Gay Bergen City Guide

Gay Bergen City Guide

Første tur til Bergen? Så er vores gay Bergen byguide-side noget for dig

 

 

Bryggen

 

 

Bergen | Bjørgvin

Norges næststørste by og hjemsted for næsten 300,000 mennesker. Bergen er en smuk by omgivet af bjerge og fjorde.

Bergen startede som en handelsby og blev Norges hovedstad i det 13. århundrede. Den blev medlem af Hanseforbundet, og dens vigtigste eksportvare var tørret torsk. Nazistisk besættelse under Anden Verdenskrig så byen udsat for adskillige allierede luftangreb.

I dag er Bergen et kulturelt knudepunkt med en massiv studerende. Dens havn er den største i Norge og tiltrækker akvakultur, skibsfart og offshore olieindustrien. Turister er tiltrukket af dens fantastiske natur og gadekunst.

 

Homoseksuelle rettigheder i Norge

For detaljer om homoseksuelles rettigheder i Norge, besøg venligst vores Homoseksuel byguide .

 

Homoseksuel scene

Bergen har en meget lille homoscene, med en kendt homoseksuel bar kaldet Fincken. Som med det meste af Skandinavien gennemsyrer liberale værdier. Mange homoseksuelle turister ankommer hvert år og er velkomne med ægte nordisk gæstfrihed.

I juni er der en populær årlig gay Pride-parade og festival.

 

At komme til Bergen

Med fly

Bergen Lufthavn, Flesland (BGO) er den næst travleste lufthavn i Norge, der betjener Scandinavian Airlines, Norwegian Air Shuttle og Wideroe. Det er godt forbundet til europæiske byer med sæsonbestemte transatlantiske flyvninger.

Lufthavnen ligger 18 km fra centrum af Bergen. Sporvognen (Bergen Letbane/Bybanen) er en behagelig og relativt billig (37 NOK, mere på sporvogn) vej ind til byen. Rejsetider tager dog omkring 44 minutter. Lufthavnsstoppet ligger lige uden for Terminal 3.

Lufthavnsbussen Flubussen afgår hvert 10. minut i løbet af dagen og er en hurtigere måde at komme til byens centrum på (rejsetider på 22 minutter). Singler koster 105 NOK og bookes bedst på forhånd, da det er dyrere i bussen.

Taxaer tager omkring 25 minutter til centrum og bør som regel koste omkring 400 NOK. Som altid skal du bestille på forhånd for at få de bedste tilbud. Standardbiludlejningsfirmaerne kan findes i lufthavnen.

Med tog

Selvom der ikke er nogen internationale togforbindelser til og fra Bergen, kører toget fra Oslo over noget af Norges smukkeste landskab. Værd at overveje, hvis du rejser inden for Norge og har tid til at dræbe (rejsen tager 7 timer).

Ved havet

Hurtigbådstjenester tager dig til og fra destinationer på tværs af den norske kyst og giver dig mulighed for at se mere af øerne og landskabet. Hurtigrutens sydlige endestation er baseret her, og der er også en passager-/bilfærgeforbindelse til det nordlige Danmark.

 

At komme rundt i Bergen

Til fods

Bergens bymidte er forholdsvis kompakt; derfor er det bedst at udforske byen ved at gå. Andre interessante seværdigheder uden for byens centrum kan nås med offentlige transportmidler.

Med offentlig transport

Billetter kan købes ved automater eller hos chaufføren (kun kontant med chauffør) og inden for Bergen kommune koster 31 NOK (+10 NOK fra chaufføren). Husk at validere din billet fra en automat, da inspektioner er regelmæssige og medfører store bøder.

Busforbindelser er generelt regelmæssige hele dagen (hvert 20. minut eller mindre) med rutekørsel 7 dage om ugen (minus helligdage). Der er en natbusforbindelse i weekenden, som er dyrere og ikke gyldig med et rejsepas.

Letbanen er den vigtigste måde at komme til de sydlige dele af byen på. Det kommer hvert 10. minut eller deromkring mellem kl. 6 og 1 med en halv time natservice fredag ​​og lørdag. Husk sporvognsbilletter skal købes inden du stiger på (undtagen natsporvogne).

Med taxa

Taxaer er dyre i Norge, og Bergen er ingen undtagelse. Der er flere taxaholdepladser i hele byen, med lange køer i weekenden. Priser og service er generelt de samme blandt virksomheder, selvom det kan betale sig at bestille på forhånd.

