Tel Avivs skyline

Gay Tel Aviv City Guide

Planlægger du en tur til Tel Aviv? Så er vores homoseksuelle Tel Aviv byguide noget for dig.

 

Tel Avivs skyline

Tel Aviv | تل أبيب תֵּל־אָבִיב

Tel Aviv er det største storbyområde i Israel med en befolkning på mindre end en halv million og et landareal på 52 km². Byen ligger på den israelske middelhavskyst. Dens hvide by, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste siden 2003, er hjemsted for verdens største koncentration af Bauhaus-bygninger.

Tel Aviv er også kendt som en "festhovedstad" og "byen der aldrig sover" på grund af sin 24-timers kultur og et blomstrende natteliv.

Homoseksuelle rettigheder i Israel

Homoseksuelle rettigheder i Israel er de mest udviklede i Mellemøsten. Landet arvede oprindeligt britisk lovgivning, der kriminaliserer homoseksuel sex, men loven blev aldrig håndhævet. Forbuddet blev ophævet af Knesset-nationalforsamlingen i 1988.  Thans samtidsalder er den samme for alle ved 16 år.

Partnere af samme køn kan danne en form for almindeligt ægteskab, der giver juridisk anerkendelse i forbindelse med mange økonomiske og skattemæssige forhold. Ægteskaber og civile partnerskaber, der er dannet i udlandet, anerkendes fuldt ud. LGBT-samfundet er beskyttet af antidiskrimineringslove. Israel er fortsat det eneste land i Mellemøsten, der yder denne juridiske beskyttelse.

I dag er Tel Aviv anerkendt som en af ​​de mest homoseksuelle venlige byer i verden og den homoseksuelle hovedstad i Mellemøsten. Det er kendt for sin årlig Pride parade, livlig scene og fabelagtig homoseksuel strand.

 

Tel Aviv Gay Pride 2016Tel Aviv Gay Pride

 

Homoseksuel scene

Der er ingen 'homo-landsby' i Tel Aviv. Scenen er indlejret i byens kultur med homoseksuelle spillesteder spredt over hele byen. Der er noget for enhver smag, når det kommer til fest.

Ud over specifikt homoseksuelle spillesteder vil mange almindelige barer og klubber afholde lejlighedsvise 'gay-aftener'. Dette er en by til sent på natten. Mest homoseksuelle barer i Tel Aviv får ikke travlt før midnat og dansefester begynder at fyldes fra kl. 2 og fremefter.

Tel Aviv har et par dampende homoseksuelle saunaer , krydstogtklubber. Gutter, der holder hænder på gaden, er helt acceptabelt. Friheden til at have det sjovt og være fabelagtig gør denne pulserende by til et fantastisk sted for homoseksuelle turister.

Gay Beach i Tel Aviv er en populær destination for lokale og udlændinge, og Tel Avivs Pride-begivenhed bliver større og bedre for hvert år.

Oplever Tel Aviv

Tel Aviv er en relativt lille by med interessante kvarterer, der hver har deres egen særskilte identitet. Byen har et pulserende natteliv.

https://www.youtube.com/embed/6JL2ceWzun8

 

At komme til Tel Aviv

Ben Gurion International Airport (TLV) er en lufthavn i verdensklasse og har et af verdens største toldfrie indkøbscentre. Det er generelt anerkendt som en af ​​de mest sikre i verden. De fleste europæiske, mellemøstlige og mange asiatiske flyselskaber tilbyder direkte fly.

Lufthavnen ligger 15 km fra byen nær byen Lod. Du kan tage et tog direkte fra lufthavnen til byen, der koster mellem 11-15 NIS. Målte taxaer er tilgængelige 24 timer og er den mest bekvemme måde at komme til byens centrum med en typisk billetpris i området 120 NIS (omkring $ 30).

Et alternativ til dyre taxaer er sherut, en delt taxitjeneste, der er unik for Israel, der parrer folk op, der går den samme vej. Du kan tage en sherut ind i Tel Avivs centrum og til længere væk destinationer over hele landet.

Sådan kommer du rundt i Tel Aviv

Med bus

Et billigt, moderne busnetværk fungerer i hele byen. De fleste buschauffører taler engelsk og hjælper normalt gerne med oplysninger om din destination, og hvornår de skal springe af. Få et RAVKAV-kort, der forener alle transportører i landet.

