Ho Chi Minh City · Byguide

Ho Chi Minh City · Byguide

Planlægger du en rejse til Ho Chi Minh City? Vores homoseksuelle Ho Chi Minh City-guide er siden for dig.

Ho Chi Minh City har været en underdog på feriedestinationer i Sydøstasien i mange år, men flere og flere rejsende opdager denne spændende by som et hotspot for street food, rig kultur og pulserende natteliv. Byen tilbyder en unik blanding af moderne og traditionelle oplevelser takket være dens fascinerende historie og vestlige påvirkninger i forskellige facetter af asiatisk kultur. 

Tidligere, og indtil i dag mere almindeligt kendt som Saigon, er Ho Chi Minh City den største by i Vietnam. Byen fik sit tidligere navn fra Saigon-floden, der løber gennem byen og munder ud i Soai Rap, til sidst ender i Stillehavet. I dag refererer Saigon til byens centrum i District 1, det vigtigste turistområde, mens Ho Chi Minh City refererer til hele den moderne by og alle dens landdistrikter. 

Vietnams største by har en lille, men levende LGBT+-scene, der tiltrækker både homoseksuelle rejsende, lokale og expats. De fleste nattelivssteder er placeret i centrum af byen, Saigon, hvilket gør dem let tilgængelige med taxa, cykel eller til fods. 

 

Homoseksuelle rettigheder i Ho Chi Minh City

Hverken at være homoseksuel eller ægteskab af samme køn er eller har nogensinde været imod loven i Vietnam. Aktivitet af samme køn blev officielt gjort lovligt i 2000, og retten til at skifte køn blev legaliseret i 2015. Homoseksuelle ægteskaber er dog fortsat juridisk uanerkendt. 

Den generelle holdning til LGBT-miljøet i Vietnam er afslappet og imødekommende, ligesom i Thailand. LGBT-kulturen bliver i stigende grad en del af mainstream, hvilket afspejler sig i den blomstrende og voksende homoseksuelle scene i Ho Chi Minh City.

En ting, man bestemt skal være opmærksom på, er PDA - dette anses ikke for passende i nogen offentlige rum og kan forårsage stød for lokalbefolkningen. Vietnam er stadig en socialt konservativ nation, og mange queer-mennesker fortsætter med at skjule deres seksualitet for deres familier.

Gay barer og klubber i Ho Chi Minh City

Den homoseksuelle bar- og klubscene i Ho Chi Minh-byen er lille, men den eksisterer. I takt med at LGBT-kulturen bliver mere mainstream, dukker små homoseksuelle barer op over hele landet og Ho Chi Minh City. Og selvom der kun er en håndfuld udpegede homobarer, er de fleste barer i byen indbydende, homovenlige og har en blandet skare de fleste nætter. Gay-populære spillesteder kan findes på den livlige De Tham Street, i hjertet af 'backpacker-kvarteret' (distrikt 1).

Thi Bar er blandt de mest populære homoseksuelle spillesteder i Ho Chi Minh City. Denne lille bar, der ejes og ledes af et fransk-vietnamesisk homoseksuelt par, bliver meget travlt i weekenden. Levende musik hver aften og gode happy hour-tilbud gør dette sted et besøg værd, når du er i Saigon.

Et andet spændende sted at besøge er Elixir Lounge. Publikum her er hovedsageligt straight, men meget imødekommende og homovenlige. Fancy cocktails, DJ-aftener hver weekend og særlige begivenheder gør denne bar til et hotspot i District 1.

På grund af den nuværende situation er nogle af de mest populære homoseksuelle barer i øjeblikket lukket. Bedugget enhjørning er vært for regelmæssige dragshows og dragrace-visningsfester, Puben forvandler fra hyggelig bar bay dag til et travlt dansegulv om natten, og Republic Lounge er normalt højdepunktet på en aften i byen med et ungt og attraktivt publikum og energiske DJs.

 

Hotel til homoseksuelle i Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City har et væld af luksuriøse og elegante hoteller at tilbyde, såvel som nogle mere overkommelige hoteller i backpackerkvarteret. De fleste hoteller er beliggende i District 1, tæt på turistattraktioner, madmarkeder og homoseksuelle natteliv.

