Gay Brugge

Gay Brugge City Guide

Første gang i Brugge? Så er vores byguideside for homoseksuelle Brugge noget for dig

Bruges 

Den største by i den belgiske provins Vestflandern. Brugge er en lille by med over 100,000 mennesker.

De første fæstningsværker blev bygget her under Julius Cæsars styre og i 1098 blev det hovedstaden i Flandern-regionen. Det udviklede sig til et merkantilt center i middelalderen på grund af sin position i Hanseforbundet, og dets børs siges at være den første i verden.

I dag er Brugge et af de mest besøgte turisthotspots i Europa, hvor 2 millioner turister besøger byen årligt. Den nærliggende havn Zeebrugge håndterer årligt over 50 millioner ton gods, men turismen er grundpillerne. I 2008 blev det præsenteret i kultsortkomedien I Brugge og tiltrak en helt ny generation af besøgende.

Homoseksuelle rettigheder i Belgien

For homoseksuelle rettigheder i Belgien, se venligst vores Homoseksuel Bruxelles byguide.

Homoseksuel scene i Brugge

Sammenlignet med Bruxelles og Antwerpen er der ikke en homoscene her som sådan. Mange homoseksuelle turister besøger dog Brugge og besøger de lokale barer. Belgiens meget liberale holdninger sikrer, at de fleste, hvis ikke alle, spillesteder er indbydende for homoseksuelle turister.

At komme til Brugge

Med fly

Ostend-Bruges Internationale Lufthavn (OST) ligger omkring 25 km fra centrum af Brugge. Det bruges hovedsageligt som destination for sæson- og charterflyvninger, så det bliver nok ikke din hovedrute ind til Brugge. Bruxelles Lufthavn (BRU) tilbyder det bredeste udvalg af internationale forbindelser.

Fra Bruxelles Lufthavn togstation tager rejserne omkring 90 minutter, inklusive en overførsel fra Bruxelles-Syd station. Enkeltrejser starter fra omkring €20. Taxaer koster i omegnen af ​​€200, så det er kun værd at overveje for dem med seriøse penge at forbrænde.

Der er også direkte shuttle busforbindelser fra Bruxelles Syd Charleroi Lufthavn (CRL) leveret af Flibco. Rejsetider kan tage omkring 2 timer, men priserne starter fra kun € 5.

Med tog

Brugge hovedbanegård er en af ​​de travleste i Belgien (forvent at stå i myldretiden). Det er godt forbundet med destinationer i Belgien, men tilbyder også forbindelser til Paris og Lille. Herfra er det let at overføre til det større europæiske jernbanenet.

Ved havet

Fra Storbritannien er der en overnatningsfærge fra Hull til Zeebrugge, som drives af P&O, hvilket tager omkring 12 timer. Du kan booke enkeltrejser på denne måde, men de tilbyder også minikrydstogter, som giver dig et par timer i byen, før du skal tilbage.

At komme rundt i Brugge

Til fods

Brugges historiske bymidte er meget kompakt, så det er nemt at komme rundt til fods. Gåture er en af ​​de bedste måder at nyde de historiske steder og smukke middelalderlige arkitektur.

På cykel 

Som mange af byerne i det flade, nordlige Europa er cykling et populært middel for lokalbefolkningen at komme rundt på. Over 60 % af trafikken til Brugge foregår på cykel, og som sådan er cykelruter let at navigere (selv for turister). Cykeludlejningsfirmaer er tilgængelige, og nogle virksomheder tilbyder cykelture.

Med offentlig transport

Du skal kun tage en bus, hvis du holder dig lidt uden for centrum (eller tynges af shopping). Alle busser drives af De Lijn, den flamske transportoperatør. Singler koster €3 og tilbyder ubegrænset rejse i op til en time. De fleste busser er ret regelmæssige, men på søndage og lørdage kan nogle ændre rute.

Med taxa

Taxaer i Brugge er let tilgængelige, men de er ret dyre, når man tænker på den faktiske rejsetid og afstand (efter kl. 10 stiger priserne endnu mere). Der er taxaholdepladser på større steder, men for nemheds skyld er det bedst at bestille på forhånd.

Overnatning i Brugge

For en liste over nogle af de bedste hoteller i Brugge, besøg vores Homoside Brugge-siden.

Gay Brugge

Seværdigheder i Brugge

  • Grote Markt - Brügges bankende hjerte og det største trækplaster for turister. Her finder du mange restauranter og caféer og mange souvenirbutikker.
  • Groeninge Museum - et fantastisk galleri, med fokus på kunstnere med tilknytning til Brugge. Der er noget her, der interesserer kunstentusiaster for enhver smag.
  • Van Oost - er en af ​​de mest berømte chokoladebutikker i Brugge (og priserne afspejler dette). Her kan du få næsten alt støbt i chokolade.
  • Det Hellige Blods Basilika - en fantastisk gotisk kirke på Burg-pladsen. Dens hovedtræk er et hætteglas med blod, der angiveligt tilhører Kristus.
  • Bryggeri De Halve Maan - en fantastisk mulighed for at se, hvordan et af Belgiens vigtigste kulturprodukter fremstilles. I sidste ende bliver du belønnet for din tålmodighed med en prøve af de gode ting.
  • Friet-museet - det eneste museum dedikeret til den ydmyge yngel (eller hvis du er britisk, chip). Her vil du finde ud af om kartoflens historie, da den kom over Atlanten og ind på næsten alle middagsborde i verden.
  • Concertgebouw Brugge - koncertsal med et internationalt program af arrangementer. Hovedsæsonen løber fra september til juni.
  • Damme - beliggende kun 6 km fra Brugge, er denne charmerende landsby en dagstur værd. En bus tager kun 15 minutter, men for en virkelig romantisk rejse, tag den maleriske flodbåd, der tager op til en time.

Hvornår skal man besøge Brugge?

Sommeren har det mest behagelige vejr, selvom temperaturerne generelt ikke stiger meget længere end 70 grader Fahrenheit. Sommeren er desværre vrimlet med turister, så hvis du er parat til at risikere regn og kølige perioder, kan foråret eller begyndelsen af ​​efteråret være bedst. Vintrene er kolde, men sneen tilføjer et strejf af romantik.

Der afholdes en række festivaler i Brugge hele året rundt. De religiøst inspirerede optog af Helligblod og Himmelfartsdag-parader finder sted i henholdsvis maj og august. Musikelskere er tiltrukket af augusts middelalderlige Musica Antiqua Festival og julis alternative Cactus Festival.

Visa

Belgien er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for et Schengen-visum.

Penge

Belgien er medlem af eurozonen. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om et billed-id, hvis du betaler med et kredit- eller betalingskort i en butik.

Andre nyttige oplysninger

Det officielle sprog i Brugge er flamsk, hvilket næsten er identisk med hollandsk. Fransk tales også meget her, men du vil blive forstået de fleste steder, hvis du taler engelsk.

Der er en lille byskat gældende for alle reservationer natten over.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.