Med taxa

Den nemmeste måde at pendle i byen. Taxaer er forpligtet til at bruge en måler - insister på, at den er tændt. Drikkepenge forventes ikke. Ud over normale taxaer er der 6-12 personers varebilstørrelser, der supplerer nogle busruter. Dette alternativ er ofte hurtigere, lidt billigere og hyppigere end at tage en bus.

På cykel

Tel Avivs flade og kystnære geografi, milde vejr og et voksende antal cykelstier gør cykling til en fantastisk måde at komme rundt i byen på. Flere butikker tilbyder cykeludlejning.

Seværdigheder i Tel Aviv

 

 

  • Palmach Museum - interaktivt historiemuseum kun efter aftale.
  • Neve tzedek - Jødiske kvarterer uden for byen Jaffa, bestående af smalle, snoede gader, beliggende ikke langt fra havet.
  • Kunstmuseet i Tel Aviv - indeholder en samling af kunst, herunder europæiske værker fra det 16.-19. århundrede, impressionisme, post-impressionisme og 20. århundredes modernisme.
  • Gågade i Nachalat Binyamin - gademarked beliggende nær Carmel Market med mange butikker, caféer og restauranter.
  • Gamle Jaffa - en af ​​de ældste havne i verden med berømte loppemarked i nærheden.
  • Dizengoff gade - Tel Avivs hovedpulsåre fyldt med travl fodgængertrafik, butikker, caféer, kunstgallerier, butikker og barer.
  • Florentine - tidligere arbejderkvarter med byens største koncentration af Bauhaus-arkitektur.
  • Museum for den jødiske diaspora - beliggende i Tel Aviv Universitet, fortæller dette museum historien om det jødiske folk i Israel gennem de sidste 2,500 år.
  • Rothschild Boulevard - trendy gade med en masse Bauhaus-arkitektur, restauranter og caféer.
  • Tel Aviv Center for Performing Arts - en moderne arkitektur, der viser opera, musik og scenekunst.

 

 

Læs mere: Ting at gøre i Tel Aviv.

Hvor skal man bo i Tel Aviv

Tel Aviv har et stort udvalg af hoteller. De fleste homoseksuelle rejsende bor i nærheden af ​​Hilton Beach -området og havnefronten. For vores liste over nogle af de bedste hoteller til homoseksuelle rejsende, besøg Tel Aviv Mellemklasse + budgethoteller or  Luksushoteller i Tel Aviv sider.

Hvornår skal Besøg

Tel Aviv har ret godt vejr året rundt med næppe en dag uden solskin.

Teknisk set har det et middelhavsklima med varme somre (juni til august), køligere og vådere vintre (dec-feb) og uforudsigelige kilder (marts-maj) og efterår (september til november). Varmebølger er ikke ualmindelige om foråret.

Visa

Israel har visumfritagelsesaftaler med flere lande. Du kan tjekke link. for at se, hvilket visum der gælder for dig. De fleste er berettigede til B2 turistvisum, gyldigt i tre måneder, udstedt ved ankomsten.

Statsborgere i andre lande uden sådanne aftaler skal få visum på den nærmeste israelske ambassade i deres land, inden de rejser til Israel.

Penge

Den valuta, der bruges i Israel, er New Israel Shekel (NIS) eller shekel for kort. Rejsende kan medbringe enhver mængde lokale eller udenlandske kontanter sammen med rejsechecks eller kreditkort.

Udenlandsk valuta kan veksles i lufthavnen, banker, postkontorer, de fleste hoteller eller licenserede vekselbureauer i store byer. Der kræves pas ved ombytning af rejsechecks.

Visa- og MasterCard-kredit- og betalingskort kan bruges til at hæve kontanter i banker eller pengeautomater.

Tipping

Du forventes at tipse generøst på caféer, restauranter og barer, mindst 12% -15%.

Arbejdsugen

Arbejdsugen i Israel er søndag til torsdag. De fleste butikker og virksomheder er lukket fredag ​​eftermiddag og hele dagen lørdag.

Tourist Information Center

46 Herbert Samuel Sr., hjørne af Geula St. 2, Tel Aviv Promenade

Telefon +972 3 516 6188

Åbningstider: søndag til torsdag: 09:30 - 17:30, fredag: 09:30 - 13:00

Nødnumre

Police  100

Medicinsk nødsituation / Ambulance  101

Brandvæsen  102

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.