Gay Krakow City Guide

Gay Krakow City Guide

Første gang i Krakow? Så er vores homoseksuelle Krakow-byguide noget for dig

 

 

Krakow Den gamle by om natten

 

 

Kraków

Polens anden by og hjemsted for over 750,000 mennesker. Krakow blander middelalderpragt, glamour fra det 20. århundrede og efterkrigstidens sovjetiske arkitektur for at skabe et skue, som du ikke vil glemme i en fart.

Den middelalderlige bymidte huser et af de største bytorve af sin art i Europa. Bortset fra dette, er folk tiltrukket af Krakow for dets elegante cafekultur, betagende udsigt og beskedne homoseksuelle scene.

 

Homoseksuelle rettigheder i Polen

For homoseksuelle rettigheder i Polen, se vores Gay Warszawa Byguide .

 

Homoseksuel scene

Som du kan forvente fra byer i Østeuropa, er den homoseksuelle scene ikke så i dit ansigt og bankende som byer i nabolandet Tyskland. Når det er sagt, har Krakow en lav nøgle, men voksende homoseksuel scene.

Koncentreret hovedsageligt i det trendy Kazimier-distrikt (gamle jødiske kvarter) finder du et udvalg af Homoseksuelle barer og danseklubber og Gay Cruise klubber inden for gåafstand af hinanden.

Krakow har ikke en Pride-festival som sådan, men har en mindre årlig queer-fest. Sammenlignet med Warszawa er konservative holdninger lidt mere udbredte her, og tidligere forsøg på at være vært for stolthedsceremonier er blevet mødt med protester.

 

Kommer til Krakow

Med fly

Saint John Paul II International Airport Kraków-Balice (KRK) er Polens næststørste lufthavn. Det er godt tjent med de store europæiske flyselskaber såvel som lavprisselskaber med det polske nationale luftfartsselskab LOT, der tilbyder transatlantiske flyvninger.

Der er en moderne togtjeneste fra passagerterminalen til Krakow centralstation med wi-fi, aircondition og opladningsterminaler. Singler koster 9 PLN, og rejsetiden er omkring 17 minutter. Tog kører fra omkring kl. 5 til lige efter midnat.

Buslinjer 208, 252 og natbus 902 kører fra lufthavnen til byens centrum. Billetter koster 4 PLN for en enkelt med tjenester, der kører mindst hvert 20. minut (mindre hyppigt afhængigt af tidspunktet på dagen.

Krakow Airport Taxi er det eneste officielle taxiselskab, der opererer i lufthavnen. Du kan forudbestille på forhånd, og rejser koster omkring 89 PLN.

Med tog

Som med meget af det europæiske fastland er der gode forbindelser til andre europæiske byer via jernbane. Kraków Główny jernbanestation har tjenester til Wien, Prag, Bratislava og Budapest leveret af den polske nationale jernbaneselskab PKP.

 

Kom rundt i Krakow

Til fods

Krak0w er relativt kompakt med størstedelen af ​​de vigtigste steder beliggende i umiddelbar nærhed af hinanden. Det er også den perfekte måde at nyde den smukke arkitektur og de snoede middelalderlige baggader på, da det historiske centrum i det væsentlige er blevet gået.

Bus og sporvogn

Hvis du har brug for at hvile dine ben, har Krakow et effektivt og godt forbundet integreret offentlig transportsystem. Busser og sporvogne kører regelmæssigt fra kl. 5 til kl. 11, og natbussforbindelser kører sjældnere.

Priserne starter fra 2.80 zł for en 20 minutters rejse (ca. 8 stop afhængigt af trafik). Dagsbilletter starter fra 15zł, og du kan købe pas i flere dage. Billetter kan kostes enten ved stop eller på køretøjet, men husk at validere din billet.

 

Hvor skal man bo i Krakow

Krakow har et fremragende valg af hoteller, der passer til alle budgetter. Tjek vores liste over top Krakow -hoteller for homoseksuelle rejsende.

 

Ting at se og gøre

Main Market Square - hjertet af Krakows gamle bydel. Dette er omdrejningspunktet for Krakows natteliv og cafékultur med et væld af barer og restauranter placeret her, hvor folk kan se og beundre den smukke middelalderlige arkitektur.

Wawel Royal Castle - Imponerende struktur bygget på en bakke bygget i en række forskellige arkitektoniske stilarter. Legenden siger, at en drage engang boede i bakken, før den blev dræbt af prins Krakus.

Jødisk distrikt (Kasimierz) - hipt og trendy distrikt, der byder på størstedelen af ​​Krakows homoseksuelle spillesteder. Forvent et alternativ publikum og et markant udvalg af gallerier og vintagebutikker.

Schindlers fabrik - det er umuligt at besøge Krakow og ikke blive konfronteret med dets turbulente historie fra det 20. århundrede. Her kan du få mere at vide om de jøder, der blev reddet fra dødslejrene af industrimanden Oskar Schindler, som udødeliggjort i filmen Schindlers liste.

St. Peter og St. Paul kirke - Polsk barokkirke berømt for sine statuer af jesuiter-helgener på sin facade.

St Mary's Basilica - gotisk murstenskirke berømt for sin træaltertavle. På timen spiller en trompetist Hejnał Mariacki, en femtoners hymne, der er ikonisk for byen Krakow.

Auschwitz - berygtet nazistisk dødslejr. Der er mange ture annonceret, men du kan arrangere din egen tur, hvis du ønsker det. En bus eller tog fra Krakow til den nærliggende by Oświęcim. Du skal betale for en guide tidligere på dagen, men hvis du går senere, kan du udforske i dit eget tempo.

 

Wieliczka Salt Mines - en kort togrejse uden for Krakow, disse tidligere saltminer er en imponerende arkitektonisk bedrift. Mens turistruten kun viser dig 2% af minens sande udstrækning, vil du støde på en underjordisk sø og en katedral bygget af salt.

 

 

 

 

 

Hvornår skal Besøg

 

Vejrmæssigt er Krakow bedst i juli og august, men det er når turisterne kommer til byen. Vi vil anbefale et besøg i maj eller juni, da vejret er friskt, og planterne stadig er i fuldt flor.

Vintrene er bidende kolde, som i store dele af Centraleuropa; sneen tilføjer dog en vis magi til Krakows smukke arkitektur.

 

Visa

Polen er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du tjekke, om du har brug for et Schengen-visum.

 

Penge

Polen er ikke en del af euroområdet. Den polske valuta er złoty.

hæveautomater (ATM-maskine) findes let rundt omkring i Krakow. Visa, MasterCard, Visa Electron og Maestro accepteres bredt; AmEx og Diners Club mindre.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.