Gay Liverpool · Byguide

Gay Liverpool · Byguide

Planlægger du en tur til Liverpool? Så er vores homoseksuelle Liverpool byguide side noget for dig.

Liverpool

En af de største byer i det nordlige England. Liverpool er Storbritanniens 9. største by og er hjemsted for omkring 500,000 mennesker. Det er i hjertet af Merseyside, Storbritanniens 5. største storbyområde og er hjemsted for omkring 2 millioner mennesker.

Liverpool opnåede ikke bystatus indtil 1880, men den industrielle revolution og væksten i havnen gjorde det til en betydelig placering forud for det. Det var udgangspunktet for mange emigranter fra de britiske øer, der startede et nyt liv i Amerika. Det var den næstmest bombede by i Storbritannien under 2. verdenskrig.

I dag er Liverpool et finansielt, kulturelt og akademisk centrum. Den er bedst kendt som The Beatles' hjemby, og du kan stadig se mærkerne fra Fab Four i byen i dag, med busture og mindeplader i hele byen. Det har et summende natteliv, og den populære homoseksuelle landsby var den første i Storbritannien.

 

Homoseksuelle rettigheder i Storbritannien

For information om homoseksuelle rettigheder i Storbritannien, se vores Gay London City Guide-side.

 

Homoseksuel scene

På trods af dens nærhed til Manchester og dens internationalt anerkendte homoseksuelle scene, holder Liverpools homoseksuelle scene mere end op til Manchesters. Dens homoseksuelle landsby er den ældste i landet og er den eneste officielt anerkendt og støttet af et byråd. Liverpools stærke socialistiske tradition gør det til en meget indbydende by.

I og omkring homoseksuelle kvarter i Stanley Street finder du et godt udvalg af barer og danseklubber, og længere væk er der saunaer. Byen er vært for en yderst populær festival for gay pride i slutningen af ​​juli / begyndelsen af ​​august. Homotopia-festivalen i november viser et fascinerende program for lokal og international queer-kunst.

 

At komme til Liverpool

Med fly

Liverpool John Lennon Airport (LPL) ligger 12 km syd for byen. Det betjenes godt af budgetflyselskaber til destinationer i Europa og Nordafrika af budgetflyselskaber, hvor du kan skifte i disse hub-lufthavne. I sommermånederne er der flere chartertjenester tilgængelige fra Liverpool.

Fra lufthavnen kan du tage busser til byens centrum. Airlink 500 er en ekspresservice, der fører dig ind i centrum på cirka 30 minutter. En enkelt rejse koster omkring £ 4, men noteydelser stopper kl. 7a-tjenesten er en billigere og længere service, men den kører 86 timer, så det er en god måde at komme ind i byens centrum om natten.

Hackney-førerhuse kan fanges uden for terminalbygningen, og chauffører skal godkendes til at arbejde i lufthavnen. Turen tager cirka en halv time og koster mellem £ 20-30 i en taxa, afhængig af trafik. Private taxaer henter dig fra parkeringspladsen. Biludlejning er tilgængelig i lufthavnen og kan arrangeres på forhånd.

Manchester lufthavn (MAN) er relativt tæt på Liverpool og tilbyder en bredere vifte af tjenester, herunder flere langdistanceflyvninger. Det er omkring en times kørsel fra Liverpool, og der er direkte tog- og busforbindelser til Liverpool fra lufthavnsterminalen.

Med tog

Liverpool Lime Street er Liverpools vigtigste jernbaneknudepunkt, og det er en imponerende victoriansk struktur i centrum af byen. Det er godt forbundet til destinationer rundt om i England (du kan komme til London på 2 timer), men du bliver nødt til at skifte forbindelse, hvis du kommer fra Skotland eller Wales.

Med båd

Der er nogle færgeforbindelser fra Dublin, Belfast og Douglas (Isle of Man) til Pier Head i byens centrum. Rejser fra Irland tager omkring 8 timer, og bemærk, at nordirske pengesedler muligvis ikke accepteres af taxachauffører eller i nogle butikker.

 

At komme rundt i Liverpool

Til fods

Liverpools centrum er relativt kompakt og er godt skiltet, så det er den bedste måde at tage den fantastiske arkitektur på at komme rundt til fods. Det kan være en ganske våd by, så sørg for at klæde dig efter vejret.

Med offentlig transport

Liverpool har en omfattende transport, der drives af Merseytravel. Der er regelmæssige og hyppige busforbindelser hele dagen (natbusser er forud for en N). Billetter starter i området £ 2-3 for en enkelt- og dagskort, der kan købes hos chaufføren (helst med mønter). Ugentlige kort kan købes fra busstationer.

Merseyrail kører med pendlertogene, som er ret praktiske, hvis du bor lidt uden for byens centrum (eller skal på eventyr). Mersey-færgen er en attraktion i sig selv og tager dig fra Liverpool til Wirral. Du kan købe en Saveway-billet for lidt over £5, som dækker busser, tog og færgen.

Med taxa

Liverpool har en velholdt flåde af genkendelige sorte hackney-førerhuse. De kan hyldes på gaden, men der er også mange taxaholdepladser i hele byen. Private lejebiler kan kun bestilles på forhånd, og enhver anmodning om dig skal behandles som mistænkt. Uber opererer i Liverpool.

