Gay Kiev byguide

Gay Kiev byguide

Første gang i Kiev? Så er vores gay Kiev byguide-side noget for dig

 

Ansvarsfraskrivelse: På grund af den igangværende situation i Ukraine er oplysningerne på disse sider sandsynligvis ikke opdaterede.

Kiev | Київ

Med en befolkning, der grænser op til 3 millioner, er Kiev hovedstaden og den største by i Ukraine og den 7. største i Europa.

Kiev tilbyder et væld af historie for besøgende at opdage. Det har eksisteret i en eller anden form siden mindst det 5. århundrede e.Kr. og er blevet invaderet af vikinger og mongoler. Ukraine blev annekteret i Sovjetunionen, hvor Kiev blev betragtet som en af ​​Sovjetunionens heltebyer.

I dag er Kiev et af de vigtigste industrielle, videnskabelige, økonomiske, uddannelsesmæssige og kulturelle centre i Østeuropa med en beskeden homoseksuel scene. Det ukrainske politiske klima er i øjeblikket ret følsomt, så det er ikke ualmindeligt at se store demonstrationer på gaden.

 

Homoseksuelle rettigheder i Ukraine

Når det kommer til LGBT-rettigheder i Europa, klarer Ukraine ofte ret dårligt på internationale placeringer. Selvom aktivitet af samme køn er lovlig med samme alder af tilladelse (16), tilbydes husholdninger af samme køn ikke nogen af ​​den samme beskyttelse, der gives til heteroseksuelle par.

Forfatningen definerer ægteskab som en frivillig ordning mellem en mand og en kvinde, og det ser ud til, at det vil forblive sådan et stykke tid. Regeringen godkendte dog tiltag for at udarbejde et udkast til lovforslag for registrerede partnerskaber af samme køn inden 2017.

Homoseksualitet er et tabubelagt emne, forstærket af kirkens indflydelse og fremherskende sovjetiske holdninger til "unormal" ikke-heteroseksuel adfærd. Der har været tilfælde, hvor homoseksuelle par er blevet bedt om at forlade restauranter, og homofobisk vold er ikke uhørt.

 

Homoseksuel scene

Kiev fungerer som Ukraines homocenter, selvom det i sammenligning med andre europæiske hovedstæder kan virke mangelfuldt. Der er et beskedent udvalg af Gay barer og klubber , Homoseksuelle saunaer for homoseksuelle besøgende at nyde, hvilket tiltrækker provinsielle homoseksuelle ukrainere.

Mens Kiev kan virke som en kosmopolitisk i sammenligning med andre byer i Ukraine, vil vi anbefale at holde offentlige hengivenheder til et minimum.

Det har taget et stykke tid for Kiev at være vært for sin første regulære gay Pride-parade (kendt som Equality March). Den første blev afholdt i 2003 og på grund af aflysninger fra byens myndigheder; og af sikkerhedsmæssige årsager blev den anden afholdt i 2015. 1,500 mennesker deltog i 2016's ligestillingsmarch.

 

 

Maidan Nezalezhnosti (uafhængighedspladsen)

 

 

At komme til Kiev

Kiev har to internationale lufthavne: Boryspil International Airport (KBP) og Igor Sikorsky Kyiv International Airport eller Zhuliany (IEV). Boryspil er Ukraines hovedlufthavn med europæiske og interkontinentale forbindelser. Zhuliany betjenes for det meste af budgetselskaber.

Skybus tager passagerer fra terminal B, D og F i Boryspil ind i byens centrum. Turen tager 45-55 minutter med tjenester hvert 15. minut om dagen (30-45 om natten). Billetter koster 80 UAH til hovedbanegården og kan købes om bord eller i terminalen.

Der er bus-, minibus- og trolleybusruter, der betjener Zhuliany med busser / trolleybusser, der koster 3 UAH til centrum og minibusser, der koster 3-6 UAH, fordi det er tættere på centrum. Fra indenrigsterminalen er det 500 m gåtur til Volnysky togstation, der forbinder til centrum.

Taxier kan fanges fra begge lufthavne. Fra Boryspil vil det normalt koste omkring 250 UAH at komme ind i byens centrum og fra Zhuliany 40-70 UAH. Lokale bruger taxa-apps for at få det bedste tilbud, og det er bedst at undgå touts i lufthavnen, da disse helt sikkert vil prøve at rive dig af.

Med tog

Kyiv-Passazhyrsky tilbyder en række regelmæssige tjenester til og fra Central- og Østeuropa, herunder Berlin, Venedig, Wien, Moskva og Prag. Der er også mindre regelmæssige forbindelser længere væk i Kasakhstan og Aserbajdsjan.

