Gay Hannover · Byguide

Gay Hannover · Byguide

Planlægger du en rejse til Hannover? Så er vores homoseksuelle Hannover byguide noget for dig.

Hannover

Hovedstaden og største by i Niedersachsen. Hannover er Tysklands 13. største by med over 500,000 indbyggere. Det er en vigtig by i Nordtyskland og har over en million mennesker, der bor i hovedstadsområdet.

Hannover blev grundlagt i middelalderen og var en vigtig flodhavneby. I 1757 blev byen invaderet af franskmændene, men generobret af en engelsk-tysk styrke i 1758. Den eksilkongens tyske legion af soldater fra Hannover spillede en nøglerolle i slaget ved Waterloo. Omkring 90% af Hannover blev fladtrykt i bombetogter under Anden Verdenskrig.

Efter krigen konstruerede byen en gammel by ved at flytte de overlevende historiske bygninger til et område. Samtidig udvikling forlod byen med en stor samling af betonbygninger. Når det er sagt, er der en bred vifte af grønne områder og kulturelle steder. Byen er kendt som en konference destination. Det har en lille, men levende homoseksuel scene.

 

Homoseksuelle rettigheder i Tyskland

For information om homoseksuelle rettigheder i Hannover, se vores Homoseksuel Berlin Guide-side.

 

Homoseksuel scene

Hannovers homoseksuelle scene er lavmælt i forhold til andre tyske byer. LGBT-samfundet er dog solidt etableret og indlejret som en del af bylivet. Hannover er hjemsted for den ældste homoseksuelle sauna i Tyskland, og der er barer, krydstogtklubber og en danseklub, der henvender sig til homoseksuelle kunder.

Hannover Pride finder sted hver maj og er en meget populær begivenhed. På den årlige Schützenfest (Marksman) festival er der et bøssetelt med en glædelig og karnevalesk atmosfære. Den nationale Queer Film Festival er også vært for begivenheder i Hannover, normalt om foråret og oktober.

 

At komme til Hannover

Med fly

Hannover Lufthavn (HAJ) ligger 11 km nord for Hannovers centrum og er Tysklands 11. største lufthavn. Det er godt forbundet, for det meste af lavprisflyselskaber, til byer og fritidsdestinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten og Centralasien.

Fra lufthavnen kan du tage et S-bahn-tog ind til centrum. Du får brug for en 2-zone billet, som koster dig € 3.50. Turen tager cirka 17 minutter med tjenester, der kører to gange i timen. Du vil ikke være i stand til at tage et tog mellem 1.30 og 4, så vær forberedt på andre arrangementer. Ekstra tjenester køres under store konferencer.

Taxaer findes uden for ankomstområdet. Du kan også forudbestille private overførsler på forhånd. En standard taxatur skal koste omkring € 20. Biludlejningscentret ligger mellem terminal A og B, så sørg for, at du har den relevante dokumentation. Kørslen til centrum tager cirka 20 minutter afhængigt af trafikken.

Med tog

Hannover Hauptbahnhof er centralt placeret, hvilket gør det til en fremragende port til byen. Det er godt forbundet med byer i Tyskland med højhastigheds ICE-tog. Der er internationale forbindelser til Holland, Østrig og Schweiz, hvor nogle af disse tjenester kører natten over (Nachtzug), hvor du kan oprette forbindelse til det bredere netværk.

 

At komme rundt i Hannover

Til fods

Byens design gør at komme rundt til fods til en fantastisk måde at tage i byen på. Der er fortov godt vedligeholdt, og området fra hovedbanegården til Kröpcke er fuldstændig gågade.

Med offentlig transport

Üstra driver det offentlige transportnet i Hannover, som er berømt for sine busser, sporvogne og tog, da nogle af dem er designet af internationalt anerkendte designere. En enkelt billet starter fra € 2.40 og dagbilletter starter fra € 5.40. Nogle billetter skal valideres, og inspektører opererer på tjenesten.