 

Hvor skal man bo i Liverpool?

For en liste over anbefalede hoteller i Liverpool, se vores anbefalede hoteller i Liverpool side.

 

Ting at se og gøre

Tate liverpool - den nordlige gren af ​​en af ​​Storbritanniens mest fremtrædende kunstinstitutioner. Her, ved Albert Dock, vil du se noget af det bedste moderne kunst gratis. Tidligere udstillede værker har inkluderet Tracey Emins berygtede uopredte seng.

Merseyside Maritime Museum - Et fascinerende museum, som dækker Liverpools historie som havn. Det omfatter flere museer i ét, herunder Border Force national museum, International Museum of Slavery og en udstilling om Titanic. Sørg for at tjekke det gribende "Hej sømand!" udstilling om homoseksuelle liv på åbent hav.

Walker kunstgalleri - beliggende på den eneste gade i Storbritannien, der kun har museer eller biblioteker. Walker Art Gallery er vært for værker af Degas og Banksy. Bemærkelsesværdig er dens særlige udstilling dedikeret til homoseksuelle modedesignere.

Fed skrift - For hippe butikker og finurlige caféer, læg et stykke lige forbi Bold Street. For at prøve den traditionelle gryderet Scouse, som gav lokalbefolkningen deres berygtede kaldenavn (scousers), skal du sørge for at tage til Maggie May's og ikke springe over de syltede rødbeder eller rødkål ved siden af!

Beatles-historien - du ville være en idiot at forpasse en mulighed for at finde ud af mere om Fab Four i deres oprindelsesby. Her finder du en genskabelse af den originale Cavern Club, hvor Beatles gjorde deres navn.

Everton og Liverpool FC - Liverpool har ikke ét, men to Premier League-hold i byen, så hvorfor ikke indtage dramaet og atmosfæren i en fodboldkamp. Den lokale derbykamp kan fremprovokere nogle milde forstyrrelser, så hold øje med dig, men accepter det også som en del af det sjove (til en vis grad).

Peaky Blinders-tur - selvom det prisvindende show foregår i Birmingham, er det faktisk optaget i Liverpool. Her kan du se nogle af de ikoniske seværdigheder fra serien.

Matthew Street - her finder du en fantastisk samling af barer (ikke homoseksuelle barer, men indbydende) for at få en ægte følelse af Liverpools summende natteliv. Du vil også finde en statue til minde om Liverpools mest berømte datter - den uforlignelige Cilla Black.

 

Hvornår skal Besøg

Liverpool har et tempereret klima med relativt behagelige somre og milde vintre. Vejret her er meget uforudsigeligt, så tjek vejrudsigter og pak i overensstemmelse hermed. Det sene forår og sommeren har det bedste vejr, men det er, når antallet af turister er størst, men byen bliver ikke ligefrem sværmet.

Der afholdes en bred vifte af festivaler og begivenheder i Liverpool i løbet af året. Liverpool International Music Festival har et fantastisk program af musikalske handlinger til meget rimelige priser. Junis Mersey River Festival ser historiske høje skibe sejle ned over byen blandt andre attraktioner. Liverpool Biennalen har et internationalt ry.

 

Visa

I de senere år har Storbritannien strammet sine indvandringsprocedurer og indført brugen af ​​biometri. Fuldstændige detaljer kan være findes her.

De fleste besøgende fra Europa og lande som USA, Hong Kong SAR, Singapore og Taiwan har ikke brug for visumkontrol her for at se om dette gælder for dig.

De fleste andre besøgende fra Asien, Sydafrika og Sydamerika har brug for et visum, inden de rejser til Storbritannien. Du skal normalt deltage i et interview på din lokale britiske ambassade.

Indrejse er normalt tilladt i en periode på 6 måneder, og du er fri til at rejse hvor som helst i England, Wales, Skotland og Nordirland. Et britisk visum er ikke gyldigt for rejser til andre europæiske lande.

 

Penge

Den officielle valuta i Det Forenede Kongerige er pund sterling (£, GBP), almindeligvis kendt som pund. Det kan være dyrt at veksle kontanter til britiske pund i Storbritannien. De fleste asiatiske rejsende får en bedre pris ved at veksle valuta, inden de rejser til Storbritannien.

Visa & MasterCard og betalingskort accepteres næsten overalt. American Express og Diners-kort accepteres bredt. Det Forenede Kongerige bruger et 'Chip and PIN' -system til alle betalinger. Hvis dit kort har en mikrochip, kan du forvente at blive bedt om at indtaste dit pinkode i stedet for at underskrive. Hvis du ikke har en PIN-kode, kan du forvente at blive bedt om at vise officielt foto-ID.

Kontaktløse betalings- og kreditkortbetalinger bliver mere og mere populære ved mindre indkøb i caféer, parkeringspladser, købmandsforretninger og på offentlig transport.

Banker åbner normalt mellem kl. 09:30 og 16:00, selvom mange i større byer eller større shoppingområder forbliver åbne meget senere.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.

Bog A Travel Gay Godkendt hotel