Gay Napoli byguide

Gay Napoli byguide

Første gang i Napoli? Så er vores gay Napoli byguide-side noget for dig

 

Napoli | Napoli

Hovedstaden i Campania-regionen og Italiens tredjestørste by, Napoli er centrum for et storbyområde med over 3 millioner mennesker.

Beliggende ved Middelhavskysten og i skyggen af ​​den aktive vulkan Mt Vesuv, der var ansvarlig for ødelæggelsen af ​​Pompeji og Herculaneum. Det var også hjertet af Kongeriget Napoli, en region med omfattende politisk og kulturel indflydelse.

I dag er Napoli kendt for sin havn, som er en af ​​de vigtigste i Italien. På trods af at det har et grusomt ry, tilbyder Napoli smuk arkitektur, fascinerende museer, gode shoppingmuligheder, fantastisk mad (Napoli var fødestedet for pizza) og en beskeden homoseksuel scene.

 

Homoseksuelle rettigheder i Italien

For information om homoseksuelles rettigheder i Italien, se venligst vores Gay Rom Byguide .

 

Homoseksuel scene

I sammenligning med Milano og Rom er Napoli' homoseksuelle scene relativt reserveret. Den homoseksuelle scene her er mildt sagt beskeden, men du vil kunne finde Bøssebarer, Gay danseklubber, Krydstogtsklubber og en Gay sauna.

På trods af det begrænsede antal specifikt homoseksuelle spillesteder er de fleste barer og klubber også populære blandt homoseksuelle besøgende. Byen er også vært for en populær stolthedsfest i juni.

 

At komme til Napoli

Med fly

Napoli Internationale Lufthavn (NAP) ligger lige under 4 km nordøst for byen. Det er godt forbundet til destinationer i Europa af både flag- og budgetoperatører. Det tilbyder også forbindelser til Nordafrika og tilbyder også en sæsonbestemt transatlantisk tjeneste.

En direkte (Alibus) tilbyder en nem forbindelse til byens centrum og koster € 3 (€ 4 fra chaufføren). Rejser tager 15 minutter, og det kører kl. 6.30 til 11.50 mandag til fredag ​​og slutter kl. 11.39 i weekender og helligdage. Bus 3S tilbyder en lidt længere service, men den er billigere (1.10 €).

Autoriserede taxaer kan findes lige uden for lufthavnen. Rejsetiden tager ca. 15 minutter og kan koste mellem € 12 og € 20 afhængigt af trafik og hvilket tidspunkt på dagen det er.

Med båd

Napoli er et populært rejsemål for krydstogtskibe, og Stazione Marittima ligger i byens centrum. Der er natten over færgeforbindelser til Sardinien, Sicilien og Korsika samt til Tunis.

Med tog

Napoli er godt forbundet med resten af ​​Italien med jernbanetjenester fra Napoli Centrale. I modsætning til andre europæiske byer tilbyder det ikke internationale tjenester.

 

 

At komme rundt i Napoli

Til fods

De vigtigste steder i Napoli ligger i kort gåafstand fra hinanden, men at navigere på de travle veje kan være en opgave i sig selv. Vi anbefaler at følge de lokale, når det kommer til at krydse vejene.

Med offentlig transport

Napoli har et metrosystem, men det er hovedsageligt til pendlere. For € 1.10 kan du tage en enkelt rejse med busser, sporvogne, metroen og en kabelbane (€ 3.10 for dagkort). Overraskende nok er de fleste tjenester færdige før kl. 11 med et par senere tjenester i weekenden. Vær opmærksom på, at lommetyver fungerer på tværs af netværket.

Med taxa

Registrerede taxaer kan kendes på deres hvide førerhuse, byemblem vist på deres fordøre og bageste nummerplade og på tilstedeværelsen af ​​en måler. Der er flere faste takster, som skal vises. Kræv at se dette før du rejser og tag ikke rejsen, hvis de ikke kan give dette.

Med færge

Napoli er godt forbundet med øerne Capri og Ischia, blandt andre steder som Amalfi, og disse er værd at tage en dag ude til søs. Hydrofoils og andre både afgår fra Molo Beverello, Mergellina eller Pozzuoli. Vær opmærksom på, at ruten til Capri kan være ret grov.

 

Hvor skal man bo i Napoli

For nogle af de bedste hotelvalg i Napoli, besøg vores Gay Napoli-hoteller .

 

Ting at se og gøre

Castelnuovo - stort middelalderligt slot, der er vært for bymuseet. Det er vært for en fremragende kunstsamling, og fra slottets tag vil du blive behandlet med nogle af de bedste udsigter, Napoli kan tilbyde.

Museo Archeologico Nazionale - dette er det største museum i verden, der er dedikeret til romersk arkitektur. Det er bemærkelsesværdigt for både kvaliteten og kvantiteten af ​​de genstande, der er udstillet her. Sørg for at tjekke "Secret Room" ud med dets ensemble af erotiske genstande fra Pompeji.

Parco Virgiliano - omkring en halv time fra byens centrum, men turen værd på grund af den spektakulære udsigt, den tilbyder over Napoli og det omkringliggende område.

Duomo - Napolis mest berømte katedral og et af byens ikoner. Det er kendt for at huse det tørrede blod fra St. Januarius, som bringes ud to gange om året til stor ceremoni.

Teatro San Carlo - berømt operahus forbundet med det kongelige palads. Dette er dit bedste valg for at fange traditionel italiensk opera.

Pompeji - en af ​​de mest berømte romerske steder i verden. Pompeji blev ødelagt, da Vesuvius brød ud i år 79 e.Kr. og dækkede byen med aske. Dagsture annonceres i Napoli centrum, men du kan rejse der med din egen damp.

Herculaneum - ødelagt på samme tid som Pompeji, er Herculaneum et andet godt eksempel på bevaret romersk arkitektur. Der er 5 sidekort tilgængelige for 20 €, hvilket også giver dig adgang til Pompeji og andre websteder.

Vesuv - Hvis du føler dig aktiv, kan du bestige Vesuv for en spektakulær udsigt over Napoli-bugten. Vi råder dig til at tage rigeligt vand med dig og have et par gode vandresko på, da du ikke kan tage en taxa til toppen. Da det er en aktiv vulkan, anbefaler vi også, at du tjekker lokale medier, før du klatrer.

 

Hvornår skal Besøg

For de bedste muligheder for sightseeing vil vi anbefale at besøge Napoli om foråret, når vejret ikke er uudholdeligt, og folkemængderne ikke er så voldsomme. Efterår og vinter kan være behageligt, men regn er også lige så almindeligt.

Napoli har en stolthedsfestival i juni, men der er en række festivaler i løbet af året af interesse. Vi anbefaler Carnival i februar, Holy Week i påske og pizza festival mellem juni og juli.

 

Sikkerhed

Voldelig kriminalitet er sjælden i Napoli og Italien generelt, men Napoli har dog ry for pick-pocketing og scamming. Som overalt vil vi råde dig til bare at holde øje med dig og tage de samme forholdsregler overalt (pas på værdigenstande, undgå folkemængder, tag registrerede taxaer).

 

Penge

Italien er medlem af euroområdet. Hæveautomater (bancomat) er bredt tilgængelige. Butikker elsker kontanter. Du vil ikke blive nægtet rabat i mange uafhængige butikker, hvis du betaler kontant. De fleste butikker vil bede om ID, hvis du betaler med kreditkort.

Valutakontorer (cambio) ligger tæt på alle de vigtigste turistområder, men tilbyder generelt dårlige valutakurser.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.