Gay Essen · Byguide

Gay Essen · Byguide

Første gang på rejse til Essen? Så er vores homoseksuelle Essen byguide noget for dig.

Essen

En af de største byer i delstaten Nordrhein-Westfalen. Essen er Tysklands 9. største by med en befolkning på næsten 600,000 mennesker. Det er hovedbyen i den nordlige del af hovedstadsområdet Rhinen-Ruhr, som er hjemsted for over 13 millioner mennesker og er Europas mest befolkede.

Essen blev grundlagt i 845 og forblev en lille by, kendt for sin Essen indtil den industrielle revolution. Oprettelsen af ​​jernværker af familien Krupp forvandlede byen til et stort produktionscenter. Det blev besat af franske og belgiske tropper kort mellem verdenskrigene, og i 2. verdenskrig blev 90% af det fladt.

Med nedgangen i tung industri udviklede Essen sig til en stærk tjenesteudbyder med mange store tyske virksomheder med hovedkontor her. I 2010 var det den europæiske kulturhovedstad (som en del af Rhinen-Ruhr-regionen) og i 2017 var den den europæiske grønne hovedstad. Besøgende er tiltrukket af sin kultur, shopping og små homoseksuelle scene.

 

Homoseksuelle rettigheder i Tyskland

For information om homoseksuelle rettigheder i Tyskland, besøg vores Homoseksuel Berlin Guide-side.

Homoseksuel scene

Essen har en homoseksuel scene, der kan beskrives som beskeden sammenlignet med nærliggende Köln. Der er en par homoseksuelle barer, Saunaer og sjældent Gay Club nætter. I august er byen vært for Ruhr Pride, som er en populær LGBT-fest, der tiltrækker besøgende fra hele regionen.

 

At komme til Essen

Med fly

Essen har en lille lufthavn, der kun henvender sig til private flyvninger; dog er Düsseldorf lufthavn (DUF) 30 km væk og omkring 30 minutter med både tog og bil fra Essen. Det tilbyder en bred vifte af kortdistanceflyvninger til Europa og Nordafrika samt langdistanceflyvninger til destinationer i Nordamerika, Afrika og Mellemøsten.

Dortmund Lufthavn (DTM) ligger 45 km fra Essen og tilbyder fly til destinationer i Europa via lavprisselskaber. For at komme til Essen fra lufthavnen er det 30 minutters kørsel, eller du kan tage en ekspresbus til Dortmund jernbanestation og fortsætte din rejse derfra.

Med tog

Essen Hauptbahnhof ligger lige syd for den gamle bymidte. Det er godt forbundet med byer i Rhein-Ruhr-området ved hjælp af S-Bahn-systemet såvel som med forbindelser i hele Tyskland. Der er sovende tog til og fra Wien, Zürich, Bruxelles og Moskva.

 

Sådan kommer du rundt i Essen

Til fods

Byens centrum er relativt kompakt, hvilket gør det let at navigere til fods. Mange af de vigtigste seværdigheder er spredt rundt i byen, så andre transportformer anbefales at komme fra A til B.

Med offentlig transport

Essen har et integreret offentlig transportsystem med busser, undergrundstog og sporvogne. S-Bahn-tjenesten er integreret i det større Rhinen-Ruhr-rejsenetværk, der giver nem rejse i hele regionen. Grundlæggende billetter starter fra € 1.50 med dagskort fra € 5.50. Tjenester kører regelmæssigt hele dagen, og der er også nattjenester.

Med taxa

Taxaer kan findes på fremtrædende steder i hele Essen. Forvent, at måleren starter omkring € 5-mærket og betaler € 3 på forhånd. Førerhuse kan bestilles på forhånd og kan være billigere. Uber opererer ikke i Essen.

 

Hvor skal man bo i Essen?

Essen har et fremragende udvalg af hoteller, der passer til alle budgetter. Besøg vores liste over anbefalede hoteller i Essen side.

 

Ting at se og gøre

Zollverein Kulmine - kendt som den smukkeste kulmine i verden og et ikon for byen. Dette levn fra Essens industrielle fortid er kendt for sin slående Bauhaus-arkitektur. Det er værd at tage en organiseret rundtur i komplekset.

Essen Katedral - bygget på synet af byens berømte kloster. Denne gotiske katedral fra det 14. århundrede har et museum dedikeret til de religiøse skatte, der findes her.

Gammel synagoge - en af ​​de få overlevende synagogebygninger bygget før 2. Verdenskrig i Tyskland. I dag er det et kulturcenter, der fungerer som en gribende hyldest til historien om det jødiske samfund i Essen.

Villa Hügel - dette imponerende palæ blev bygget i 1873 til Alfred Krupp, af industrimanden Krupp-familien, der satte deres præg på byen. I dag kan du tage på ture eller endda deltage i koncerter her og beundre dens arkitektoniske særheder og 269 værelser.

Museum Folkwang - etableret i 1902. Dette museum rummer værker af Van Gogh, Gaugin og Manet.

Saalbau Essen - denne imponerende koncertsal er hjemsted for Essen Philharmonic Orchestra, som ved et par lejligheder har modtaget prisen som årets tyske orkester.

Grugapark - en af ​​de største byparker i Tyskland og et fantastisk sted for en romantisk picnic eller spadseretur. Her finder du fantastiske skulpturer, et glashus og en pavillon med hyppige opførelser af levende musik.

Teaterpassage - denne fredede murstensbygning huser et godt udvalg af eksklusive butikker og specialbutikker samt gode steder til vin og spisning.

 

Hvornår skal Besøg

Sommermånederne i Essen er generelt behagelige og ikke for varme, men regn kan forventes når som helst på året. Vintertemperaturer falder sjældent til under nul, men du ved det, når det sker! Essen bliver ikke sværmet af turister, så store menneskemængder er sjældne.

Essen er vært for en række festivaler og begivenheder hele året rundt. Det internationale julemarked, der blev afholdt i slutningen af ​​november og december, tiltrækker mange besøgende fra hele regionen. SMAG Sundance Open Air Festival, der afholdes i juli, tiltrækker de bedste inden for internationale DJ'er og elektroniske kunstnere.

 

Visa

Tyskland er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

 

Penge

Tyskland er medlem af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om foto-id, hvis du betaler med et kredit- eller betalingskort i en butik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.