Gay Marbella · Byguide

Gay Marbella · Byguide

Planlægger du en rejse til Marbella? Så er vores homoseksuelle Marbella-byguide noget for dig.

Marbella

En del af provinsen Malaga og det autonome samfund Andalusien. Marbella er en populær ferieby på Costa Del Sol og er hjemsted for omkring 150,000 mennesker, hvilket gør den til den 2. største by i Malaga og den 8. i Andalusien.

Marbella har en lang og varieret historie med beviser for romersk bosættelse fundet i nogle ioniske søjler indlejret i de mauriske bymure. Efter den industrielle revolution var det kendt for sin jernindustri. Under den spanske borgerkrig led den ekstrem anti-gejstlig vold og blev et fristed for frankister.

I begyndelsen af ​​det 20. århundrede blev de første hoteller bygget i Marbella, der udnyttede dets vidunderlige klima og naturlige omgivelser. I midten af ​​slutningen af ​​det 20. århundrede er det blevet etableret som en eksklusiv destination med royalty og A-lister, der kommer hertil. I dag forbindes Marbella med bling, men har stadig en vis appel til besøgende.

 

Homoseksuelle rettigheder i Spanien

Spanien er et af de mest progressive lande i verden, når det kommer til homoseksuelles rettigheder, selvom dette afspejler dramatiske ændringer, der først er sket i de seneste årtier.

Ladealderen er 16 for alle. Ægteskab af samme køn er lovligt. Par af samme køn kan adoptere børn. Homoseksuelle mænd kan tjene åbent i militæret. Der er antidiskrimineringslove for beskæftigelse, levering af varer og tjenester og mod hadefulde ytringer.

Det homoseksuelle samfund er meget synligt med store gay pride-fester hvert år i Madrid og Barcelona.

 

Homoseksuel scene

Marbella er en populær destination for mennesker af alle seksualiteter på trods af, at det har en begrænset homoseksuel scene. Der er et par barer specifikt rettet mod homoseksuelle kunder, men alle barer er velkomne til LGBT-gæster i Marbella. Torremolinos er ikke så langt væk og har en veletableret homoscene.

 

At komme til Marbella

Med fly

Marbella har ikke sin egen lufthavn, og de fleste besøgende ankommer med Malaga Lufthavn (AGP), som ligger omkring 50 km nordøst for Marbella. Det er Spaniens 4. travleste lufthavn og har gode forbindelser til destinationer i Europa samt Afrika, Mellemøsten og Nordamerika.

Fra Malaga Lufthavn kan du tage en moderne bus med aircondition uden for ankomsthallen. De kører hver time eller deromkring og forlader straks, så sørg for at ankomme til tiden. Rejsen tager omkring 40 minutter og vil koste dig omkring €5-mærket. Prøv at få en plads til venstre for bussen, da det vil belønne dig med udsigt over kysten.

En taxa, der hentes uden for ankomster, vil koste dig omkring 70 € og kan være en dyr mulighed afhængigt af gruppestørrelse. Du kan spare penge ved at reservere et lift på forhånd, men sørg for, at der ikke er nogen skjulte omkostninger. Biludlejning kan findes i Malaga Lufthavn ved karruseller 28-31. Køreturen vil tage omkring 40 minutter afhængigt af trafikken.

Med tog

Marbella er den største by på den iberiske halvø uden togstation. Den nærmeste togstation er i Fuengirola.

Med båd

Puerto Banús og Puerto de la Bajadilla er populære steder for krydstogtskibe, men der er ingen rutefart.

 

At komme rundt i Marbella

Til fods

Den gamle bydel i Marbella er relativt kompakt og perfekt til at navigere til fods. Hoteller kan være placeret længere væk fra handlingen, så du skal muligvis tage andre transportformer.

Med offentlig transport

CTSA-Portillo driver den offentlige transport i Marbella, hvilket giver et omfattende netværk af busser i hele byen. Tjenester kører dag og nat, men får meget travlt i højsæsonen. Du kan komme til Fuengirola for €2, og det er værd at få et bonobuskort for at spare penge på rejser. Sørg for, at du har ændring.

Med taxa

Taxaer kan hyldes eller bestilles på forhånd i det meste af Marbella, men det kan være svært at nå en i den travle festsæson. Priserne skal vises på vinduerne, og sørg for at aftale en billetpris, hvis du rejser nogen afstand. Uber er tilgængelig her.

 

Hvor skal man bo i Marbella?

For en liste over anbefalede hoteller i Marbella, se venligst vores anbefalede hoteller i Marbella side.

 

Ting at se og gøre

The Golden Mile  - faktisk en 4 mile strimmel, hvor Marbellas mest luksuriøse boliger og hoteller kan findes. Hold øjnene åbne for berømtheder på A-listen.

Den Gamle By - på trods af den overdådige modernitet, Marbella er kendt for, finder du velbevaret maurisk arkitektur og snoede trækantede gader at fare vild i. Her er mange romantiske restauranter, og det er et godt sted at tilbringe en nat.

Puerto Banús - denne lystbådehavn sydvest for Marbella er et mødested for det internationale jetset-publikum. Her finder du luksusbutikker, smarte restauranter og Lamborghini.

Graveringsmuseet - Hvis du beslutter dig for, at du har brug for et sted med kultur, så tag til dette museum for at se værker af Dali, Miro og Picasso.

Golf Boliger - der er over 40 golfbaner på Costa Del Sol, hvilket betyder, at du er forkælet med valg (hvis det er din ting).

Playa de la Bajadilla - en populær strand beliggende ved siden af ​​den gamle fiskerihavn. Du er tæt på et godt udvalg af barer, restauranter og butikker.

 

Hvornår skal Besøg

Costa Del Sol kaldes ikke solens kyst uden grund, da hele regionen oplever strålende solskin og varme temperaturer i sommermånederne. Vintrene kan være våde, men er betydeligt milde i forhold til Nordeuropa. Somrene bliver ekstremt travle, men det tidlige efterår og foråret er behagelige temperaturer og mindre overfyldt.

Der afholdes en række festivaler og begivenheder i Marbella hele året. I juni er byen vært for Marbella International Film Festival forskellige steder, hvilket tiltrækker et jetset-publikum. I oktober er der en ugelang fejring af skytshelgen San Pedro Alcantara, som er ekstremt populær.

 

Visa

Spanien er inden for Schengen-visumområdet. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for et Schengen-visum.

 

Penge

Valutaen i Spanien er Euro. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Foto-ID kan være påkrævet, hvis du betaler med kort i nogle butikker.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.