New York City Pride marts 2024

New York City Pride 2024: parade, datoer og begivenheder

New York City Pride 2024: parade, dates and events

Lokation

NYC 26th Street & 5th Ave, New York, USA

New York City Pride marts 2024

2024 Pride March finder sted den 30. juni 2024. Dette bliver den største gay Pride-begivenhed i USA.

New York er fødestedet for 'Pride'. Fra det øjeblik, de første klodser blev kastet mod politiet uden for den legendariske Stonewall Inn i 1969, har byen været i spidsen for kampen for og fejringen af ​​queer-rettigheder. 

De officielle fejringer er vokset år for år, og 2024 markerer 54-året for marchen. Tusindvis af LGBTQ+-personer fra hele verden forventes at rejse til New York City for at fejre dem. Det er bestemt ikke en begivenhed, du vil gå glip af!

Hvad sker der på New York Pride?

Højdepunktet i Pride er Pride March, der tiltrækker millioner af tilskuere og deltagere, mens den snor sig gennem Manhattans gader. Denne livlige parade viser en farverig række af flydere, kunstnere, aktivister og samfundsgrupper. Sideløbende med marchen forvandler PrideFest Greenwich Village til en gademesse med sælgere, madboder, levende underholdning og udstillinger.

For dem, der søger en mere intim oplevelse, tilbyder LGBTQ+ filmfestivalen, OutCinema, visninger af film, der udforsker queer-temaer og -fortællinger. Læs mere: Tjek vores guide til New Yorks bedste homobarer.

Pride Island

Musikfestivalen Pride Island, der afholdes på Pier 97, er et andet højdepunkt, der byder på elektrificerende optrædener af top LGBTQ+ og allierede kunstnere. Tidligere hovednavne inkluderer Whitney Houston og Madonna.

Når Pride Week nærmer sig sin afslutning, byder Pride Island Closing Party på en spektakulær finale med optrædener af anerkendte DJs og entertainere. Denne højenergibegivenhed samler mennesker fra hele LGBTQ+-spektret for at fejre mangfoldighed og kærlighed i alle dens former.

Hvordan booker jeg et hotel til New York Pride?

Book et hotel tidligt kan varmt anbefales. New York vil være fyldt, og mange hoteller vil nå fuld belægning. Priserne vil sandsynligvis stige under Pride - som om New York Hotels kunne blive dyrere (det kan de, lol).

New York Pride historie

New York City er, hvor den første mursten blev kastet ved Stonewall-oprøret i juni 1969, et afgørende øjeblik i LGBTQ+-historien, der udløste en bevægelse for lighed og befrielse. Det, vi nu kender som Pride, kan spores direkte tilbage til dette øjeblik. Og nej, festerne på Stonewall sørgede ikke over Judy Garlands død.

I kølvandet på opstanden gik LGBTQ+-aktivister og allierede sammen for at organisere Christopher Street Liberation Day March, der markerede den første mindehøjtidelighed for LGBTQ+-stoltheden i New York City. Denne historiske march blev afholdt den 28. juni 1970. I årenes løb er NYC Pride vokset til en af ​​de største og mest indflydelsesrige LGBTQ+-fester i verden, der har trukket millioner af deltagere og tilskuere fra hele kloden. Det er ingen overdrivelse at sige, at New York City er Prides hjem.

TG hvidt logoBesøg Website
Sats New York City Pride 2024: parade, datoer og begivenheder

Ingen anmeldelser fundet

Kommentarer/anmeldelser er den subjektive mening om Travel Gay brugere, ikke af Travel Gay.