Et af de mest populære valg på TravelGay, Myst Dong Khoi er beliggende i hjertet af Saigon, nær floden, der gav byen sit tidligere navn. Dette fornemme femstjernede hotel har afslappende spa-faciliteter og en pool samt en restaurant i verdensklasse med en spektakulær udsigt over byen.

Hotel Nikko Saigon er lidt længere væk fra det travle og hektiske område, men stadig i District 1. Slap af og slap af i deres fantastiske udendørs have eller i et af deres rummelige og luksuriøse værelser. Dette femstjernede hotels buffetmiddag med fisk og skaldyr er en af ​​de mest omtalte i byen, der vil glæde enhver krævende gourmet.

Andre femstjernede muligheder i District 1 inkluderer Grand Hotel Saigon og Pullman Saigon Center. Et godt valg for rejsende på et budget er Grand Silverland Hotel & Spa og Hotel Continental Saigon, alle beliggende i District 1 og en kort taxatur væk fra turist-hotspots og homoseksuelle natteliv.

 

Gay saunaer og spas i Ho Chi Minh City

Der er et overraskende antal saunaer og spabade kun for mænd i Ho Chi Minh City, især i det centrale distrikt Saigon. Vietnamesiske fyre er normalt ret generte, så vær forberedt på at tage det første skridt, hvis du leder efter en diskret cruising-action. Disse saunaer er også bare en god måde at slappe af og få nye venner på, mens du er i byen.

fordelt på to etager, THE 69 Sauna Zone byder på en række saunaer og 'afslapningsrum' samt en jacuzzi og en bar. Der er også et privat 'Tiger Cage' for dem, der føler sig mere eventyrlystne. Desværre forbliver de fleste saunaer og spas lukkede i øjeblikket. Ngoc Diep Spa ligger i distrikt 3, så kun en kort taxatur væk fra byens centrum. Rainbow Spa og NaDam Spa er blandt de mest kendte gay saunaer i Ho Chi Minh City og er et besøg værd, når de åbner dørene igen.

Sådan kommer du til Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City betjenes af Tan Son Nhat International Airport, og rejsende kan nå byens centrum via lufthavnsbus, offentlig bus eller taxa.

De gule busser kører jævnligt mellem lufthavnen og byens centrum, især #109 og #49. Blå offentlig bus #152 betjener også lufthavnen. Prisen er billig og koster mellem 20,000 VND - 40,000 VND ($1 - $1.80).

Taxaer er dyrere, men stadig billige sammenlignet med Europa eller Nordamerika. Rejsende kan tage en taxa lige uden for lufthavnen og komme til deres hoteller i byens centrum inden for 30 minutter for omkring 150,000 - 300,000 VND ($7 - $14) - vejafgift inkluderet.

Private overførsler til hoteller og overnatningssteder kan bestilles direkte i lufthavnen.

Tog er også en almindelig måde at komme til Ho Chi Minh City på. Fra Saigon Station i District 3 kan rejsende nå andre destinationer i Vietnam, såsom Hanoi eller Hoi An.

Der er et par færgehavne langs Saigon-floden, der tager rejsende til mindre byer og landsbyer i nord og syd. Denne service koster omkring 130,000 VND ($14) hver vej.

 

At komme rundt i Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City har endnu ikke et metrosystem, men det bliver planlagt og bygget, mens du læser dette. 'Ho Chi Minh City bybaneprojektet' planlægger at bringe et hurtigt transitnetværk til byen i 2024. Byggeriet af den første linje er begyndt i 2012 og er planlagt til at være færdig i 2023. I mellemtiden er der masser af andre måder at komme rundt i byen på:

Bus

Ho Chi Minh City har et omfattende netværk af busruter, der er farvekodede. Gule busser fungerer som lufthavnstransport til og fra Tan Son Nhat International Airport (SGN). Du vil for det meste se grønne busser køre rundt i byen, de stopper ved de fleste turistattraktioner og interessepunkter på tværs af distrikterne i Ho Chi Minh City. Du kan også tage en af ​​de mere sjældne blå busser for at komme rundt.

Busprisen afhænger af den tilbagelagte distance og er normalt omkring 3,000 - 10,000 VND (mindre end 00.50 USD).

