gay-wien-guide-2017

Gay Wien · Byguide

Planlægger du en ferie i Wien? Så er vores homoseksuelle Wien-guide guide noget for dig.

gay-wien-guide-2017

Wien | Wien

Wien har en rig historie og var engang hovedstaden i det østrig-ungarske imperium. I dag er det Østrigs kosmopolitiske hovedstad og landets økonomiske, kulturelle og politiske centrum.

Byen har en befolkning på omkring 2.4 millioner, og den er den næststørste tysktalende by i verden. Wien ligger i den østlige del af Østrig tæt på grænserne til Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn.

I 2001 blev Wiens centrum anerkendt som et UNESCOs verdensarvssted, takket være den overflod af ekstraordinære historiske seværdigheder, herunder paladser, kirker, monumenter og offentlige parker. Wien er også kendt som "Musikkens By" takket være dens musikalske arv i verdensklasse.

Besøgende kan udforske et stort antal museer, teatre, operahuse, nyde regelmæssige udendørs koncerter og samtidskunstudstillinger samt et stort udvalg af fantastiske udendørs markeder.

 

 

Homoseksuelle rettigheder i Østrig

Homoseksuelle handlinger har været lovlige i Østrig siden 1971. Efter en afgørelse truffet af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol fik samboende partnere af samme køn de samme rettigheder som ugifte samboere af modsatte køn.

I 2010 blev der indført registrerede partnerskaber, selvom homoseksuelle par stadig stod over for nogle juridiske udfordringer som vedtagelse, adgang til IVF og kunstig befrugtning. Men fra januar 2015 tillod den østrigske regering fuld fælles adoption af par af samme køn. Og fra 1. januar 2019 vil homoseksuelle ægteskaber blive legaliseret i Østrig.

 

Gay Historie

Mange homoseksuelle mænd har spillet fremtrædende roller i Østrigs politiske, kulturelle, arkitektoniske og musikalske historie.

Sandsynligvis den mest berømte homoseksuelle mand var prins Eugene af Savoy (1663-1736), en af ​​de mest succesrige militære ledere i moderne europæisk historie. Under hans kommando blev Wien befriet for tyrkisk belejring, og osmannerne blev skubbet tilbage til Balkan. Han siges at være temmelig åben om sit ønske om andre mænd. Hans indflydelse på Wien kan ses i dag på Palace of Schloss Belvedere.

Berømte homoseksuelle arkitekter omfattede Eduard van der Null (1812-1868) og August Sicard von Sicardsburg (1813-1868), der byggede statsoperaen. Wiens musikscene har mange homoseksuelle figurer, herunder komponisten Franz Schubert (1797-1828), der boede sammen med Johann Baptist Mayrhofer.

 

Homoseksuel scene

Wien har en livlig og forskelligartet homoseksuel scene. Byen har set et stigende antal bøssesteder og LGBT-fokuserede begivenheder og aktiviteter. Mange Bøssebarer, klubber og Homoseksuelle saunaer i Wien er beliggende i det centrale område omkring Wienzeile street og Naschmarkt open-market.

Holdningerne er liberale, og den pulserende homoscene tiltrækker hvert år et stort antal homoseksuelle turister. Årlige homoseksuelle højdepunkter omfatter Regnbueparaden (Regenbogenparade) i juli og Wienerbjørnekongressen om foråret. Der er en Queer Film Festival i juni og en velgørenhedsbegivenhed, Live Ball, i maj.

Udnævnt til "Årets Destination" ved Australian LGBTI Awards i Sydney i 2018. Wien bliver værtsbyen for den internationalt anerkendte EuroPride 2019.

 

At komme til Wien

Mange flyselskaber flyver direkte til Wien fra hele Europa og videre. Flyvninger ankommer og afgår fra Wiens internationale lufthavn (Flughafen Wien-Schwechat) lige uden for bygrænsen.

Der er masser af muligheder for at overføre til dit hotel som tog, taxaer og busser, som alle er skiltet i lufthavnen. En taxa vil koste alt omkring €25 - €35. City Airport Train kører til byens centrum hvert 30. minut og koster €11 (2017).

Bratislava lufthavn ligger også omkring 34 km fra Wiens internationale lufthavn, lige over grænsen i Slovakiet.

Lavprisflyselskabet Ryanair flyver til denne lufthavn, og det er ofte en billigere mulighed for flyrejser. Igen afgår tog og busser fra denne lufthavn til Wiens bykvarterer.

 

At komme rundt i Wien

Wien er en meget stor by, der består af flere distrikter. Det lokale offentlige transportsystem leverer busser, tog, sporvogne og metroer, der kører gennem byen og forbinder distrikter.

Det anbefales stærkt at bruge offentlig transport, da det kan være ekstremt travlt at leje en bil og køre i bydistrikterne, og parkering er ofte et problem, især i de mest besøgende områder af turister.

Taxaer måles, men besøgende rådes til at bede om et tilbud, før de hopper ind. Metroen er sandsynligvis den mest populære måde at komme rundt, da den er billig, punktlig og effektiv.

Vejr

Foråret starter i slutningen af ​​marts og giver plads til sommeren i juni, når vejret virkelig bliver varm. I løbet af juli og august kan dagene være meget varme og fugtige med temperaturer op til 35 ° C (95 ° F).

Generelt er sommeren meget behagelig, og gennemsnitstemperaturerne er omkring 25/26 ° C. September signalerer starten på efteråret, selvom det, der kaldes en 'Indian Summer' ofte betyder milde temperaturer og solrige dage.

Efterhånden som efteråret skrider frem, begynder temperaturen at køle ned og vinden bliver stærkere. Om vinteren kan Wien være våd, overskyet og kold. Gennemsnitstemperaturer er mellem 3-5 ° C i januar og februar.

 

Hvor skal man bo i Wien

Vi anbefaler at bo i området Old Town (Altstadt). For vores liste over nogle af de bedste hoteller i Wien for homoseksuelle rejsende, klik her for at gå til Gay Vienna Hotels-siden.

Isbjørn i den fremragende Wien Zoo (Tiergarten Schönbrunn)

Ting at se og gøre

Wiens historiske centrum - et område fyldt med historiske bygninger, smuk arkitektur og parker.

Schönbrunn-paladset (Schloß Schönbrunn) - en tidligere kejserlig rokoko-sommerresidens og en af ​​Østrigs vigtigste kulturelle attraktioner,

Statsoperahuset (Wiener Staatsoper) - verdensberømt operahus med en historie, der går tilbage til midten af ​​19-tallet.

Ringstrasse - Cirkulær vej, der omgiver Wiens Innere Stadt-distrikt med monumenter og store seværdigheder.

Tiergarten Schönbrunn - den ældste zoologiske have i verden, grundlagt i 1752.

Tredjemandsmuseet - stedet for at lære om Wiens før- og efterkrigshistorie med artefakter relateret til den klassiske film "Den tredje mand", optaget i Wien i 1948.

Kunsthistorisches Museum - Wiens vigtigste kunstmuseum og en af ​​de mest imponerende bygninger i det 19. århundrede.

Kejserpaladset (Hofburg) - palads, der har huset nogle af de mest magtfulde mennesker i europæisk og østrigsk historie.

Stephansplatz - smuk plads i byens centrum med Wiens katedral og andre steder af interesse.

Rathaus Wien - Det Nye Rådhus, bygget mellem 1872 og 1883, fungerer nu som sæde for borgmester og byråd.

aintet billede af Vienna Pride 2015

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.