Gay Bilbao · Byguide

Gay Bilbao · Byguide

Første gang i Bilbao? Så er vores homoseksuelle Bilbao byguide side noget for dig.

Bilbo | Bilbao

Den største by i Baskerlandet. Bilbao er Spaniens tiende største by med en befolkning på over 300,000 mennesker. Det er hjertet af et byområde med omkring 1 million mennesker.

Grundlagt i det 14. århundrede fandt Bilbao sine formuer på grund af eksport af jern fra sin travle havn. I det 19. og tidlige 20. århundrede oplevede byen massiv industrialisering, hvilket gjorde den til den næstmest industrialiserede region i Spanien efter Barcelona.

I dag har Bilbao en mangfoldig økonomi og en blomstrende kulturscene, som blev ført i spidsen af ​​åbningen af ​​Guggenheim-museet i 1997. Dets fodboldhold er et af de mest respekterede i Europa. Besøgende belønnes med et væld af fine spisemuligheder og nogle af de bedste butikker i Spanien.

 

Homoseksuelle rettigheder i Spanien

For homoseksuelle rettigheder i Spanien, se vores Gay Madrid Byguide .

Homoseksuel scene

Bilbaos homoseksuelle scene er ikke den største, men den er bestemt livlig. Størstedelen af ​​Bilbaos homoseksuelle spillesteder ligger tæt på hinanden i områderne kendt som Casco Viejo og Bilbao La Vieja. I disse områder finder du voldgrav af barer og klubber. Saunaer er lidt længere mod vest.

I juli er byen vært for en årlig stolthedsfest, som er meget populær blandt baskiske berømtheder og politikere. Generelt er Bilbao en meget tolerant by, og homoseksuelle turister modtager en varm velkomst.

 

At komme til Bilbao

Med fly

Bilbao Lufthavn (BIO) ligger 9 km nord for Bilbao og er den travleste i det nordlige Spanien. Det er godt forbundet til europæiske hub-lufthavne med flagrederier og lavprisselskaber, og der er en sæsonbestemt service til Israel.

Fra lufthavnen kan du tage Bizkaibus A3247 uden for ankomsthallen. Tjenesterne kører hvert 20. minut fra kl. 6.20 til midnat, og rejsetiderne tager cirka 25 minutter. Enkeltrejser koster € 1.45.

Taxaer opererer døgnet rundt uden for ankomststanden. De kan hyldes i lufthavnen, men for at spare tid kan du bestille på forhånd via telefon eller online. Rejser koster i området 24-7 €, og rejsetiden er omkring 20 minutter. Biludlejning er tilgængelig i lufthavnen.

Med tog

Fra Abando Station er der direkte tjenester til Vigo, Barcelona og Madrid, som giver dig mulighed for at oprette forbindelse til destinationer i det større europæiske jernbanenet.

Med båd

Hvis der kommer fra Storbritannien, er der en bilfærge, der afgår fra Portsmouth, der opererer med Brittany Ferries. Rejsetider er i området 24 timer og er kun virkelig værd at tage, hvis du har tid til at dræbe eller ikke er fan af at flyve.

 

At komme rundt i Bilbao

Til fods

Store områder af byens centrum er fodgængere, hvilket gør dette til en meget god måde at tage byen på. En behagelig gåtur langs floden fra Guggenheim-museet til Casco Vieja skal tage cirka 30 minutter. Der er dog en større risiko for regn hende i sammenligning med andre spanske byer, så klæd dig i overensstemmelse hermed.

Med offentlig transport

Bilbao har et effektivt offentligt transportsystem med busser, sporvogne og en metrotjeneste. Den billigste måde at navigere på er at købe et BARIK-kort, der er forudindlæst i pålydende værdi på € 5, € 10 og € 15 og kan købes fra metrostationer, sporvognsstop, kiosker og tobaksforretninger. Kort kan bruges i alle former for trasport.

Der er metrostationer tæt på alle de store turistattraktioner og tilbyder forbindelser til kysten, hvis du har lyst til en dag på stranden. Tog kører fra 6:11 til 2:15 mandag til torsdag og indtil XNUMX:XNUMX på fredag. I weekenden er der nattetjeneste med tog hvert XNUMX. minut på hovedlinjerne. Netværket blev designet af Norman Foster.

