, har dette område en lang række caféer, restauranter og barer at slappe af i, når du tager den neoklassiske arkitektur.

 

Hvornår skal Besøg

Foråret er sandsynligvis det bedste tidspunkt at besøge, da vejret er meget behageligt og ikke når de uudholdelige højder, der ofte sker om sommeren. Vintrene er kølige og sprøde med temperaturer i gennemsnit omkring 11 grader, hvilket er behageligt sammenlignet med destinationer længere nordpå. Om sommeren ser byen en massiv tilstrømning af turister.

Der er en række kulturelle begivenheder i Montpellier-kalenderen. Cinemed er den næststørste filmfestival i Frankrig (efter Cannes) og afholdes hver oktober. Festival de Radio France et Montpellier er julis klassiske musikfestival og er meget populær. Juli er også Montpelliers årlige gay Pride-fejring.

 

Penge

Frankrig er et land i euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Hoteller, banker og nogle lokale virksomheder driver også valutaborde.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.