ovenfra af den gamle bydel i Warszawa

Gay Warszawa · Byguide

Første besøg i Warszawa? Så er vores homoseksuelle Warszawa byguide noget for dig.

ovenfra af den gamle bydel i Warszawa

Warszawa | Warszawa

Polens hovedstad, der er hjemsted for næsten 2 millioner mennesker, er en europæisk metropol i hurtig udvikling med en byhorisont, der er blevet forvandlet siden kommunismens fald i 1989.

De traditionelle turisthøjdepunkter rundt om den gamle bydel smelter sammen i en ny moderne europæisk hovedstad med mange luksuriøse højhuse, en stadigt voksende kosmopolitisk restaurant og barkultur og en stadig voksende homoseksuel scene.

 

Homoseksuelle rettigheder i Polen

Homoseksualitet har aldrig været ulovlig i Polen. I 1932 anerkendte Polen lovligt homoseksualitet og thans alder for samtykke er 15 for både homoseksuelle og lige mennesker. Polen er fortsat et af få lande, hvor homoseksuelle mænd har lov til at donere blod.

Indflydelsen fra den katolske kirke har gjort rejsen mod lige homoseksuelle rettigheder til en langsommere proces end i andre dele af Europa. Imidlertid sociale holdninger ændrer sig og bliver mere accepterende af homoseksuelle rettigheder.

På trods af dette er Polen et af få tilbageværende europæiske lande uden nogen form for juridisk partnerskab for homoseksuelle og lesbiske par. Adoption af homoseksuelle eller lesbiske par er ikke tilladt, selvom enlige homoseksuelle kan adoptere.

 

Homoseksuel scene

Den homoseksuelle scene i Warszawa er relativt lille sammenlignet med de fleste europæiske hovedstæder, men den udvikler sig konstant. Mere Bøssebarer og klubber har åbnet i de senere år, med regnbue farver stolt vist.

Der er en blomstrende cafékultur med flere homoejede og mange homovenlige spillesteder. De fleste caféer ligger omkring Śródmieście, byens centrale distrikt og hjemsted for store turistattraktioner og hoteller.

Warszawa afholdt sin første nogensinde EuroPride-fest i 2010. Mens det mødtes med en vis lokal opposition, var det en milepælsbegivenhed og et springbræt, der har hjulpet det lokale LGBT-samfund med at opbygge en bredere og mere offentlig profil.

 

Kommer til Warszawa

Med fly

Frédéric Chopin International Airport (WAW) er Polens største lufthavn, beliggende 10 km syd for byens centrum. Du kan også flyve til Warszawa Modlin.

Der er en togforbindelse fra lufthavnen til centrum af Warszawa, hvor SKMs linjer S2 og S3 tager dig ind til byens centrum med singler, der koster 3.40 PLN. KML-tog kører også til byens centrum og koster 6.80 PLN.

Der er også gode busforbindelser til Warszawas vigtigste transportknudepunkter, herunder en natbusservice med singler fra 3.40 PLN. Hvis du tager en taxa, skal du sørge for at tage mod den officielle taxaholdeplads. Taxapriserne bør være cirka 40 PLN ind til byens centrum.

Med tog

Warszawa har fremragende jernbaneforbindelser til andre europæiske hovedstæder med højhastighedstog. Det Dworzec Centralny (Warszawa Centralna) station er den største terminal i centrum.

 

At komme rundt i Warszawa

Sporvogne har været et vigtigt træk ved Warszawas offentlige transportsystem i mange år og giver stadig en ideel, billig og sikker måde at komme rundt i byen på. Der er 30 sporvognslinjer, der forbinder byen.

Warszawa Metro har to linjer i øjeblikket, som betjener pendlere snarere end turister. En anden linje er ved at være afsluttet, som forbinder byens centrum med den højre bred af Vistula-floden.

Busser er også tilgængelige og er integreret med de andre offentlige transportsystemer. Dagsbilletter starter ved 15 PLN.

Finansielle bygninger oplyst ved tusmørke

 

Hvor skal man bo i Warszawa

For vores liste over anbefalede hoteller i Warszawa til homoseksuelle turister, besøg Siden Gay Gay Hotels.

 

Ting at se og gøre

Śródmieście - Warszawas centrale distrikt, der indeholder de fleste store turistattraktioner.

Gammel by - byens turistområde, omhyggeligt restaureret efter ødelæggelsen af ​​anden verdenskrig; værd at gå en tur.

Gamle by- og nye bytorve - til musikalske og teatralske udendørsforestillinger i hele sommermånederne.

Kultur- og videnskabspaladset - en gave til byen fra 'det sovjetiske folk' bygget i 1955 og stadig dominerede byens centrum med dens socialistiske realistiske arkitektur; indeholder museer, biograf og en koncertsal med udsigtsplatform på 30th etage.

National Museum - har interessante midlertidige udstillinger såvel som permanente samlinger; for nylig været vært for "Ars Homo erotik”Udstilling af nutidig og historisk homoerotisk kunst.

Warszawa Rising Museum - Åbnet på 60-årsdagen for den polske opstand, er dette museum en passende hyldest til det polske folks modstand mod besættelsen i 1944.

Fryderyk Chopin Museum - betragtes som Europas mest moderne biografiske museum, beliggende i et fantastisk barokpalads; en af ​​mange hyldester til Chopin, Polens mest berømte komponist, som tilbragte tyve år af sit liv i Warszawa.

Nationalstadion - skelsættende stadion bygget til UEFA EURO mesterskaberne i 2012.

Det kongelige slot - imponerende historisk museum og hjemsted for nogle af Rembrandts malerier.

Łazienki Park og Palads - anlagte haver og et palads bygget på en ø for Polens sidste monark, kong Stanislaw August Poniatowski.

Wilanów Park og Palace - en tidligere kongelig sommerresidens og et fint eksempel på europæisk barok, med udsøgte haver, der indrammer paladset.

Teatr Wielki - måske den mest imponerende teater- og koncertsal i byen. Det enorme 'verdensteater' er Polens største opera- og balletteater.

Museum of Modern Art - et nyt museum i en tidligere møbelbutik tæt på Hovedbanegården.

Der er nogle populære sommerdestinationer for homoseksuelle inden for rækkevidde af Warszawa:

Błota, er en strand ved floden, ca. 10 km syd for byens centrum. At cykle der skal tage omkring 40 minutter fra byens centrum. Fra Wał Miedzeszyński drej til venstre ind på Sitowie, som er en ujævn grusvej.

Wybrzeżog Gdyńhimmel på Most er Grota Roweckiegois bro en anden sommerdestination for homoseksuelle og også en strand ved floden.

 

Hvornår skal Besøg

Warszawa tiltrækker de fleste besøgende fra maj til september, når vejret er bedst. Somrene kan være varme, men også våde. Vintermånederne fra november til marts kan være meget hårde med meget sne og bidende vind.

I mere end et årti har byen været vært for en årlig gay Pride-begivenhed med en tilknyttet musikfestival, parade og dansefester. Tjek officielle Parada Równości-websted til fremtidige LGBT Pride-planer.

 

Visa

Polen er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du tjekke, om du har brug for et Schengen-visum.

 

Penge

Polen er ikke en del af euroområdet. Den polske valuta er złoty.

hæveautomater (ATM-maskine) findes let rundt omkring i Warszawa. Visa, MasterCard, Visa Electron og Maestro accepteres bredt.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.