Gay Mannheim · Byguide

Gay Mannheim · Byguide

Første gang i Mannheim? Så er vores homoseksuelle Mannheim byguide side noget for dig.

 

Mannheim

Tysklands 22. største by efter befolkning inden for byens grænser, Mannheim er hjertet af Rhin-Neckar storbyregion, Tysklands 8. største og hjemsted for over 2 millioner mennesker.

En by med en rig og varieret historie, blev Mannheim rejst til jorden under 2. verdenskrig og omhyggeligt genopbygget i sidste halvdel af århundredet. Mannheim er også stedet for den første motorcykel og motorvogn blev bygget.

I dag er Mannheim et økonomisk knudepunkt, hjemsted for mange store multinationale selskaber. Den er kendt for sit progressive syn socialt, økonomisk og miljømæssigt og er blevet rost som en by at se med en homoseksuel scene spredt ud over byen.

 

Homoseksuel scene

Mannheim har historisk set været en meget liberalt sindet by, hvor åbenlyst homoseksuelle etablissementer var foretrukne tilholdssteder for kunstnere og forfattere i 1930'erne. I dag trives Mannheims homoseksuelle samfund og byder alle velkommen.

Byen er opdelt i 4 kvadranter, og gay-populære barer og klubber findes i dem alle. De fleste spillesteder er placeret i Mitte (centrum) og omkring Wasserturm.

Mannheim er vært for Christopher Street Day LGBT Pride-fejringerne hver august. Men den største, mest populære homoseksuelle dans (og krydstogt) fest i Mannheim er GAYWERK.

Mannheims naboby, Ludwigshafen, har også en lille homoseksuel scene, herunder en sauna kaldet Atlantis sauna. Da de to byer bogstaveligt talt ligger lige ved siden af ​​hinanden, kan det siges, at de få homoseksuelle spillesteder i Ludwigshafen er en del af Mannheim-homoscenen.

 

At komme til Mannheim

Med fly

Mannheim City Airport (MHG) er en skygge af sin tidligere herlighed. Den kører kun to indenrigsflyvninger til Berlin Tegel og Hamborg. Sporvogn 5 og 6 og bus 50 tager dig ind til byen. Sporvognsrejser tager omkring 25 minutter, busser lidt længere og koster 2.50 €.

De fleste internationale ankomster ankommer via en af ​​de mange lufthavne ved siden af ​​Mannheim. Frankfurt Lufthavn (FRA), Tysklands største lufthavn og internationale knudepunkt, er kun 30 minutter væk med ICE højhastighedstog/bus tager 1 time til 90 minutter (priserne varierer).

Frankfurt Hahn Lufthavn (HHN) tilbyder en shuttlebus til Mannheim togstation, der er billig, men det tager cirka 2.5 timer at komme til Mannheim.

 Med tog

Mannheim Hauptbahnhof er godt forbundet med resten af ​​Tyskland og er den næst travleste, efter Stuttgart, i det sydvestlige Tyskland. Det har gode internationale forbindelser, der strækker sig så langt som Moskva i øst og København i nord.

 

At komme rundt i Mannheim

Til fods

Selvom bymidten er forholdsvis kompakt, skal du forstå, at det centrale Mannheim er anlagt lidt anderledes end andre byer. "Gader" har ikke vejnavne, men adresser er i stedet grupperet i blokke, meget ligesom et skakbræt. Adresser har form af en gitterreference, efterfulgt af et nummer, dvs. Q6, 12 (hvis du er i tvivl, så vær ikke bange for at spørge en lokal).

Med offentlig transport

Verkehrsverbund Rhein-Neckar (VRN) er navnet på den organisation, der organiserer offentlig transport i Rhein-Neckar-regionen. Det tilbyder et integreret system med busser, sporvogne, s-bahn-tog og regionale tog i Mannheim og til de andre byer, der omgiver det.

Enkeltbilletter starter fra €1.60 og dagsbilletter starter fra €6.50. De fleste sporvognsruter i Mannheim kører hvert 20. minut i løbet af dagen, men der er færre almindelige nattjenester tilgængelige, med nogle tjenester, der kører døgnet rundt i weekenden.

Med taxa

Det er nemmere at markere taxaer i Mannheim eller finde taxaholdepladser, men den samme forsigtighed bør udvises som i enhver europæisk by. Sørg for kun at komme ind i autoriserede førerhuse, og sørg for, at du betaler med måleren for at undgå at blive snydt.

 

Hvor skal man bo i Mannheim

For vores liste over anbefalede hoteller, besøg Gay Mannheim-hoteller .

Ting at se og gøre

Luisenpark - bygget mellem 1892 og 1903, Luisenpark er ofte nævnt som en af ​​de smukkeste parker i Europa. Attraktioner omfatter en stor sejlsportssø, de kinesiske haver og Pflanzenschauhaus (glashus) med dets akvarium og sommerfuglesamling.

Friedrichsplatz - kun ti minutters gang fra byens centrum ligger denne neo-barokke offentlige plads. Et perfekt sted at slappe af og se på mennesker. Sørg for at tjekke lysshowet på springvandet.

Kunstgalleri - Mannheims borgerkunstsamling afholdes i en storslået bygning fra det 19. århundrede og er gratis adgang om onsdagen og mellem 6-8 de fleste aftener.

Mannheim-paladset - et storslået palads, der ofte sammenlignes med Versailles. Nu er størstedelen af ​​det en del af universitetet i Mannheim, du kan stadig tage på guidede ture indenfor.

Vandtårn - et berømt romansk vandtårn, der fungerer som Mannheims vigtigste vartegn. Sørg for at få en selfie her.

SAP Arena - en stor multifunktionel arena, der er hjemsted for Mannheims verdensberømte ishockeyhold Die Adler (Ørnene).

 

Hvornår skal Besøg

I modsætning til andre byer i regionen bliver Mannheim ikke oversvømmet med turister i sommermånederne. Det ligger på Tysklands varmeste sted, det såkaldte Rhinskifte, så sommermånederne kan være ekstremt varme.

I modsætning til mange centraleuropæiske byer er sne faktisk ikke så almindeligt i vintermånederne. Dette betyder dog på ingen måde, at du ikke bør pakke en varm frakke i december, da temperaturen falder til under frysepunktet.

I august ser den store Christopher Street Day-festival ud på gaden, og november har den internationale filmfestival, venskabsby med nærliggende Heidelberg.

 

Visa

Tyskland er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

 

Penge

Tyskland er medlem af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om foto-id, hvis du betaler med et kredit- eller betalingskort i en butik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.