EuskoTran er den eneste sporvognslinje, der kører sammen med Guggenheim Museum og giver dig bedre muligheder for at tjekke byen, mens du rejser. Det løber fra kl. 6 til kl. 11.

Bilbobus er den kommunale busoperatør, og deres røde busser og hvide bogstaver er let genkendelige. De fleste linjer fra ca. 6 eller 7 til kl. 10 med de fleste tjenester ankommer inden for 10 til 20 minutter. På fredage og lørdage er der en natbus, der kører til omkring kl.

Med taxa

Der er et par officielle taxiselskaber, der opererer i Bilbao, og de skal have deres billetpriser anført på siden af ​​deres vinduer. Der er mange taxaholdepladser til rådighed, men det er nemt at bestille en på forhånd, hvor taxaer normalt ankommer inden for 5 minutter. Taxaapps som Uber bruges i Bilbao.

 

Hvor skal man bo i Bilbao

Nogle af de mest populære hoteller i Bilbao kan findes på vores Homoseksuel Bilbao Hoteller-side.

 

Ting at se og gøre

Guggenheim-museet - juvelen i Bilbaos kulturelle krone. Intet er mere emblematisk for Bilbaos relativt nylige opstigning til turiststien end Frank Gehrys postmodernistiske mesterværk. Det er vært for skiftende udstillinger i hele kalenderen, og dens permanente samling omfatter værker af Phillip Rothko og Jeff Koons.

Santiago-katedralen - en blanding af gotisk og gotisk vækkelsesarkitektur. Denne katedral stod færdig i det 15. århundrede og har spillet en vigtig rolle i Bilbaos historie. Vær opmærksom på støttepillerne i hovedhvælvingen, da de har udskæringer af lokale købmænd på dem.

Ribera marked - et af de største overdækkede markeder i Europa. Her kan du købe et bredt udvalg af friske råvarer samt håndværks- og landmænds håndværk. Lukket om søndagen.

Plaza Nueva - neoklassisk plads, der formelt var sæde for Biscayens regering. Her finder du et godt udvalg af restauranter og barer. Der er loppemarked om søndagen.

Plaza Moyua , Gran Vía - Bilbaos største shoppingområde og hvor man kan finde et kup. Her finder du mange high-end mærker samt Bilbaos afdeling af den spanske stormagasinkæde El Corte Ingles

Ibaigane Palace - hjemmet til Athletic Club de Bilbao og et arkitektonisk vidunder i sig selv. Du kan tage på en stadionrundvisning, men den bedste måde at nyde atmosfæren her er at deltage i en fodboldkamp derhjemme.

El Arenal Parque - et fantastisk sted at gå en tur på en solrig eftermiddag. Om sommeren skal du sørge for at se en udendørsforestilling i kioskoen.

Baskisk museum - find ud af mere om baskernes unikke og fascinerende arv, og hvad der adskiller dem fra resten af ​​Spanien.

 

Hvornår skal Besøg

Bilbaos klima er mildere end andre destinationer i Spanien, hvilket betyder, at vintertemperaturerne for det meste er over frysepunktet, og det er sjældent, at sommertemperaturerne overstiger 35ºc. På grund af dens beliggenhed er regn til stede hele året rundt, så en paraply anbefales, når du går. Der er ikke rigtig et vanvittigt jag af turister om sommeren.

Der afholdes mange fester og festivaler i løbet af året i Bilbao. Den første lørdag efter den 15. august fejrer byen sin ferie med gadeteater, musik og masser af fyrværkeri. I slutningen af ​​november og begyndelsen af ​​december er der en prestigefyldt kortfilm- og dokumentarfestival, der tiltrækker et internationalt publikum.

Penge

Spanien er et land i euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Hoteller, banker og nogle lokale virksomheder driver også valutaborde.

 

Andre nyttige oplysninger

Det vigtigste sprog, der bruges her, er baskisk, som adskiller sig meget fra standardspansk. Det er også værd at bemærke, at der er en meget stærk følelse af baskisk nationalitet her, så vær følsom over for den lokale kultur - undgå at henvise til at være i Spanien og undgå at vise åbenlyst spanske symboler, dvs. Real Madrid fodboldvarer osv.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.