gay-leipzig-guide-2017

Gay Leipzig · Byguide

Planlægger du at besøge Leipzig? Så kan vores homoseksuelle Leipzig byguide hjælpe dig med at komme fra A til Å.

gay-leipzig-guide-2017

Leipzig

Udråbt til den mest levende by i Tyskland og med et væld af historiske skatte og et prisvindende moderne transportsystem, kan du se, hvorfor Leipzig er en yndet destination for rejsende.

Leipzig har været en vigtig handelsby siden Det Hellige Romerske Rige og var et vigtigt center for læring og kultur i Østtyskland. Det er nu et travlt bycentrum, der kan prale af en befolkning på 1/2 million mennesker, med en zoo i verdensklasse, smukke åbne områder og et berømt operahus, for blot at nævne nogle få stjerneattraktioner.

 

Homoseksuel Leipzig

Som byen, der startede den fredelige revolution i 1989, der førte til kommunismens fald i Østtyskland, har Leipzig en lang historie med at være en tolerant, homovenlig by. Det er hjemsted for Europas største homoseksuel sauna Stargayteog Cocks Bar, Sachsens største krydstogtklub for homoseksuelle.

Scenen her er ret ung på grund af det store universitet her og er spredt ud over byens centrum. Uanset hvad din seksuelle orientering er, er der masser af sjov Homoseksuelle barer og danseklubber for dig at nyde.

Den årlige CSD-festligheder i Leipzig (stolthed) er et af de bedste øjeblikke til at opleve den homoseksuelle scene her. De finder sted hvert år i juli og kulminerer med en massiv fest, PrideBall. Ikke at gå glip af!

 

At komme til Leipzig

Med fly

Leipzig / Halle lufthavn er godt forbundet med større tyske byer såvel som andre europæiske byer, herunder London, Barcelona og Istanbul. For internationale feriegæster er transport let fra München eller Frankfurt.

Deutsche Bahns 'FlughafenExpress' (Airport Express) forbinder lufthavnen med hovedbanegården på kun 14 minutter for 6 €. S-bahn tager lidt længere tid og koster €4.50 at komme ind til byens centrum.

Taxaer tager ca. 40 minutter og koster omkring € 30.

Med tog

Leipzigs hovedbanegård er et centralt transportnav i Tyskland, der forbinder rejsende til alle de store tyske byer, herunder Hamborg, Frankfurt, Berlin og München. ICE -tog kører normalt hver time. Meget praktisk, meget hurtig, meget billig!

 

At komme rundt i Leipzig

Leipzig offentlig transport har et verdensberømt ry som ultramoderne og let at bruge. Der er sporvogne, busser og tog til din rådighed.

Vi vil anbefale at købe Leipzig-kortet. Gyldig i en eller tre dage og giver brugerne ret til ubegrænsede rejser med offentlig transport samt op til 50% rabat på attraktioner, museer, cykler og bådture. Priserne starter ved € 11.50 pr. Dag.

Gåture er også en god mulighed, perfekt for dem, der ønsker at se al den kultur og historie, der tilbydes i Leipzig. De tilbydes på mange sprog. Gå til turistinformationskontoret på Katharinenstraße 8 for mere information og for at arrangere en reservation.

Hvor skal man bo i Leipzig

Der er masser af overkommelige hotelmuligheder i byens centrum og nær hovedbanegården, det bedste sted at bo, hvis du håber på at nyde det homoseksuelle natteliv og se turistattraktioner.

Der er masser af budgetmuligheder, luksusmuligheder og hyggelige lejligheds-hotelvalg. Nyd massive hotelrabatter i Leipzig på  Homoseksuel Leipzig Hoteller-side.

 

Ting at se og gøre

St. Thomas-kirken - denne smukke kirke var hjemsted for den legendariske tyske komponist Johann Sebastian Bach, hvis rester er placeret her.

Johann arbejdede som kapellmeister i denne lutherske kirke fra det 12. århundrede, som kan prale af fire klokker og en række farverige vinduesglas i vinduer. Ud af alle kirker og religiøse tilbedelsessteder i Leipzig er dette vores favorit.

Monument over nationernes kamp - dette spektakulære mindesmærke markerer slaget ved Leipzig i 1813, hvor koalitionen af ​​hære inklusive Rusland, Preussen og Sverige besejrede Napoleons franske hær.

Mindesmærket er 91 meter højt med en udsigtsplatform på toppen og er en af ​​de ikoniske strukturer i Leipzigs skyline. Vær forsigtig, du skal op ad 500 trin for at komme til toppen!

Leipzig Zoo - oplev dyreriget på tæt hold i en af ​​Europas bedste zoologiske haver, som omfatter verdens største center for aber og en fantastisk savanneoplevelse, der tager gæsterne tæt på den afrikanske jungle. Elefanter, tigre og bjørne er blot nogle af seværdighederne at se her.

GRASSI Museum for musikinstrumenter - Leipzig har en stolt musikalsk historie, for byen har været arbejdsplads for berømte komponister, herunder Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy og Robert og Clara Schumann. Wagner er også født og uddannet her. Få mere at vide om byens musikhistorie og se udsøgte instrumenter udstillet her.

Byhistorisk museum i Leipzig - Leipzigs bedste historiesamling kan findes her. Her ligger også Museum of the Battle of the Nations, Leipzig Coffee Museum og Sports Museum.

Museum of Contemporary Art - Leipzig er ikke bare en by, der er stolt af sin rige historie, den er også ret tilfreds med sin moderne kunst og arkitektur. Dette galleri byder på kunst skabt efter 1945 og er nu en førende kunstinstitution i Tyskland. En fantastisk have og cafe på stedet er også et besøg værd.

Oper leipzig - Operahuset i Leipzig er et af de mest roste i Tyskland, med flere forestillinger i løbet af året. Bygningens facade og interiør er simpelthen smuk, så sørg for at tage dit kamera med.

Mädler Passage - shoppers paradis i en smuk arkade, fyldt med luksusbutikker og søde butikker. Tjek byens almindelige mad- og loppemarkeder, hvis du foretrækker et kup!

 

Hvornår skal Besøg

Leipzig er en musikby, og i sommermånederne tiltrækker en række koncerter og shows gæster fra hele landet. Backfest-festivalen i midten af ​​juni, mandagskoncertserien fra juli til august ved Bach-monumentet og Klassik airleben i slutningen af ​​juni er alle populære tider for at besøge byen.

Leipzig julemarked går tilbage til 1458 og starter i slutningen af ​​november og løber i en måned. Det kan prale af et imponerende udvalg af boder, spisesteder og attraktioner.

Foråret er endnu et populært tidspunkt at besøge, når de naturlige farver kommer ind i sæsonen. Der er masser af udendørs ture og mini-festivaler omkring denne tid, fantastisk til naturelskere og motionsfanatikere.

Efteråret er normalt det billigste tidspunkt at besøge. I oktober finder reenactment-begivenheder sted for at markere årsdagen for slaget ved Leipzig og er bestemt værd at se. Dette hænger fint sammen med Leipzig Autumn Festival, som løber på tværs af de fleste af byens museer, gallerier og koncertsteder.

 

Visa

Tyskland er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

 

Penge

Tyskland er medlem af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om foto-id, hvis du betaler med et kredit- eller betalingskort i en butik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.