Hanoi om natten

Gay Hanoi · Byguide

Planlægger du en tur til Hanoi? Så er vores homoseksuelle Hanoi byguide noget for dig.

Hanoi om natten

Hanoi | Hà Nội

Hovedstaden og den største by i Vietnam, Hanoi, anslås til 7.7 millioner mennesker (2015). Byen ligger på den højre bred af den røde flod, cirka 1,760 km nord for Ho Chi Minh-byen.

Ved at kombinere påvirkninger fra øst og vest er Hanoi kendt for århundreder gammel kolonial arkitektur og en rig kultur. Dets historiske centrum er omdrejningspunktet for det offentlige liv og turistattraktioner. I de senere år har Hanoi gennemgået en konstruktionsboom, hvilket gør det til en af ​​de hurtigst voksende byer i Sydøstasien.

tran-quoc-pagode-hanoi

Homoseksuel scene

Den homoseksuelle scene i Hanoi er meget lille sammenlignet med andre asiatiske hovedstæder. Selvom der er masser af vietnamesiske homoseksuelle mænd, besøger de ikke offentlige steder, hvor de kan blive udsat for sladder. Som et resultat har folk en tendens til at holde en lav profil, og onlinetjenester og apps som Grindr er den bedste måde for homoseksuelle mænd at møde hinanden.

Den diskrete homoseksuelle livsstil skaber et stille homoseksuelt natteliv, hvor barer og klubber for det meste er blandede. Bar GC (Golden Cock) synes at være det eneste velkendte homoseksuelle sted i byen. Hanoi har dog set et voksende antal udelukkende mandlige Spa med bøssemassage gennem årene, da dilemmaet omkring homoseksualitet er begyndt at aftage.

Mens du besøger Hanoi, pas på svindel og hustlers, der udgør homoseksuelle. Som i de fleste større byer skal du bruge din sunde fornuft og forsigtighed, når du er kommet i kontakt med fremmede.

 

At komme til Hanoi

Rejsende flyver til Hanoi via Noi Bai International Airport (IATA: HAN), der ligger ca. 15 km nord for byen. Den nye internationale terminal (T2), der åbnede i 2015, var en stor forbedring for lufthavnen. Derudover giver den nye motorvej og den nye bro, der forbinder lufthavnen og byens centrum, meget mere bekvemmelighed end den gamle vej.

Der er masser af taxaer, hvoraf de fleste har målere, selvom det er almindeligt at aftale prisen, inden man tager en taxa fra lufthavnen til centrum.

 

At komme rundt i Hanoi

Motorcykler, busser, taxaer og biler er den mest almindelige måde at komme rundt i Hanoi på. For at minimere de negative virkninger på motorcykler på sundhed og miljø forsøger den lokale regering at øge offentlig transport. To metrolinjer er nu under opførelse og forventes at være i drift i henholdsvis 2016 og 2018.

Mange mennesker lejer en "kramcykel" (xe ôm) for at lave hurtige ture eller gå gennem uregelmæssige ruter rundt i Hanoi. Motorcykler kan lejes hos agenter i det gamle kvarter. Offentlige busser kører på mange ruter, og billetpriser kan betales i bussen. Priserne er meget billige sammenlignet med taxaer.

bro-til-ngoc-søn-tempel-på-hoan-kiem-sø-hano

 

Hvor skal man bo i Hanoi

De fleste besøgende bor i det gamle kvarter, som er tæt på alle de store attraktioner og den berømte Hoan Kiem -sø. For vores liste over nogle af de bedste hoteller i Hanoi til homoseksuelle rejsende, besøg venligst Homoseksuel Hanoi Hoteller side.

 

Ting at se og gøre

Hoan Kiem-søen og Ngoc Son-templet - Hoan Kiem-søen ligger i centrum af byen, tæt på det gamle kvarter. Ngoc Son-templet ligger på en ø i søen og er et sted at tage en pause fra byens stress og jag. Templet er dedikeret til nationalhelten Tran Hung Dao, der besejrede Mogul-angribere i det 13. århundrede.

