Gay Thessaloniki · Byguide

Gay Thessaloniki · Byguide

Første tur til Thessaloniki? Så kan vores homoseksuelle Thessaloniki byguide hjælpe dig med at komme fra A til Å.

Thessaloniki | Θεσσαλονίκη

Grækenlands næststørste by og hjemsted for den næststørste havn ved Det Ægæiske Hav. Thessaloniki er hovedstaden i Makedonien-regionen i Grækenland og er hjemsted for over 300,000 mennesker.

Grundlagt i 315 f.Kr. og opkaldt efter en halvsøster Alexander den Store, blev byen senere hovedstad for alle romerske provinser på halvøen. Thessaloniki var den næstvigtigste by i det byzantinske imperium, og den blev besat af venetianerne, osmannerne og nazisterne.

I dag betragtes Thessaloniki som det kulturelle centrum i Grækenland og er et af de største studiecentre i Europa. På grund af havnen er tung industri også udbredt i området. Turister er tiltrukket af dets klassiske seværdigheder, afslappede livsstil og fremragende vin- og spisemuligheder.

 

Homoseksuelle rettigheder i Grækenland

For homoseksuelle rettigheder i Grækenland, besøg vores Siden om homoseksuel byguide.

 

Homoseksuel scene

Thessalonikis homoseksuelle scene ligner i stilen Athens, men den er i en væsentlig mindre skala. Selvom den lesbiske scene er særlig udbredt i Thessaloniki, er der en gay cruise klub og en homoseksuel sauna der specifikt tager højde for mænd.

Byen er en indbydende destination, men kan betragtes som konservativ sammenlignet med andre kysthotspots som Tel Aviv eller Barcelona. Siden 2012 har Thessaloniki været vært for en LGBT Pride-fest hver juni.

 

At komme til Thessaloniki

Med fly

Thessaloniki International Airport "Macedonia" (SKG) ligger 13 km syd for byens centrum og er hovedlufthavnen i det nordlige Grækenland. Det er godt forbundet til destinationer i Europa, Centralasien og Mellemøsten via rutefly og charterforbindelser.

Forbindelser til byens centrum er tilgængelige 24 timer i døgnet med busser 78 / 78A / 78N. Bus 78 kører hvert 15.-30. Minut om dagen, mens 78N kører hver halve time om natten. Billetter koster € 2, og nøjagtig ændring skal bruges, hvis de køber i bussen. Rejser er omkring 40 minutter.

Taxaer er tilgængelige ved terminalen, men er vanskelige at markere i spidsbelastningstider. For at undgå frustration er det bedst at reservere reserverejser på forhånd. Rejsetiderne skal være omkring 15 minutter og forvente at betale omkring 15-20 €.

Med båd

Thessaloniki passagerterminal er et fælles sted for turister, der besøger det nærliggende område af Chalkidiki i sommermånederne. Der er gode færgeforbindelser til de græske øer, så dette er et godt sted at afslutte en øhoppingferie.

Med tog

Hovedbanegården ligger i den vestlige del af byens centrum. På grund af Grækenlands bjergrige terræn er rejsetiden ret lang, når man sammenligner den faktiske afstand (det tager over 5 timer at komme til Athen). Der er sovende forbindelser til andre stater på Balkan.

Med bus

KTEL-busnetværket forbinder Thessaloniki med alle hjørner af Grækenland. Selvom rejsen kan være lang, er busser moderne, airconditionerede og relativt billige. Der er længere tjenester til og fra nabolandet Albanien, Serbien, Makedonien og Bulgarien.

 

Sådan kommer du rundt i Thessaloniki

Til fods

Thessalonikis vigtigste seværdigheder kan nemt krydses på en halv time, så gåture er nok den bedste måde at nyde seværdighederne på. Om sommeren kan varmen blive ret trykkende, så offentlig transport tilbyder en vis læ for solen.

Med bus

OASTH driver busser i byen, og det tilbyder varierede tjenester fra 5:1 til omkring 1:10. Der er en god app med alle busoplysninger. Billetter er billige med priser, der starter fra € XNUMX per rejse (+XNUMX cent, hvis de købes fra chaufføren). Billetter skal valideres ved rejsen.

Der er en speciel turistbus (nummer 50), der drives af OASTH, som fører dig til de vigtigste seværdigheder fra det hvide tårn. Rejser koster € 2 og tager ca. 50 minutter. De har en engelsktalende rejseguide, der også uddeler kort.

 

Hvor skal man bo i Thessaloniki

Besøg vores for en liste over anbefalede hoteller Siden Gay Thessaloniki Hotels.

 

Ting at se og gøre

Det Hvide Tårn - det eneste overlevende tårn på strandpromenaden og det ikoniske billede af byen. Det Hvide Tårn er en osmannisk rekonstruktion af et fæstningsværk, der oprindeligt blev bygget af byzantinerne. Det var berygtet som et fængsel og stedet for henrettelser under den osmanniske æra.

Agios Demetrios - en fantastisk byzantinsk kirke bygget i det 7. århundrede. Det er UNESCO-beskyttet og et af de største i byen.

Jewish Museum - før Anden Verdenskrig havde Thessaloniki et blomstrende jødisk samfund - det var kendt som Jerusalems Moder. I 2 blev næsten hele den sefardiske jødiske befolkning deporteret til dødslejrene, og du kan finde ud af mere om dette her.

Thessaloniki Arkæologiske Museum - her kan du finde artefakter fra forhistorisk tid op til romernes dage. Som du ville forvente af et museum i Grækenland, er udstillingerne imponerende.

Bey Hamam - restaureret osmannisk badehus, der også bruges som udstillingsrum. Et af de bedst bevarede eksempler på osmannisk arkitektur i byen.

Central madmarked - et travlt gademarked, der er et angreb på sanserne! Her finder du hundredvis af leverandører, der sælger alt fra frisklavet kød til blomster.

 

Hvornår skal Besøg

Thessaloniki har et middelhavsklima, hvilket betyder, at somrene er varme og tørre, mens vintrene er køligere og regnfulde. Det bedste tidspunkt at besøge vejrmæssigt er foråret eller det tidlige efterår, når vejret ikke er så trykkende varmt, og byen ikke er fyldt med turister.

I løbet af året er der festivaler og begivenheder, der underholder besøgende af enhver smag. I november er der den internationale filmfestival, der tiltrækker A-List gæster. Den internationale messe i september tiltrækker high-flyers til byen og var også fødestedet for frappen.

 

Penge

Grækenland er en del af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige, selvom mange opkræver et gebyr, hvis du bruger et udenlandsk kort. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Valutakabiner er lette at finde. Valutakurser er ikke særlig konkurrencedygtige.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.