 

Kom rundt i Kiev

Til fods

Den bedste måde at besøge Kievs steder er til fods, men du ønsker måske at tage offentlig transport mellem steder. Det er også værd at huske på, at næsten alle gadeskilte er på kyrillisk, og engelsk er ikke udbredt, hvis du farer vild.

Med metro

Kiev-metroen er et hurtigt, rent og effektivt middel til at komme rundt. En enkelt koster 4 UAH til enhver destination, men dagbilletter eksisterer ikke som sådan. Det tilrådes at købe så mange poletter, som du har brug for, eller et kontaktløst rejsekort.

I spidsbelastningsperioder kører metroen hvert 30. sekund, men dette falder til hvert 15. minut, når det er mere stille. Tjenesten kører fra 5.30 til midnat.

Med bus, trolleybus eller sporvogn

Disse muligheder er mindre populære end metroen, men er også effektive måder at komme rundt i byen. Singler koster fra 3 UAH, som kan købes om bord eller fra en kiosk og skal valideres og opbevares under hele rejsen.

Sporvogne kører kl. 6 til kl. 10, busser kl. 7 til kl. 8, og trolleybusser kl. 6 til kl. 10. Fuldstændige oplysninger om køretider og billetpriser er tilgængelige ved stop.

Med taxa

Standardreglerne gælder, som med enhver større by, når det kommer til at tage en taxa i Kiev. Det er bedre at bestille en bil via en taxa-app, da det er almindeligt, at turister bliver snydt. En rejse i centrum bør ikke koste mere end 60 UAH

 

Hvor skal man bo i Kiev

Kiev har et godt udvalg af hoteller, der er centralt beliggende og gode til at nyde alt, hvad byen har at tilbyde. Tjek vores liste over anbefalede hoteller i Kiev.

 

Ting at se og gøre

Tjernobyl Museum - fascinerende museum, der dækker eftervirkningerne af Europas værste atomkatastrofe. Skiltene er på ukrainsk, men en engelsk lydguide er tilgængelig.

St Sophia's Cathedral - den ældste kirke i Kiev med et stort udvalg af mosaikker. Denne kirke blev et museum i 1934 og koster 60 UAH for at komme ind.

Moderlandsstatue og krigsmindesmærker - her finder du nogle fremragende eksempler på pompøs sovjetisk mindesmærkearkitektur og konserverede genstande af militært isenkram.

Maidan Nezalezhnosti (uafhængighedspladsen) - vigtig plads og nøglested for folk at se på. Anerkendt internationalt som stedet, hvor tilhængere af Viktor Jusjtjenko slog lejr i flere uger i 2004.

Mariyinsky Palace og Park - Utroligt populært sted for Kievans at slentre og slappe af. Denne maleriske neo-klassiske bygning fungerer som den ukrainske præsidents officielle bolig.

Den gyldne port i Kiev - rekonstruktion af det 11. århundredes indtræden i Kiev. Dette er en fantastisk mulighed for at finde ud af mere om middelalderens Kiev.

 

Hvornår skal Besøg

Kiev oplever et fugtigt kontinentalt klima, hvilket betyder, at du kan forvente fugtige og varme somre og kølige vintre i lige mål. Regn fordeles hele året, men er mest almindelig mellem april og juli.

Sommermånederne tiltrækker det største antal turister, men det varierede program af vinterbegivenheder tiltrækker turister, der ikke er bange for det iskolde vejr.

Kiev er vært for en bred vifte af festivaler hele året, herunder en international filmfestival, modeuge, verdensmusikfestival, en brandfestival og en opera-galla. Ligestillingsmarschen (stolthed) afholdes i juni.

 

Visa

Kiev er ikke en del af Den Europæiske Union, men regeringen hygger sig (noget kontroversielt) med EU og har indført visumfri rejse for dem i EU op til 90 dage.

For dem uden for EU skal du muligvis fremlægge dokumentation ved ankomsten for at demonstrere formålet med dit besøg. Fuld information kan findes link..

 

Penge

Ukraines valuta er Hryvnia (UAH). Du finder bytteboder i byens centrum, men valutakurserne varierer. Du bliver nødt til at beholde dine kvitteringer, hvis du ønsker at ændre ukrainske penge efter at have forladt landet.

Du kan finde pengeautomater i hele byen (lokalt omtalt som 'bankomats'), og de fleste større kreditkort accepteres. Det kan dog være umagen værd at give din bank besked, inden du rejser, at du har til hensigt at besøge Ukraine.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.