Gay Marseille byguide

Gay Marseille byguide

Planlægger du at besøge Marseille? Så er vores homoseksuelle Marseille byguide noget for dig.

 

Marseille

Frankrigs næststørste by og hjemsted for en storbybefolkning på næsten 2 millioner mennesker. Marseille er en af ​​de største byer ved Middelhavet. Som hovedstad i Provence-regionen er Marseille en fremragende base for at udforske det sydlige Frankrig.

I mange år har Marseille kæmpet for at ryste sit ry som en industriel havneby af sig. Nu bydes besøgende velkommen til et pulserende kulturcenter, der er velsignet med fantastisk vejr i sommermånederne.

Når du er i Marseille, finder du fremragende køkken (du skal prøve bouillabaisse), historisk arkitektur, fantastiske shoppingmuligheder, en forskelligartet homoscene og masser af museer.

 

Homoseksuelle rettigheder i Frankrig

For homoseksuelle rettigheder i Frankrig, se vores Gay Paris Byguide .

 

Homoseksuel scene

I modsætning til Paris har Marseille ikke et defineret homoseksuelt distrikt. De fleste af homoseksuelle spillesteder er spredt over hele byen, hvilket resulterer i en finurlig og unik homoseksuel scene med sin egen distinkte smag.

"Tough guy"-billedet knyttet til Marseille hænger stadig over byen, så offentlige udfoldelser af hengivenhed er relativt ualmindelige. Marseille er dog vært for en stor og levende pride-fejring den første uge af juli.

 

Musée des Civilisations de l'Europe et de la MéditerranéeMuCEM 

 

 

At komme til Marseille

Med fly

Marseille Provence Lufthavn (MRS) ligger 27 km fra byens centrum og er Frankrigs 5. travleste lufthavn. Udover at fungere som et knudepunkt for flagselskabet Air France, tilbyder lufthavnen forbindelser til hele Europa og forbindelser til Asien, Afrika og Amerika.

Du bliver nødt til at tage den gratis shuttle fra Terminal 2 til Marseille Vitrolles, hvor et direkte tog tager dig til Marseille Saint Charles på 15-25 minutter. Tjenester kører fra omkring kl. 6 til omkring kl. 10.30 med flere tjenester omkring myldretiden. Singler koster €4.50 og kan købes online, i lufthavnen eller på stationen.

En direkte busforbindelse fra Terminal 2 fører dig til Marseilles Saint Charles. Rejsetiderne er omkring 25 minutter og afgår mellem kl.4 og 11.30 med en ventetid på 15-20 minutter. Singler koster € 8.30 og kan købes online eller i disken.

Taxaer er tilgængelige fra lufthavnen og til centrum af byen. De vil koste omkring €50-60 afhængigt af tidspunktet på dagen, mængden af ​​bagage og eventuelle vejafgifter på vejen. Du kan bestille på forhånd for at spare tid. Sørg som altid for at komme ind i en officiel taxa for at undgå at blive snydt.

Med tog

Marseille Saint Charles er et godt forbundet jernbaneknudepunkt med gode forbindelser til resten af ​​Frankrig. En højhastighedstogforbindelse forbinder Marseille med destinationer i Spanien, Italien, Belgien, Tyskland, Schweiz og Holland. Eurostar-tjenesten forbinder også Marseille med Storbritannien.

Ved havet

Marseille er en populær destination for krydstogter, og dens havn tilbyder rutefart til Korsika, Sardinien og destinationer i Nordafrika. Hvis bagage er fri, kan du gå en halv time til centrum af byen. Joliette er det nærmeste centrum for offentlig transport.

 

 

Longchamp Park

 

 

At komme rundt i Marseille

Til fods

Marseille udforskes bedst til fods, da kun da kan du virkelig få en fornemmelse for de snoede gader. Det kan dog være ekstremt varmt i sommermånederne, og turen op til den gamle bydel er ret stejl.

Med metro, bus og sporvogn

Marseille er utrolig tilgængelig via sit integrerede offentlige transportsystem med to metrolinjer, to sporvognslinjer og et omfattende busnetværk, der bringer dig derhen, hvor du skal være. Singler koster €1.60 i timen, og dagsbilletter koster €5.20.

Metroer kører fra kl. 5.30 til 10.30 mandag til torsdag med tjenester forlænget til halv tolv midnat i weekenden. Sporvogne kører fra 5 til 1 hver dag. Busser kører regelmæssigt hele dagen med en mindre hyppig natbusforbindelse.

Med vandtaxi

For det meste en oplevelse for turister, den populære vandtaxi tilbyder vandkrydsninger fra Vieux-Port til destinationer ved havnefronten. Tjenesterne foregår hver time og kører indtil senere i sommermånederne (afhængigt af vejrudsigten). Billetter starter fra € 5 og kan kun købes om bord.

Med taxa

Det er let at finde taxaer i Marseille, men som med enhver større by, pas på ikke at blive flået af. Forudbestilling tilrådes for at sikre, at du får den bedste pris. De fleste taxachauffører vil tale både engelsk og fransk.

 

Hvor skal man bo i Marseille

For nogle af de bedste hotelvalg i Marseille, besøg vores Marseille Hoteller-side.

 

Ting at se og gøre

Old Port - Marseilles gamle havn har været byens omdrejningspunkt i århundreder. Herfra kan du se og beundre noget formidabel middelalderarkitektur.

 

Basilikaen for Vor Frue af Garde - Marseilles mest fremtrædende vartegn. Denne neo-byzantinske kirke byder på en fantastisk udsigt over havnen.

 

La Canebiere - en elegant, næsten parisisk boulevard med et multikulturelt præg. Her finder du et pulserende nordafrikansk samfund med et fantastisk marked lige ved gaden.

 

MuCEM (Musée des Civilizations de l'Europe et de la Méditerranée) - her kan du udforske den ældgamle og fascinerende historie, der opstod omkring Middelhavet. Selve bygningen er også imponerende.

 

Kurv - endnu et vidunderligt historisk distrikt i Marseille, som er fantastisk at udforske. Det er virkelig værd at den stejle rejse op ad bakken!

 

Chateau d'If - historisk slot på en ø i havnen kun en kort tur væk med færge. Denne ø er en placering i Alexandre Dumas' roman Greven af ​​Monte Cristo.

 

 

Musée d'Histoire de Marseille - et fantastisk museum for at udforske Marseilles pulserende historie. Dette museum har udstillinger, der strækker sig tilbage til romertiden.

 

 

Middelhavsvilla - en iøjnefaldende struktur designet af arkitekten Stefano Boeri i 2013. Bygningen er næsten mere imponerende end det faktiske museum, den er vært for.

 

 

Hvornår skal Besøg

 

Marseille har et mildt middelhavsklima det meste af året, og sommermånederne oplever brændende temperaturer. Maj til juni er sandsynligvis det bedste tidspunkt at besøge, da vejret ikke er så kvælende, og der ikke er så mange turister.

Når det er sagt, er Marseilles Bastille-dag i juli legendarisk, og sammenlignet med Nordeuropa er vinteren i Marseille meget behagelig. Det er ikke ualmindeligt at se nordeuropæiske turister spise udendørs, mens indbyggerne i Marseille er pakket ind.

 

Penge

Frankrig er et land i euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Hoteller, banker og nogle lokale virksomheder driver også valutaborde.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.