Taxa

En nem og overkommelig måde at komme rundt i byen på. Bil- og motorcykeltaxier (Xe Om) kan findes på hvert hjørne - der er omkring 30,000 aktive i Ho Chi Minh City. Forlystelser kan også bookes gennem apps som f.eks Her er mulighed for et rigtig godt køb , GoJek.

Cyclo

Forveksle ikke cykler med cykler - det er ikke dig, der kører på dem. Når du udforsker byen i et mere afslappet tempo, er cykler et populært valg blandt turister. Læn dig tilbage og lad rytteren vise dig byen fra et andet perspektiv.

Til fods

Ho Chi Minh City er stor, men mange attraktioner og seværdigheder ligger inden for District 1 og er let at gå til. Trafikken i byen er kaotisk, så forsigtighed og opmærksomhed tilrådes, når du vandrer i de travle gader.

 

Oplevelser i Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City tilbyder en bred vifte af aktiviteter i og omkring byen. Lær om byens rige og fascinerende historie i et af museerne, udforsk floddeltaet eller tunnelen, eller tag på en kulinarisk rundtur i det vietnamesiske køkken. Der er også nogle smukke templer at besøge og lære om landets kultur og traditioner. Nogle af de bedste ting at gøre inkluderer:

  • Gå en tur gennem Cu Chi-tunnelerne for at få et smugkig på det underjordiske liv for vietnamesiske soldater i 1950'erne
  • Sammenlign Notre Dame-katedralen i centrum af HCMC med dens franske fætter i Paris
  • Besøg Saigon Post Office for at se en fascinerende blanding af neo-klassisk europæisk arkitektur og asiatiske dekorationer
  • Lær om Vietnamkrigen i War Remnants Museum
  • Forkæl dig selv med noget af verdens bedste streetfood på Bến Thành-markedet
  • Beundre den smukke Giac Lam Pagoda, et af de ældste templer i byen
  • Udforsk den store labyrint af floder, sumpe og øer i Mekong River Delta med båd, hjemsted for flydende markeder og landsbyer omgivet af rismarker

Ofte Stillede Spørgsmål

Visa

Afhængigt af din nationalitet er du muligvis ikke forpligtet til at få et visum. Borgere fra visse lande (Storbritannien, USA og nogle europæiske og asiatiske lande) er undtaget fra dette, hvis de opholder sig i 15 dage eller mindre. Hvis du planlægger at blive i mere end 15 dage, eller dit land ikke er fritaget, koster en rejsetilladelse ca. 50,- og er gyldig i 30 dage. Du kan ansøge online eller få visum ved ankomst. Sørg for, at dit pas er gyldigt i mindst 6 måneder mere, før du rejser. 

Hvornår skal du besøge

Vietnams klima er generelt meget varmt og tropisk med daglige gennemsnit på 24 - 32 °C (76 - 90 °F), hvilket gør det til en fantastisk destination at besøge når som helst på året. Det mest behagelige tidspunkt at besøge Ho Chi Minh City er fra november til april, hvor temperaturen er moderat og nedbøren er let. Hvis du planlægger at besøge Ho Chi Minh City i sommermånederne, skal du være forberedt på flere regnfulde dage på grund af monsunsæsonen i den sydlige del af landet.

De årlige Pride-fejringer i Ho Chi Minh City finder normalt sted i september, mod slutningen af ​​regntiden, men med behagelige temperaturer.

Vietnams vigtigste årlige festival Tet finder sted i slutningen af ​​januar til midten af ​​februar og fejrer det nye års ankomst. Gaderne er dekoreret farverigt, duften af ​​røgelse er i luften, og herligt fyrværkeri fylder himlen.

Penge

Valutaen i Vietnam er den vietnamesiske Dong eller VND. En US Dollar konverteres til omkring 22,700 VDN, hvilket er det gebyr, de fleste pengeautomater i byen vil opkræve. Selvom kontanter stadig hersker, vil de fleste spillesteder acceptere debet- eller kreditkort. Afhængigt af din bank kan konverteringsgebyrer være så høje som 4 %, så det er bedst at tjekke med din bank, inden du rejser. Drikkepenge er ikke obligatorisk, men meget værdsat.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.