Tjenesterne kører ofte hele dagen, og der er uregelmæssige natbus-, sporvogns- og jernbanetjenester med hyppigere nattjenester på fredage og lørdage. Der er også et rabatsystem, der tilbyder kvinder rabat på natrejser. Download transportappen for at sikre dig, at du har opdaterede rejseoplysninger.

Med taxa

Taxaer er rigelige og kan findes i rækker, hyldes på gaden eller bestilles på forhånd. Taxaer er dyre i Hannover, og det tilrådes at tage taxaer i store grupper for at spare penge. Taxier er generelt sikre, men tag de åbenlyse forholdsregler bare for at være sikker. Uber opererer ikke i Hannover.

 

Hvor skal man bo i Hannover?

For en liste over anbefalede hoteller i Hannover, se vores anbefalede hoteller i Hannover side.

 

Ting at se og gøre

Kongelige haver i Herrenhausen - på trods af at den britiske kongefamilie (huset i Hannover) stadig ejede paladset og dets grunde, ødelagde RAF størstedelen af ​​dette barokke palads og dets haver i 2. Verdenskrig. Heldigvis blev stedet omhyggeligt rekonstrueret og en af de vigtigste seværdigheder i byen.

Det nye rådhus - et af Hannovers vigtigste vartegn og åbnet af kejser Wilhelm II i 1913. Denne bygning i eklektisk stil huser ikke længere bystyret, men er stadig vært for registreringskontoret. Du kan tage på ture og tage en unik lift (den tager en buet rute) til udsigtsplatformen i kuplen.

Galerie Luise - for eksklusiv shopping med en boutique-følelse er dette dit paradis.

markedskirke - denne murstensgotiske lutherske kirke blev bygget i det 14. århundrede, men beskadiget og restaureret under Anden Verdenskrig. Den har 2 klokker i sit kirketårn, og Kristi og Freds Klokke er den største i staten og bruges kun ved særlige lejligheder.

Nanas - Disse legende og iøjnefaldende skulpturer langs Leibnizufer er bestemt selfien værd. Designet af Niki de Saint Phalle som en kommentar til, hvordan samfundet ser på kvinder.

Wilhelm Busch-museet - et fascinerende museum dedikeret til tegneren og karikaturtegneren Wilhelm Busch fra det 19. århundrede. Ud over værker af Busch finder du også satiriske værker af Goya og Hogarth. Det ligger i Georgengarten.

Hannover Statsopera - fra september til juni vil du fange værker af klassisk opera blandet med vovede nye værker af nye komponister. Bygningen led krigsskade, men har gennemgået adskillige renoveringer og forbedringer, hvilket gør den til et af de bedste steder at fange live opera i Tyskland.

Niedersachsenstadion - hjemmet til Bundeslinga-holdet Hannover 96 (eller de røde til fans). Du kan nyde atmosfæren af ​​en fodboldkamp her såvel som de store pop- og rockkoncerter, som stedet sjældent afholder.

 

Hvornår skal Besøg

Hannover har et oceanisk klima, hvilket betyder, at vejret er koldt i halvdelen af ​​året og generelt ganske behageligt i den anden halvdel. Regn er sjældent hele året, men nogle gange kan byen støves i sne, og Machsee fryser over. Hannover har tendens til ikke at blive sværmet af besøgende undtagen større begivenheder, så tjek kalenderen.

Bortset fra de udstillinger og konferencer, byen er kendt for, er der en bred vifte af festivaler og begivenheder, der afholdes hele året rundt. Det er julemarkeder, der ligger i hele byen, tilbyder finsk mad, skøjteløb og Glühwein. Schützenplatz er vært for den næststørste Oktoberfest i verden.

 

Visa

Tyskland er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

 

Penge

Tyskland er medlem af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om foto-id, hvis du betaler med et kredit- eller betalingskort i en butik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.