Gay Glasgow · Byguide

Gay Glasgow · Byguide

Planlægger du en tur til Glasgow? Så er vores homoseksuelle Glasgow byguide side noget for dig.

Glasgow

Skotlands største by og en pulserende metropol. Glasgow er hjemsted for 600,000 mennesker og er hjertet af et byområde med mere end en million mennesker.

Mens Edinburgh er Skotlands største turistattraktion, har Glasgow virkelig forbedret sit spil i de seneste år. Selvom det stadig er en lille smule barsk rundt om kanterne, byder Glasgow på uovertruffen kultur, gode shoppingmuligheder, fantastisk arkitektur og et summende og pulserende natteliv.

 

Homoseksuelle rettigheder i Skotland

Se vores Homoseksuel Edinburgh-guide at finde ud af om homoseksuelle rettigheder i Skotland.

 

Homoseksuel scene

Størstedelen af ​​Glasgows homoseksuelle spillesteder er koncentreret i den ultrahippe Merchant City. Selvom Glasgows homoseksuelle scene ikke er nær den samme skala som London eller Manchester, er det en god afspejling af selve byen - uhøjtidelig og venlig.

 

At komme til Glasgow

Med fly

Glasgow International Airport (GLA) er den anden travleste lufthavn i Skotland og er Skotlands transatlantiske knudepunkt. De vigtigste europæiske luftfartsselskaber flyver alle hertil såvel som lavprisselskaberne og Emirates for mere eksotiske forbindelser.

Glasgow Aiport Express-busforbindelse 500 fører dig ind til byens centrum for £ 7.50. Turen tager cirka 15 minutter og kører 24 timer. I løbet af dagen kan du tage en bus omkring hvert 10. minut. Om natten falder dette til en service natten over.

Taxaer kan tages uden for terminalbygningen. En rejse ind til byens centrum koster £ 15-20 og er det hurtigste / mest bekvemme middel til at komme derhen, hvor du har brug for at være.

Glasgow Prestwick Airport (PIK), der er berømt som den eneste plet på britisk jord, Elvis Presley trådte fod på, fungerer som et knudepunkt for Ryanair. Alternativt er Edinburghs internationale lufthavn (EDI) let tilgængelig med fly og jernbane.

Med tog

Glasgow har to jernbaneterminaler, Glasgow Queen Street og Glasgow Central. Begge tilbyder forbindelser over hele landet med rejsetider til Edinburgh og London 50 minutter og 5 timer gentagne gange.

Med bus

Buchanan Street busstation tilbyder intercity- og internationale busforbindelser. Selvom det er billigere end togrejser til det mest fest, kan disse rejser tage et stykke tid til destinationer i England.

Sådan kommer du rundt i Glasgow

Til fods

Den bedste måde at komme rundt i Glasgow er til fods. Gaderne er anbragt i et gittersystem, ligesom en amerikansk by, som hjælper dig med at få din kugleleje.

Med metro

Glasgow har de tredje ældste metrosystemer i verden, og det er også et af de mindste med i alt 15 stationer. Dette er et praktisk middel til at komme til den vestlige ende af byen. Singler koster £ 1.40, og dagbilletter er £ 2.70. Tog fra 6.30 til 11.3 med det sidste tog om søndagen, der afgår omkring kl.

 

Hvor skal man bo i Glasgow

Det er bedst at bo i Merchant City, da det er tæt på de fleste af Glasgows homoseksuelle spillesteder. For en liste over anbefalede hoteller, besøg vores Homoseksuel Glasgow-side.

 

Ting at se og gøre

Kelvingrove Art Gallery and Museum - dette smukke museum i Glasgows West End er et must see. Det er gratis adgang og rummer værker af kendte kunstnere, herunder Salvador Dali.

Glasgow botaniske haver - etableret i 1817, er dette et perfekt sted at holde en solrig eftermiddag væk. Det vigtigste højdepunkt er Kibble Palace, et drivhus fra det 19. århundrede, som er hjemsted for australske bregner, der har boet der i over 120 år.

Glasgow Royal Concert Hall - prestigefyldt scenekunststed, der er vært for højprofilerede koncerter på tværs af alle genrer. Spillestedet er næsten lige så imponerende som de handlinger, de tegner.

Glasgow katedral - smuk middelalderkirke med udsmykkede glasmosaikvinduer.

The Lighthouse - Skotlands design- og arkitekturcenter. Bygningen er designet af Charles Rennie Mackntosh, som for Glasgow er, hvad Gaudi er for Barcelona.

Det skotske fodboldmuseum - Glasgow har to fodboldhold, med en voldsom rivalisering markeret langs religiøse linjer. Her kan du finde ud af mere om historien om både Celtic og Rangers.

Riverside Museum - designet af afdøde Zaha Hadid, denne bygning er vært for Glasgow Transport Museum samt en imponerende samling af værker af kunstneren Lowry.

 

Hvornår skal Besøg

Glasgow er bedst besøgt om foråret og sommeren (marts-september), når vejret er bedst. I modsætning til Edinburgh er Glasgow ikke så meget af et turistknudepunkt, så det normalt ikke svæver med turister om sommeren.

Vinteren er præget af korte dage og en bitende kulde. Som det meste af Storbritannien er regn temmelig almindelig.

 

Penge

Skotland bruger det britiske pund. Nogle skotske banker udsteder deres egne pengesedler. Skotske pengesedler accepteres altid i Skotland og af alle banker i hele Storbritannien. Lejlighedsvis accepterer en mindre erhvervsdrivende i andre dele af Storbritannien muligvis ikke skotske pengesedler på grund af ukendskab.

Kredit- og betalingskort er meget almindeligt accepteret. Hvis du ikke har en pinkode til dit kort, skal du oplyse ID. Pengeautomater er bredt tilgængelige.

 

Drikkevand

Vand fra hanen kan drikkes. De fleste restauranter leverer gratis ledningsvand med måltider som et alternativ til flaskevand.

 

Visa

Skotland er en del af Storbritannien. I de senere år har Storbritannien strammet sine indvandringsprocedurer og indført brugen af ​​biometri. Fuldstændige detaljer kan være findes her.

De fleste besøgende fra Europa og lande som USA, Hong Kong SAR, Singapore og Taiwan har ikke brug for visumkontrol her til se om dette gælder for dig.

De fleste andre besøgende fra Asien, Afrika og Sydamerika har brug for et visum, inden de rejser til Storbritannien. Du bliver normalt bedt om at deltage i et interview på din lokale britiske ambassade.

Indgang er normalt tilladt i en periode på 6 måneder, og du har fri rejse overalt i Skotland, England, Wales og Nordirland.

Storbritannien er IKKE en del af Schengen-visumområdet. Et britisk visum giver dig ikke mulighed for at rejse til andre europæiske lande.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.