 

Bergen bybilledet

 

 

Hvor skal man bo i Bergen

For vores liste over anbefalede hoteller i Bergen, besøg venligst vores Homoseksuel Bergen-side.

 

Hvornår skal Besøg

Bergen har en unik geografisk placering (meget nordpå, tæt på havet og omgivet af bjerge), hvilket resulterer i meget regn. Tjek vejrudsigterne før du kommer (selvom de lokale siger noget om dårligt tøj frem for vejret).

På trods af dens nordlige beliggenhed er temperaturer under 0°C sjældne selv om vinteren på grund af golfstrømmens opvarmende effekt og dens beskyttede beliggenhed. Når det er sagt, er gennemsnitstemperaturerne om sommeren omkring de milde 14°C.

Festivaler og begivenheder finder sted hele året i denne by. BergenFest, en bydækkende musikfestival, starter i slutningen af ​​april og tiltrækker musikere fra en bred vifte af genrer. Den internationale filmfestival i Bergen er en ugelang begivenhed, der afholdes hver oktober.

 

Ting at se og gøre

Bryggen - ikke overraskende brændte langt de fleste norske gamle byer ned (de var lavet af træ), men du kan her finde et stort udvalg af traditionel norsk arkitektur. Mange af bygningerne her blev udpeget som UNESCOs verdensarvssteder.

Fløyen - ingen tur til Bergen er komplet uden en tur til Fløyen. Fra toppen får du en fantastisk udsigt over fjordene. For de aktive er der en vandresti. For de mindre aktive, er der en furnincular.

Bergen Kunstmuseum - et af de største museer i Skandinavien. Bergens kunstmuseum huser værker fra renæssancetiden til nutiden. Det er kendt for at være vært for flere værker af Edvard Munch.

Fiskemarkedet - Selvom det kan være ret dyrt at spise mad her (supermarkeder sælger det meste af produkterne til en brøkdel af prisen), skal du se dette for at tro det. Her kan du prøve gratis prøver af lokalt fanget laks, sild og, kontroversielt, hval.

Mariakirken - den ældste kirke og bedst bevarede kirke i Bergen. Denne kirke blev bygget i det 12. århundrede og tilhørte engang det tyske samfund i Bergen.

Bergenhus fæstning - et af de bedst bevarede forter i Norge. Bergenhus fæstning var tidligere en af ​​Norges kongelige residenser. Efter at være blevet rekonstrueret på grund af bombeskader under Anden Verdenskrig. Salen bruges til at være vært for kongelige gallaer.

 

Visa

Norge er IKKE en del af Den Europæiske Union. Enhver, der ankommer til Norge, er underlagt indvandring og toldkontrol. Norge er dog en del af Schengen-zonen.

EU-, EØS- og schweiziske statsborgere sammen med ikke-EU-borgere fra lande, der er fritaget for visum (USA, Canada, Australien, New Zealand, Japan osv.) Behøver kun at vise et pas, der er gyldigt i deres planlagte opholdsperiode. Andre statsborgere skal have et Schengen-visum.

Vær opmærksom på, at fortoldning sker ved dit ankomststed i Norge. Hvis du flyver til Oslo og har en tilslutningsflyvning til en anden destination i Norge, skal du afhente din bagage, rydde tolden og derefter tjekke ind igen, før du fortsætter med din rejse.

Giv ekstra tid til at gennemføre denne ret frustrerende proces. Det er tilladt at medbringe op til 200 cigaretter plus 1 liter spiritus og 1.5 liter vin. Forskrifter håndhæves strengt.

 

Penge

Norges valuta er den norske krone (kr). Valutaen består af 1, 5, 10 og 20 kr mønter og 50, 100, 200 og 500 kr sedler. Kredit- og betalingskort accepteres meget bredt, selvom billed-id kan anmodes om. Pengeautomater omtales som "minibanker".

 

Koste

Norge er et meget dyrt land. Selv daglige indkøb som en kop kaffe, en dåse cola eller fastfood kan være dobbelt så meget, som du ville forvente at betale andre steder i Europa.

Det er sandsynligvis en god idé at budgettere for at bruge mindst det dobbelte af, hvad du ville have i en anden europæisk by.

 

Drikkevand

Vand fra hanen i Norge er noget af det reneste, der findes overalt i verden. At drikke flaskevand er bare spild af penge.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.