Gay Bologna · Byguide

Gay Bologna · Byguide

Første gang i Bologna? Så er vores homoseksuelle Bologna byguide noget for dig.

Piazza Maggiore

 

Bologna

Hovedstaden og største by i Emilia-Romagna-regionen i Norditalien. Bologna er Italiens 6. største by og hjertet af et storbyområde med over 1 million mennesker.

Med bosættelser beliggende her siden omkring 1000 f.Kr., har Bologna en rig og varieret historie. Efter Roms fald blev byen gentagne gange plyndret af goterne, før den blev genopbygget af Petronius, byens skytshelgen. I 1088 blev universitetet i Bologna etableret, og det menes i vid udstrækning at være det ældste universitet, der stadig er i drift i dag.

I dag er Bologna et kulturelt knudepunkt og vurderes ofte blandt de ti bedste byer i Italien med hensyn til livskvalitet. Det har en blomstrende økonomi, og Bologna-provinsen har det tredje højeste BNP i Italien. Besøgende er tiltrukket af den fantastiske gamle bydel, den store gastronomiske kultur og de forskellige shoppingmuligheder.

 

Homoseksuelle rettigheder i Italien

For information om homoseksuelles rettigheder i Italien, se venligst vores Gay Rom Byguide .

 

Homoseksuel scene

Med hensyn til homoseksuelle spillesteder og festscener tilbyder Bologna et beskedent udvalg af saunaer, krydstogtklubberog barer og danseklubber. Det har dog et stort udvalg af LGBT-organisationer, der har deres hovedbaser i byen, herunder Arcigay, Italiens største fortalervirksomhed for homoseksuelle, og Gay News, Italiens nationale homoseksuelle avis.

I juni er der en levende stolthedsfestival, der tiltrækker gæster fra hele Italien og udlandet. I slutningen af ​​oktober og begyndelsen af ​​november finder Gender Bender kunstfestival sted, der viser nye og innovative værker inden for dans, biograf og kunst, der udforsker moderne queer identiteter.

 

At komme til Bologna

Med fly

Bologna Guglielmo Marconi Lufthavn (BLQ) ligger ca. 6 km nordvest for byens centrum og er den 7. største lufthavn i Italien. Det tjener mange destinationer i hele Europa, Nordafrika, Mellemøsten, og der er sæsonbestemte chartertjenester til Mombasa og Cancun.

TPER tilbyder en busforbindelse kaldet Aerobus, der tager dig til Bolognas centrum på omkring 20 minutter (trafikafhængig). Billetter koster € 6, men de er gyldige i en time på alle Bologna-busforbindelser, når de først er valideret. Tjenesten kører hvert 11. minut mellem 5.30 og 12.15.

Taxaer kan hentes fra lufthavnen eller bestilles på forhånd og tilbyder en hurtig og nem rute til centrum. En rejse til Bolognas hovedbanegård bør koste mellem €15-20 afhængigt af, hvornår på dagen du rejser, om det er en helligdag eller om du har store mængder bagage.

Med tog

Bologna er jernbaneknudepunktet i Norditalien og er godt forbundet med de fleste italienske større byer. Der er en sovende service til og fra Paris og er et af stedene på den ikoniske Venedig-Simplon Orient Express.

 

At komme rundt i Bologna

Til fods

Den bedste måde at komme rundt i Bologna er til fods, da dette er den bedste måde at opleve majestætet i det historiske centrum. Den ikoniske Due Torri er et godt vartegn at stole på for at undgå at gå vild. Husk dog at være opmærksom på scootere og motorcykler, da de ofte kører op ad bagbanerne.

Med bus

Busser i Bologna er en relativt billig måde at komme fra a til b. Singler koster € 1.50 og er gyldige i 75 minutter. De kan købes i bussen eller i aviskiosker, tobaksforretninger og caféer (24-timers pass er € 5). De fleste af ruterne kører fra kl. 6 til kl. 11, men der er en håndfuld nattjenester.

Med taxa

Taxaer i Bologna plejer at være ret dyre, men de kan let hyldes på gaden eller fanges fra de mange taxaholdepladser i hele byen. Realistisk set behøver du sandsynligvis ikke tage en, da byens centrum er relativt kompakt.

På cykel

På grund af Bolgnas store studerende, er cykling en meget populær transportmetode her. Der er mange cykeludlejningsordninger i drift her. Hvis du medbringer din egen cykel, skal du tage forholdsregler, da cykeltyverier ikke er ualmindeligt, især omkring universitetsområdet.

 

Hvor skal man bo i Bologna

For nogle af de bedste hotelvalg i Bologna, besøg vores Gay Bologna Hotels-side.

 

Ting at se og gøre

På grund af Torri - disse to tårne ​​er nok det mest ikoniske billede af Bolognas bybillede. Legenden siger, at de to tårne ​​blev bygget af konkurrerende familier i det 12. århundrede for at vise, hvilke af dem der var de mest magtfulde, men det er stadig til debat.

Piazza Maggiore - Bolognas hovedtorv og byens bankende hjerte. Her finder du mange restauranter, hvor du kan prøve den ret, som Bologna er mest berømt for internationalt - ragù alla bolognese.

Jewish Museum - dette museum, der ligger i Bolognas tidligere jødiske ghetto, sporer historien om byens jødiske befolkning. En interessant og nøgtern oplevelse.

San Petronio Basilika - enorm gotisk kirke på Piazza Maggiore. Denne kirke er den tiende største i verden målt i volumen og er bemærkelsesværdig som værende fødestedet for Bolognesisk klokkeringende kunst.

Lamborghini Museum - Hvis du havde brug for en påmindelse om, at Bologna var en af ​​Italiens rigeste regioner, skal du ikke lede længere. Beliggende cirka 50 minutter med bus fra byens centrum, her kan du opdage historien om et af verdens mest ikoniske luksusmærker.

Galleri Cavour - stedet at tage hen for det ultimative inden for high-end shopping. Her finder du alle de avancerede mærker, hvis du skulle have lyst til at spendere.

 

Hvornår skal Besøg

Bologna oplever ekstremt varme somre, hvilket resulterer i, at mange lokale beboere forlader byen, hvilket giver den en næsten "spøgelsesby"-lignende kvalitet. Foråret og efteråret er behageligt, da vejret er godt, og eleverne bringer liv til byen. Vintrene er kølige med lejlighedsvis afstøvning af sne.

Der er en bred vifte af festivaler og begivenheder, der finder sted i Bologna. I juli afholdes der en filmfestival på Piazza Maggiore, der viser restaurerede stumfilm samt moderne klassikere. I december er byen også vært for MotorShow, som bringer en bred vifte af imponerende køretøjer til byen.

 

Penge

Italien er medlem af euroområdet. Hæveautomater (bancomat) er bredt tilgængelige. Butikker elsker kontanter. Du vil ikke blive nægtet rabat i mange uafhængige butikker, hvis du betaler kontant. De fleste butikker vil bede om ID, hvis du betaler med kreditkort.

Valutakontorer (cambio) ligger tæt på alle de vigtigste turistområder, men tilbyder generelt dårlige valutakurser.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.