Gay Malta Landsguide

Gay Malta Landsguide

Planlægger du at besøge Malta? Så vores gay Malta landeguidesiden er for dig.

 

 

Marsaxlokk fiskerby

 

 

Malta

En lille østat, Malta, har en befolkning på knap 450,000 mennesker i et område på omkring 316 km², hvilket gør Malta til et af de mindste og tættest befolkede lande i verden.

På grund af sin position midt i Middelhavet har det haft stor strategisk betydning som flådebase. Dens forhistoriske monumenter tror på sin fantastiske historie ligesom mange af dens arkitektoniske skatte efterladt af græske, romerske, mauriske, normanniske og britiske erhverv.

I dag er Malta en avanceret økonomi og et stolt medlem af EU. Det er kendt for sine bidrag til finans- og elektronikmarkederne. Turisme er et stort trækplaster for dem, der er tiltrukket af dens imponerende hovedstad Valletta, dens afslappede middelhavskultur og det blå hav ved Gozo.

 

Homoseksuelle rettigheder på Malta

Malta er et af kun en håndfuld lande, der har nedfældet LGBT-rettigheder på et forfatningsmæssigt niveau. Diskrimination er forbudt, civilunionens lovgivning blev vedtaget i 2014, og adoption af homoseksuelle er lovlige.

Malta har et aktivt HBT-samfund. Den årlige Pride-parade i Valletta støttes bredt og overværes af førende personer fra alle de vigtigste politiske partier.

I 2016 blev Malta det første land i Den Europæiske Union, der forbød konverteringsterapi.

 

Homoseksuel scene

På trods af sin størrelse har Malta en energisk og livlig homoscene. Den populære kæde af homoklubber AXM har en franchise her i det pulserende ferieområde Saint Julian's. Du finder de fleste homoseksuelle spillesteder her.

Valletta Pride finder sted hvert år i juni og er en populær begivenhed med et travlt program. Det Gay Malta Hjemmesiden forklarer alt om det homoseksuelle liv på Malta og lister alle LGBT-relaterede begivenheder på øen.

 

 

At komme til Malta

Med fly

Malta International Airport (MLA) er den eneste lufthavn i Malta og ligger 5 km sydvest for hovedstaden Valletta. Det serveres af en god blanding af flag- og budgetbærere og serviceres af Emirates til mere eksotiske rejser.

Der er fire ekspresbusforbindelser til og fra lufthavnen med forbindelser over hele øen. Buspriserne varierer afhængigt af sæson og tidspunkt på dagen (vinter € 1.50 / sommer € 2 / nat € 3), og tjenesterne kører mellem kl. 5 og lige før midnat.

Taxaer er tilgængelige 24 timer fra lufthavnen, og du kan købe forudbetalte billetter fra lufthavnen med et sæt langt til destinationen. Du kan finde en komplet liste over billetpriser link..

Med skib

Valletta er et populært rejsemål for krydstogtskibe, der lægger til ved det historiske havnefrontområde. Der er også rutefart til Sicilien.

 

At komme rundt på Malta

Med bil

Hvis du ikke planlægger at bo ét sted, er det tilrådeligt at leje en bil, da de offentlige transportforbindelser på øerne ikke er de bedste. Du kan finde dine standard biludlejningsmuligheder i lufthavnen, men du kan muligvis finde et billigere tilbud, hvis du søger online.

For at leje en bil på Malta skal du være mindst 21 år og have haft din licens i over et år (under 25 tillægsgebyrer kan gælde). I Luqa er den maksimale alder 70 år. De kører til venstre i Malta, sikkerhedsseler er obligatoriske for alle, og håndsæt er forbudt.

Med bus

Malta og Gozos største byer og landsbyer er godt forbundet med busser; dog er der begrænsninger i mere landdistrikter. De fleste af disse tjenester kører ikke efter kl. 11.

Med taxa

Kun hvide taxaer kan hente dig væk fra gaden. Selvom disse førerhuse måles, er det almindeligt, at måleren ignoreres og forventer at betale omkring 15 € for korte rejser.

Med færge

Hvis du vil besøge Gozo eller Comino, skal du tage en færge. En regelmæssig rute til Gozo fra Cirkewwa koster €4.65; tjenester til Comino er meget mindre regelmæssige.

 

 

Hvor skal man bo på Malta

Alt efter hvad du ønsker af dit ophold på Malta, er der flere muligheder for dig. For en mere kulturel ferie, vil vi anbefale at bo i Valletta eller Rabat. For fester, tag til St Julian's. For afslapning ved havet, se på Gozo og Comino.

Vi har lavet en liste over nogle af de bedste hoteller i Malta for homoseksuelle rejsende - tjek vores Gay Malta Hoteller side

 

Ting at se og gøre

Valletta - På trods af sin lille størrelse er Valletta en af ​​de mest arkitektonisk imponerende byer i Europa. Under Anden Verdenskrig blev byen bombet alvorligt, hvilket resulterede i, at hele øen modtog en ridderhed for deres modstandsdygtighed. Du finder gode caféer og en afslappet kultur blandt de snoede gader.

Den Blå Lagune - ærefrygtindgydende naturvidunder beliggende ved kysten af ​​Comino. Det er kendt som et filmsted, og det er meget let at se hvorfor.

Mdina - den gamle hovedstad på øen og kendt for sin middelalderlige fæstning. Helt klart en dagstur værd.

Hypogeum - neolitiske underjordiske strukturer, der menes at være skabt omkring 3000 f.Kr. Disse strukturer er blevet brugt som et sted for tilbedelse og en nekropolis med andre 7000 individuelle menneskelige rester fjernet herfra.

Saint Julian's - Det nærmeste, Malta kommer på et turiststed, som du ville finde på Costas. Der er mange natklubber og barer her, især omkring området Paceville.

 

Hvornår skal Besøg

Afhængigt af din personlige præference er der ikke noget perfekt tidspunkt at besøge Malta. Somrene tilbyder uafbrudt solskin til fest og afslapning, mens vintrene tilbyder køligere vejr, der er bedre egnet til vandreture og udforskning i landet. November og december har tendens til at være de mest regnfulde måneder, og juli til august er travleste.

Malta er vært for en række festivaler og karnevaler hele året. I september og oktober ser Valletta vært for Notte Bianca, hvor store gamle spillesteder åbner deres døre for kulturelle begivenheder. Karnevaler finder sted i februar og marts og tiltrækker et stort antal besøgende.

 

Visa

Malta er en del af Schengen-zonen og EU, hvilket betyder visumfri rejse for dem, der kommer fra andre medlemsstater. For tredjelandsstatsborgere falder rejserettighederne sammen med de fleste andre EU-staters. Du kan finde flere oplysninger link..

 

Penge

Malta er medlem af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige i de større byer og resorts (du kan kæmpe i de mindre byer / landsbyer) de fleste accepterer Visa og MasterCard. Du kan veksle dine penge i banker og på postkontorer. Nogle hoteller tilbyder muligvis denne service.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.