Den gamle bydel - Også kendt som '36 Streets. Det gamle kvarter har været et kommercielt kvarter i mere end 1000 år. Denne labyrint af gader, der hver især er dedikeret til at sælge en bestemt handel eller et bestemt produkt, er det mest fascinerende syn i byen. Fra tidlig morgen til sent om aftenen er dette område et hi af aktivitet og en god introduktion til livet i Hanoi.

Ho Chi Minh-mausoleet - Ho Chi Minhs sidste hvilested og stadig et pilgrimssted for mange vietnamesere. Mausoleet, en monolit af granit og marmor fra hele Vietnam, er baseret på et traditionelt vietnamesisk fælleshus. Ved siden af ​​mausoleet ligger pælehuset, hvor Ho Chi Minh boede fra 1958 - 1969. Huset og haverne (og garagen) er åbne for offentligheden.

ho-chi-minh-mausoleum-hanoi

One Pillar Pagoda - Chua Mot Cot - Blot en kort afstand fra Ho Chi Minhs mausoleum ligger Chua Mot Cot. Pagoden blev bygget i 1049 af kejser Ly Thai Tong, der regerede fra 1028 -1054. Den lotusformede pagode blev sat tilbage på en enkelt stensøjle og blev rejst for at fejre kejsernes ægteskab med en bondepige og efterfølgende fødsel af hans arving.

Hanoi operahus - Hanoi Operahus med 700 pladser ligger kun en kort gåtur fra Hoan Kiem-søen. Det blev bygget i 1911 af franskmændene og var modelleret efter Paris Palais Garnier. Det var fra bygningens balkon, at Viet Minh meddelte, at de havde overtaget byen i 1945.

Litteraturtemplet - Van Mieu - Bygget i 1070 og dedikeret til tilbedelsen af ​​Confucius og adskillige berømte vietnamesiske lærde, blev Van Mieu det første nationale universitet i Vietnam i 1706 til at uddanne mandarinernes søn - hvis navne er indskrevet på stentavler inde i tempelkomplekset. Dette er et af de mest historisk vigtige templer i Hanoi.

van-mieu-litteratur-tempel-hanoiVan Mieu

 

Maison Centrale - The Hanoi Hilton - Hoa Lo Fængsel - Dette franskbyggede fængsel blev bygget i 1896 til at rumme 450 fanger. I 1930'erne sad mere end 2000 vietnamesiske fanger inde. Efter at franskmændene trak sig tilbage, husede fængslet US POW, hvilket gav det navnet 'Hanoi Hilton'. Bygningen er nu et museum.

Thang Long Water dukketeater - Hver time optræden af ​​dukker, der danser på en vandfyldt scene til traditionel vietnamesisk musik.

vandpuppet-teater-hanoi

 

Hvornår skal Besøg

Hanois klima er tropisk, med fugtigt og varmt vejr det meste af året. Om vinteren kan temperaturen falde dramatisk, og vejret kan føles køligt. Hvis det er muligt, skal du undgå de varme sommermåneder og besøge Hanoi fra oktober til april.

 

Uden for Hanoi

Ha Long Bay

Ha Long Bay er en mystisk øgruppe af 1969-øer, hvoraf nogle er beboede, hvoraf mange ikke er det. Det er nok Vietnams mest berømte turistdestinationer og indgår ofte på lister over verdens naturlige vidundere. I 1994 blev det udpeget som et UNESCOs verdensarvssted.

Ha Long Bay ligger langt fra Hanoi (170 km!) Og er mindst 4 timers kørsel hver vej. Dagsture er mulige, men kan være meget udmattende. Planlæg din rejse på forhånd, og overvej at booke et krydstogt med mindst en nat på en båd.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.