#ao-kiew

Gay Koh Samet Island Guide

Planlægger du en tur til Koh Samet? Så vores homoseksuelle Koh Samet-guide er noget for dig.

 

 

#ao-kiew

 

Ao Kiew, Koh Samet

 

 

Koh Samet เกาะ เสม็ด

Den rolige tropiske ø Koh Samet (ofte stavet "Ko Samed") har smukke bløde sandstrande og er omgivet af klart varmt vand.

Koh Samet er blevet populær blandt homoseksuelle rejsende, der leder efter noget lidt anderledes end de mere udviklede feriesteder Phuket og Pattaya. Intet undtagen den ulige radiomast stiger over trægrænsen, og hovedveje er bare ujævn spor.

Øen ligger 3 timers kørsel fra Bangkok i bil (plus en 15-minutters speedbådoverfart), hvilket gør det lettere og billigere at nå end destinationer, der kræver intern flyvning.

 

Strande

De fleste strande på Samet ligger på østsiden af ​​øen. Strandene gemmer sig i små bugter ("Ao" på det thailandske sprog) og strækker sig omkring 200 meter.

Fra nord inkluderer populære strande Hat Sai Kaew, Ao Phai, Ao Tubtim, Ao Wongduen, Ao Wai, Ao Kiew Na Nok, Ao Pakarang og Ao Prao.

 

 

  • Hat Sai Kaew (Crystal Sand Beach) er den travleste strand på Koh Samet. Stranden er omkring 1 km lang og er fyldt med resorts, restauranter og butikker. Det er her du kan nyde alle former for aktiviteter såsom svømning, jetski og ridning på en 'bananbåd'. Om natten tager festscenen over, med mange steder at spise, drikke og feste. En af de mest populære turistattraktioner i Koh Samet er brandshowet. Bo på denne strand, hvis du kan lide at være tæt på al handlingen og ikke har noget imod mængden.
  • Ao Phai (udtales "pai") er en lille bugt med et par gode restauranter og nogle mellemklassehoteller af god kvalitet. Det er også hjemsted for den homoseksuelle populære Silver Sand bar/diskotek.
  • Ao Tubtim er støder op til Ao Phai og betragtes som 'homostranden' i Samet.
  • Ao Nuan er en lille, stille bugt med enkle bungalows.
  • Ao Wong Duean (eller "Ao Vong Duen") er den næststørste strand på øen. Sandet er meget fint og hvidt, og bugten er i form af en næsten komplet cirkel ("Wong Duean" betyder "månecirkel"). Der er nogle gode feriesteder og fiskerestauranter med flot udsigt.
  • Ao Wai er en rolig og naturskøn strand beliggende en kort gåtur fra Ao Wong Duean.
  • Ao Kiew Na Nok (eller blot "Ao Kiew") er en mere afsondret strand mod slutningen af ​​øen, væk fra støj og natteliv. Denne bugt er et ideelt sted at se solopgangen og er også hjemsted for luksus Paradee Resort.
  • Ao Pakarang ligger ved siden af ​​Ao Kiew. Det er et fantastisk sted at nyde skaldyrsrestauranter og opleve de lokale livsstil.
  • Ao Prao (eller "Ao Phrao") er den eneste strand på den vestlige side af Koh Samet. Området er ret langt fra alle restauranter og natteliv, men det er fredeligt og privat. Der er kun tre feriesteder på Ao Prao - Le Vimarn hytter, Lima Coco Resort og Ao Prao Resort.

 

 

 

strand-på-koh-samet

Homoseksuel scene

Du finder dog homoseksuelle solbadere på hver strand Ao Tubtim har tiltrukket et stort homoseksuelt publikum i de senere år og betragtes af mange som øens 'uofficielle homoseksuelle strand'.

I løbet af dagen har de fleste en tendens til at bo på deres resorts egen strand, da de normalt leverer liggestole, skygger og en 'på plads' mad og drikke service. Om natten går mange mod Silver Sand Hotel som har en udendørs danseklub/bar, der kan blive meget overfyldt fredag ​​og lørdag aften.

Lejlighedsvis homoseksuelle strandfester finder sted i lange weekender, når der er nationale helligdage.

 

At komme til Koh Samet

Bus

 

Den billigste måde er at tage bussen fra Bangkoks østlige busterminal (Ekkamai) til Ban Phe-molen, hvilket normalt tager tre en halv time.

 

Der er også minibusser, der afgår fra Victory Monument i Bangkok. De opkræver ca. 250 baht pr. Person og bringer dig direkte til molerne. Dette er et lidt pænere alternativ til de større turistbusser, men de laver også flere stop undervejs.

Med privat 'limousine'

Den nemmeste og sikreste måde er at booke en privat transport fra lufthavnen eller dit hotel til Ban Phe-molen. Prisen er normalt omkring 2,500-3,500 baht hver vej afhængigt af biltypen. Denne type transport kan også arrangeres af din concierge.

Med taxa

Nogle taxaer med taxameter i Bangkok accepterer måske at køre dig til Ban Phe-molen. De vil sandsynligvis bede om en fast takst, som burde være omkring 1,500 - 2,000 baht. Men taxaer anbefales ikke, da de normalt ikke har sikkerhedsseler.

Med bil

Medmindre du kan samkørsel med lokale venner, kan du leje en bil i Bangkok og køre til Ban Phe. Efterlad din bil på en udpeget parkeringsplads og afhent den på vej tilbage fra øen.

Dit hotel på Koh Samet vil være i stand til at rådgive dig om de forskellige speedbådsoverførsler fra molen til øen. Nogle resorts tilbyder gratis overførsler på planlagte tidspunkter, ellers koster en privat speedbåd omkring 2,000 baht.

Planlagt men langsommere færgeoverførsel tager cirka 25 minutter og koster omkring 100 baht pr. Person.

 

Sådan kommer du rundt i Koh Samet

Øen har kun en enkelt hovedvej. Det plejede ikke at være andet end et snavset spor, men i 2016 blev det dramatisk forbedret og er nu af en meget god standard.

Den eneste måde at komme rundt på er med en 'songthaew' (en pickup truck med to bænke bagpå og uden tag), som koster 200 baht for en privat tur, eller 20-60 baht pr. person for fuld last, afhængigt af hvilken strand du skal til.

I modsætning til for få årtier siden er Samet Island blevet ret udviklet. Selvom du tager dertil uforberedt, kan du stort set finde alt, hvad du har brug for - pengeautomater, dagligvarebutikker som f.eks. 7-Eleven, apoteker eller internetcaféer.

De fleste af disse er placeret i nærheden af ​​hovedmolen på Hat Sai Kaew Beach.

 

 

Hvor skal man bo på Koh Samet

Hvis du leder efter en luksus indkvartering, og hvis prisen ikke er et problem, så anbefaler vi Paradee Resort. Ellers skal du vælge et hotel, der mindst har en 3-stjernet vurdering. For et roligere og mere afsondret strand, vælg et hotel på Ao Prao.

Men hvis du foretrækker at være tæt på alt det, skal du bo på et af resorts på Ao Phai eller Ao Tubtim, som besøges af homoseksuelle besøgende.

For en liste over anbefalede hoteller på Koh Samet og foretage en reservation, besøg vores Gay Koh Samet Hotels-side.

 

Hvornår skal Besøg

Besøgende tager til Koh Samet hele året rundt, med topmåneder fra november til april. Den lave periode starter fra maj til september, som er regntiden; men selv da har øen meget mindre regn end andre øer i Thailand.

Turister bør dog være forsigtige med lejlighedsvise storme.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.